spet bi brala
Pozdravljeni,
nekako si mi je zivljenje umirilo in sedaj bi spet rada prebrala kaksno knjigo. Sem sla v knjiznico in bila popolnoma slepa katero knjigo naj vzamem, kaj bi brala.
Brala bi kaksne zanimive knjige, kjer je govora o ljudeh, nacinu zivljenja. Moram priznati, da ne berem redno tega foruma, ampak zanima me ali se dogovorite katero knjigo boste prebrali, potem pa debatirate o njej? Je to kaksen klub?
Prosim popeljite me malo v svet branja, ker si mi zadnje case TV gnusi in je ne morem vec gledati.
hvala mojca
Draga Mojca,
če bi rada kaj pametnega brala po nasvetu koga od tu, ti najprej predlagam, da malce prebereš sporočila, ki so na tem forumu; ker je to forum za knjižne molje, lahko predpostavljaš, da boš sigurno našla kakšen pameten predlog. Ko bo meni zmanjkalo idej za branje, bom sigurno prebiral ta forum. 🙂
Predlagam ti pa lahko vseeno knjižice, nad katerimi sem sam navdušen v zadnjem času: Adams Douglas: Štoparski vodnik po galaksiji, ter vsa nadaljevanja (Restavracija ob koncu vesolja, Zbogom in hvala za vse ribe, Pretežno neškodljiva, O vesolju in sploh vsem).
Ali pa kaj od Richarda Bacha …
Lepo se imej!
Princ
Priporočam;
Milan Kundera- Neznosna lahkost bivanja, Nesmrtnost….karkoli, je fantastičen pisatelj…
Kurt Vonnegut- Mačja zibika, Klavnica 5….ciničen pisec, ki je smešen, čeprav ne vem če je to hotel biti…ampak mislim da je hotel…
Charles Bukowski- Špeh na kruhu…roman, ki ni samo za ljubitelje Bukowskega oz. neposrednega zapisa dogodkov, občutkov, bede, seksa in pijače. Življenja.
Hemingway- Pariz premični praznik, Komu zvoni. Meni osebno najboljši njegovi knjigi. Sicer se mi zdi malce dolgočasen zaradi doslednosti stila. Komu zvoni je fantastična, Pariz….zabavna, ker opisuje “resnične” dogodke z znanimi pisatelji
v 20. letih prejšnjega stoletja
J.P. Sartre-Gnus ali H. Hesse- Stepni volk……..življenje
Witold Gombrowicz…..blazno zabaven pisec
…čeprav nisem ljubitelj pop literature…Thomas Harris-Ko jagenjčki….Hannibal
..dokaj zanimive psihološke zadeve…
…karkoli…ogromno je dobrih knjig………..
Peter-Tobias
aja, tudi Douglas Adams, ki so ti ga priporočali je genialen……
Vsekakor ti priporočam vse knjige, ki ti jih je priporočil že Angel, predvsem pa Martina Kojca in njegov Učbenik življanja.
Dodaj njegovemu seznamu še:
Rene Egli: Načelo Lola (malo pozitivnega mišljenja),
Peter Hoeg: Gospodična Smilla in njen občutek za sneg (kriminalka malo drugačne vrste).
Pa veliko užitka ob branju.
Tina