spet emule

Ne me tepst, prosim, spet ta emule, saj mi včasih kaj downloada, a veliko premalo.
Z iskalnikom sem že veliko pregledala, priiskala, potem pa šla v moj PC iskat, ne najdem:
– kje so porti tcp, udp,….., morali bi biti odprti povezavi, meni v emuli piše: zeleni plus, add server, spodaj pa IP for Adress, spodaj prazen okvirček, desno drugi okvirček s številko 4661, ima to kako zvezo s porti?
– pri Update server.met from URL imam rdeči klicaj, kje je URL?
– še bolj spodaj imam vse Firewalled, diabled or disconnected, uh!
Če bi mi kdo narisal:))))) ali vsaj napisal poti, kje v Antiviru dodam te porte, ki jih je hmmmm naštel 19.01.2005, saj bi si sama pomagala, pa ne vem, kakšen tip firewala ima antivir, imam pa tudi XP-je, tam bi tudi morala dodati te porte, ne, samo ne vem, kje?
Lepo prosim za pomoč!

Hmm, ma saj bi moglo gret, če ti kaj dawna, ker značilnost mule je ravno v tem, da si vzame na razpolago full časa.
V glavnem pri muli res ni nobene velike umetnosti pri nastavljanju v primeru, da nisi že vseh privzetih nastavitev premaknila;)
Drugače skopiraj sem kar imaš zapisano pod zavihkom zapiski – logs.
Kakšen firewall uporabljaš še poleg windowsovega (tega izklopi)? Imaš router?

ZA KOPIRAT JE CTRL+C ZA PRLEPT PA CTRL+V
če maš router morš na njem odpret porte.
poišč navodila od routerja in najd kašn ma ip(verjetno 192.168.2.1) pol pa poisc kje se porti odprejo.
pa ce mas winfirewall ga izklop.

Router je tista škatla, ki jo imajo nekateri priključeno za “adsl modemom” ter omogoča, da lahko več uporabnikov dostopa do interneta po isti liniji. Ponavadi je v njem tudi požarni zid in če so v njih potri, ki jih uporablja emule blokirani se pojavi problem.
Za začetek izklopi za trenutek firewall, tudi tistega od windowsov in poglej če se bo kaj dogajalo..

Hvala, malo več mi je jasno. A še vedno ne vem, kje se izklopi XP-jev Firewall, gledala sem pod System na Control panelu, in kje se izklopi Antivirov firewall, tu sem pa našla samo dovoljenje za posamezne aplikacije, da jih ne pregleda med skeniranjem.
Torej grem na Options, Configuration, to je potem več možnosti, repair, search, unwanted programs,…, kakšnih portov, možnosti odklopa ni videti.
Lepo prosim za poti, če ne si bom lahko le sama pela Cinca Marinca s tabo ne bo nič.:)))))))

Mislim, da nimam firewalla, vsaj na control panelu ga ni. Sem pa šla pogledat v help in support, pa mi je napisal celo knjigo o požarnem zidu.
Torej, stanje moje mule je tako:
eD2K Network
Status: Connected
IP:Port: Unknown
ID: 13679734
Low ID
eD2K Server
Name: DonkeyServer No3
Description: http://www.First-Load.de
IP:Port: 62.241.53.17:4242
Version: 17.4
Users: 184,858
Files: 23,515,077
Kad Network
Status: Firewalled
IP:Port: 213.250.7.242:4672
ID: 3589933042
Buddy: Connected
Web Interface
Status: Disabled
Hvaležna bi bila za vse nadaljne informacije.
pol pa verjetno nimas sp2.
desn klik na network conection pa tm advance pa dej klukco vn.
mislm da je tm nekje to.
probi pr muli kliknt options–>connectin–>test my ports
ce ti rece failed pol mas al router al pa ksn firewall programski.
ker anti virus pa uporablas?

Najprej: pri advanced imam nekaj različnih možnosti, pri vseh so neke opcije, kjer bi lahko odstranila kljukice, katero misliš?
Potem sem testirala porte, karkoli to že je, rezultat:
Please wait while the ports of your eMule are being tested…
Testing IP: AS-91-2.dial-up.siol.net (213.250.6.2)
Starting TCP connection test…
TCP test failed! UDP test will not be performed.
Uporabljam AntiVir.
Connection test finished.
——————————————————————————–
Results in detail:
TCP connection test failed.
It was not possible, to establish a TCP connection to your eMule.
Other users will only be able to connect to you with the help of a server, resulting in a low ID for you. While eMule still works, this will give you several disadvantages. Therfore it is highly recommended to solve this problem.
How to resolve port problems… Something is interfering with your network communications. There are two main reasons for this:
If you are using a firewall, ensure that your firwall don’t block the required ports! You might need to set a rule to allow the ports to be available.
If you use a router, make sure that your router forwards the required ports to your local IP!
You can find more details and guides here in the online help.
Forum je zaprt za komentiranje.