spet dopust…
10 dni pred koriščenjem starega dopusta, sem pisno obvestila nadrejenega o namenu koriščenja dopust. Iz njegove strani nisem dobila nobene potrditve ali kakršne koli druge informacije.
Dva dni pred koriščenjem dopusta, sem dobila “prepoved” koriščenja.
Odločila sem se, da vkljub vsemu grem na dopust.
Ali je to vse v skladu z zakonom?
Zanima me ali lahko imam kakšne posledice?
Hvala!
Letnega dopusta ne morete samovoljno koristiti. Če vam delodajalec koriščenja ni odobril, vam lahko odpove pogodbo o zaposlitvi zaradi kršenja delovnih obveznosti.
Lep pozdrav,
Katarina
Kje je potem postavljena črta? Očitno delodajalec lahko naredi marsikaj…
Kje je zaščita delavca?
V podjetju niso nikoli dajali odgovorov za odobritev dopusta. Kaj naj potem vsakič ko želim na dopust “trepečem” do zadnjega dneva ali bom lahko šla ali ne?
Kje je odgovornost delodajalca? Razumem, da obstajajo določeni zakoni ampak vse se pa mora nekje končati.
Ali delavec res vedno potegne ta kratko?
Ne vem, kaj naj vam napišem – postavljate retorična vprašanja. Meni se zdi logično, da delavec ne more na lastno pest kar oditi na dopust, kadar se pač spomni, ampak se o tem delodajalec in delavec dogovorita. Seveda pa je druga pesem, ko se ta “pravica” delodajalca zlorablja in se delavcu iz šikanoznih namenov dopusta ne odobri. Pravila se dajo vedno izigravati in malicioznih ravnanj posameznih delodajalcev noben zakon ne more preprečiti. Žal.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.