Sparkasse banka – kreditna sposobnost
No prebral sem resnično vse komentarje. Glede tega, da banke gledajo samo neto plačo in popolnoma nič drugega imamo nekateri drugačno mnenje, kajti tudi če izgubiš službo, si na bolniški itd… obstajajo varovalke, ki za te zadeve poskrbijo.
No ker tako lepo pišete, da je pomembna samo neto plača me zanima kako bi vi gledali na to, če bi imeli svoje podjetje naprimer s.p.
Zagotovo ste tako razgledani, da večji neto kot si dam več dam državi. Naprimer za neto plačo 584€ je potrebno odvesti državi cca 300€ prispevkov. Za plačo 900€ bo potrebno odvesti cca 600€ prispevkov.
Kaj pa imam od tega da to naredim???
Aha točno. Pokojnino bom imel večjo. Lari fari, ker si jo bo potrebno sam privarčevat. Lahko smo optimisti, ampak realnost je druga. Država bo na moj račun prejemala 300€ več v zameno bom pa dobil ničesar.
Dejstvo je, da če žali takšna oseba kredit si bo morala dvigniti neto osnovo pa tudi, če mu ostaja 500€ ali več na mesec.
Lp
Ne gre za prepis pravilnika, temveč za dostopne informacije vsem, ki se želijo podučiti o osnovnih pojmih, preden se lotijo izdelave finančne konstrukcije v sodelovanju z eno izmed bank.
Vsekakor se strinjam, da zadeve niso enolične. Daleč od tega. Ugotavljanje kreditne sposobnosti se od segmenta do segmenta kreditojemalca razlikuje in je poleg ustreznega zavarovanja kredita, zagotovo najbolj odgovorna naloga v procesu odobravanja kredita. Moj namen je bil predvsem razlaga osnovnih pojmov (neto plača, odtegljaji, zakonsko določena minimalna neto plača, itd.), ki imajo odločilno vlogo pri izračunu kreditne sposobnosti.
Običajjno izhajamo iz neto plače oz. povprečja zadnjih treh neto plač. Ti pa lahko z gotovostjo napišem, da večina bank pri hipotekarnem kreditu v kreditno sposobnost upošteva tudi malico!
Dokler bodo ljudje tako razmišljali kot ti, si ne zaslužimo niti ne potrebujemo svoje države. Nismo je vredni ter bo ravno zaradi tako nizkega nivoja morale propadla.[/quote]
Me pa resnično zanima kaj je narobe pri mojem razmišljanju??? Kaj ima tukaj morala pri tem, če ne želim in se ne strinjam s tem, da moram nekomu nekaj plačevati, zato, da v zameno dobim nazaj skoraj nič???
Me pa resnično zanima kaj je narobe pri mojem razmišljanju??? Kaj ima tukaj morala pri tem, če ne želim in se ne strinjam s tem, da moram nekomu nekaj plačevati, zato, da v zameno dobim nazaj skoraj nič???[/quote]
Ti pač ne razumeš kako deluje socialna država, zato ti predlagam, da greš kam drugam, saj ti tako okolje očitno ne odgovarja.
Ne gre za prepis pravilnika, temveč za dostopne informacije vsem, ki se želijo podučiti o osnovnih pojmih, preden se lotijo izdelave finančne konstrukcije v sodelovanju z eno izmed bank.
Vsekakor se strinjam, da zadeve niso enolične. Daleč od tega. Ugotavljanje kreditne sposobnosti se od segmenta do segmenta kreditojemalca razlikuje in je poleg ustreznega zavarovanja kredita, zagotovo najbolj odgovorna naloga v procesu odobravanja kredita. Moj namen je bil predvsem razlaga osnovnih pojmov (neto plača, odtegljaji, zakonsko določena minimalna neto plača, itd.), ki imajo odločilno vlogo pri izračunu kreditne sposobnosti.
Običajjno izhajamo iz neto plače oz. povprečja zadnjih treh neto plač. Ti pa lahko z gotovostjo napišem, da večina bank pri hipotekarnem kreditu v kreditno sposobnost upošteva tudi malico![/quote]
Draga bančnica,
glede na zadnji stavek sem pričel dvomiti, če si res bančnica. Navedene informacije bolj malo pomagajo pri pripravi finančne konstrukcije za najem kredita.
Kje so pa prihodki iz raznih drugih naslovov (avtorske pogodbe, najemnine, prihodki iz dejavnosti, prihodki iz kmetijstva itd.).
To, da pa večina bank pri izračunu kreditne sposobnosti upošteva malico, je pa totalna neumnost. Sam delam že 18 let v bančništvu na odgovornih mestih (vmes sem bil tudi v RISK oddelku), bil sem na več bankah in še na nobeni banki nismo upoštevali malice v kreditno sposobnost. Kakšna pa naj bi bila logika v ozadju? Kaj pa če gre kreditojemalec na bolniško? Lahko se spremeni zakonodaja in malice več ne bo? Zakaj pa ne bi upošteval potem tudi potnih stroškov…..?
Me pa resnično zanima kaj je narobe pri mojem razmišljanju??? Kaj ima tukaj morala pri tem, če ne želim in se ne strinjam s tem, da moram nekomu nekaj plačevati, zato, da v zameno dobim nazaj skoraj nič???[/quote]
Ti pač ne razumeš kako deluje socialna država, zato ti predlagam, da greš kam drugam, saj ti tako okolje očitno ne odgovarja.[/quote]
Hvalabogu da Vi razumete kako deluje socialna drzava. Predvidevam, da ste ze mnogo ljudi poducili kaj je prav in kaj ne in da je Vase razmisljanje najboljse. Stanje v drzavi je pa itak odlicno in so skoraj sami zadovoljni ljudje okoli mene in Vas. Se opravicujem ker sem Vam kradel dragoceni cas in sem edini nezadovoljen in res se moram izseliti iz okolja ker razmisljam drugace in mi pac dolocene zadeve ne ustrezajo. Hvala ker ste me poducili :):):)
Vaš cinizem vam prav goove ne pomaga v življenju, kar je več kot razvidno iz vašega pisanja.
Verjamem, da za vas ni prepozno, tako kot tudi za to države ne. Vsekakor pa bo potrebno vložiti malo truda, potrpljenja ter veliko odrekanja.[/quote]
Se enkrat se zahvaljujem za poduk in se umikam ter sprejmem to, da imate boljso, lepso, pozitivno,.. sliko kako bi moral sistem “socialne” države funkcionirati. Ker se forum ne tice najinega nestrinjanja oziroma osebnega “dialoga” se enkrat povdarjam, da imate prav Vi.
O tem da imam prav jaz, v normalnem svetu ne more biti dvoma, saj nihče ne more podpirati goljufij in utaj.
Razmišljanje v smer, da ne bom od države prejel toliko kot ji bom dal, pa so v najmanjši meri egostična. Lahko jih sicer razumem, vendar menim da so škodljiva ter nas peljejo v propad.
Upam samo, da boste v umiku uspeli razmišljati o tem ter se spremeniti na način, da bomo vsi skupaj šli v pravo smer.
O tem da imam prav jaz, v normalnem svetu ne more biti dvoma, saj nihče ne more podpirati goljufij in utaj.
Razmišljanje v smer, da ne bom od države prejel toliko kot ji bom dal, pa so v najmanjši meri egostična. Lahko jih sicer razumem, vendar menim da so škodljiva ter nas peljejo v propad.
Upam samo, da boste v umiku uspeli razmišljati o tem ter se spremeniti na način, da bomo vsi skupaj šli v pravo smer.[/quote]
….no čisto tako, sin ima eno leto s.p.. začel je z plačevanjem prispevkov kot so mu predlagali ob samem odprtju s.p.-ja. S prijateljico sta želela kupiti stanovanje in se je začela pot za kreditom od banke do banke.
Katastrofa, praktično pri s.p.- jih banko samo zanima kakšne prispevke plačuješ ne glede na prihodek, obresti za hipotekarni kredit katastrofa,
Primer za 30.000€ in dobo 30let naj bi plačal 67.000€ po njihovem načrtu plačevanja. mesečni obrok približno 200€. In kako naj si s tem denarjem kaj pomaga, kje so sploh opcije za obstanek mladih ljudi v naši državi, ma ni jih če nisi sin nekoga, ali pa ena baraba, goljuf. Res katastrofa.
Običajjno izhajamo iz neto plače oz. povprečja zadnjih treh neto plač. Ti pa lahko z gotovostjo napišem, da večina bank pri hipotekarnem kreditu v kreditno sposobnost upošteva tudi malico![/quote]
Ce ze uzemate kredit pri sparkasse le dobr poglejte kaj vam nudijo da nebo tako kot pri nas ko smo uzeli kredit za adaptacijo in smo mogli vse dokazovat uturili potrosniskega, ki je tudi temu obrestna mera vecja itd. Problem nastane ce hocs uzet kredit pri drugi banki v vecjem znesku ti tega ker je bil potrocniski hipotekarni pri sparkase nebojo poplacal in pol si tm kjer si, tko da botte zlo pozorni kaj vm nudjo ker mi nazalost nismo bli. Tud bks banka gleda use prihodke v kreditno sposobnost.
Zelo si dajajte pozor pri tej banki.
Posebno na hipotekarna posojila. Sem hčerki pred sedmimi leti kupil stanovanje na hipotekarno posojilo.
Plačevali so brez težave. Čez dve leti, je zapusti partner z dvema otrokoma.
Hčerka po nesreči še zboli, jo odpustijo kapitalisti iz službe, ker kapitalizem ni socialna država.
Kapitalizem gleda samo svoj kapital, ne ljudi, njihove težave ali bolezen.
Jas pa žena plačujemo redno naprej posojilo, bolj, da sva pustila takrat, da vse skupaj propade.
Pet let plačujemo, hčerka brez službe, banka pa tiho, ker dobiva svoje obresti.
Po petih letih, ko so pobrali svoje obresti, od hčerke, ker, je nezaposlena zahtevajo plačilo posojila v celoti ali garancijo. Hčerka, da mene in ženo za poroka, ker redno plačujeva, nikoli ni zamudila obroka.
Banka Sparkasse odgovori, da sva stara, da ne moreva biti poroka. Zahtevajo, da stanovanje vrne ali proda. Kome prodati danes, ko je polovica ljudi revežev. Bojim se, če ne proda, vzamejo stanovanje, ga prodajo kolegam za polovični denar, potem, ker je še naše stanovanje pod hipoteko, vržejo na ulico še nas. Njim je važen denar, ne ljudi in sociala. Nisva bila dolžna enega samega evra.
Za primer poglejte, kako to je videti.
Stanovanje, ko sva ga kupovala, je, stalo 83.000 €. Sedem let plačujeva po 530 € na mesec.
Dvakrat še dam po milijon tolarjev, ko so še bili veljavni, da prej odplačamo posojilo.
Po sedmih letih plačevanja, maja tega leta gospodovega 2014 smo še zmerom banki dolžili 78.000 €.
Torej oni so čakali, da dobijo svoje obresti, potem hčerko prisilijo v prodajo.
K sreči, hčerka proda stanovanje za 80 tisoč, tako, da reši naše stanovanje, da še našega ne vzamejo.
Mater samohranilko z dvema otrokoma vržejo na ulico. Nova stranka je mogla posojilo vzeti pri njih, tako, da za isto stanovanje ponovno bojo zaračunavali obresti.
Pišem predsednici vlade, ministrstvu, prosim, da mi dajo poroštvo, ker so pokvarjenim bankam dali pet milijard, nisem vreden niti odgovora. Pišem, da dajemo z ženo pokojnine, da nam dajo poroštvo, da nam hčerke in vnukov ne mečejo na ulico. Nisva vredna niti kot dva psa, sploh nam ne odgovorijo, še manj, da bi pomagali. Bog jih kaznuje, pade vlada, upam, da nikoli več ne pridejo na oblast.
Hčerko in njena dva otroka rešim tako, da nista klošarja, vzamem v svoje dvosobno stanovanje.
Taka vam je zgodba s to banko. Dajajte pozor, dolga je doba 20 ali 25 let, da odplačate posojilo.
Ostanete brez službe, kljub temu, da nekdo plačuje posojilo za vas, vas vržejo na ulico.
Kapitalisti samo gledajo, kako izkoristiti ljudi, ne pomagati. Naša socialna država je samo na papirju, ko jih potrebujete vam sploh ne odgovorijo.
Pisal sem novinarjem, na različne naslove, prosil za pomoč, nobeden ni odgovoril.
To je dejstvo, denar je sveta vladar.
Hvala za vaš čas.