spet hrana – samo dojenje se po 6. m??
mojega sem dojila do 5m, potem je začel jesti jabolko, banano, potem je celo poskusil cvetaco, krompircek, …
potem pa fasal nek virus (a la trebusna gripa) in sva spet samo na mleku :((((((((((((((
ker gosto hrano zavraca, zadnjic je po jabolcnem frutku spet bruhal,
bom nekaj casa spet samo dojila.
tudi ne kaze kaksnega posebnegfa interesa za gosto hrano, razen da se rad igra z zlico, kozarci …
mali se ob “mlecni dieti” nic ne buni, mene pa vseeno skrbi, da mu primanjkuje kakih vitaminov, zeleza …
star je 6m in 1 teden. in se mi zdi, kot da se ne bo nikoli navadil na gosto hrano.
???
O bogi mali paramecijček … :((( Ta pa sigurno ni lepa. Vidiš .. jaz pa mam glih kontra problem, ker naš bi pa skoz jedel gosto … se mi zdi, da ima moje mleko sam še za žejo. Mah … Kaj pa ti dohtarji pravijo? Jaz bi rekla da poskusiš s sokovi oziroma kuhanim sadjem … recimo čisto malo kuhane jabolke … in tako dan za dnem, dokler se mu trebušček ne navadi (seveda, če ne bo imel zaradi tega težav).
Pa držim pestke, da vama uspe.
ja, zdravniki pravijo, da naj ga nic ne silim. meni pa se zdi, da ze celo vecnost dojim, in da tega ne bo nikoli konec …
je pa mali 6x na dan, potem pa spi do 7h zjutraj, pa ni glih suhec, tako da … njemu ocitno nic ne manjka. tudi razpolozen je odlicno – v bistvu vedno boljse. res mi ni jasno.
pa zanimivo: vedno sem mislila, da imas lahko probleme le z dojenjem (npr, da imas premalo mleka), ko pa je enkrat hrana, imas pa vse pod kontrolo …
jok brate! sem si pa ze narocila eno hudo knjigo za kombiniranje hrane na amazonu. bom kaj porocala, kaj priporocajo 😉
in kdaj.
Moja mlajša se je samo dojila do 11 meseca, ko jo je ob mojem odhodu v službo “dobila” v roke moja mami. Že prvo jutro varstva me je mami poklicala, da je punčka brez težav pozajtrkovala polento z mlekom. Zaradi nekakšnih težav sva bili z miško potem skupaj doma še do njenega cca 13. meseca, pa se je spet samo dojila, sem in tja je oglodala kakšen krhelj jabolka in kakšen košček kruha. Potem je šla v vrtec in jedla brez težav… v vrtcu…, doma se je kar še nekaj mesecev samo dojila. Zdrava ko dren in ravno prav velika in težka. Cuker, ti rečem…
Lp
M.
uf, si me malo potolazila.
ocitno je vsak otrok res poglavje zase in ga ne gre primerjati z drugimi.
me pa skrbi ravno to, da moram biti ves cas zraven njega – saj ne, da mi je odvec, ampak, kaj ce je nuja.
zadnjic ga je cuval daddy in je bil mali cisto hlipav, ko sem prisla domov. naj bi jedel jabolcno kaso, ampak … je protestiral, ceprav jo je prej ze nekajkrat jedel.
ne vem, no. ne bi rada, da postane kak mamin sincek. za puncko se mi zdi malo drugace (pa nocem zveneti kot en sovinist).
Naj te še malo potolažim, moja se je dojila do 2.9 let, sicer se grozno rada crklja pri meni, ampak je zelo, zelo samostojna, prav nič mamina punčka. In če te skrbi, kako takrat, ko te ni, si pa morda izbrizgaj svoje mleko, pa naj mu ga poskušajo dati po steklenički ali kozarčku. Če so lačni običajno že jedo. Saj veš, kako pravijo: pri polni mizi ni še nihče od lakote umrl…
Lp
M.
Moja dvojčka sta bila izključno samo dojena do 7,5 meseca,
šele potem sem počasi pričela z dodajanjem.
Prej nista kazala posebne želje po gosti hrani in tudi lepo sta rastla in se redila, in ker sta bila 6 tednov prezgodaj rojena sem se odločila, da ta čas prištejem k njuni starosti in pričnem doajati šele ko bosta res stara 6 mesecev. In mi ni žal, saj se je super obneslo.
Ti kar še malo počakaj, če je samo 6x dnevno že ni lačen in še ne želi druge hrane. Če bi kar naprej hotel jesti in ga samo mleko ne bi nasitilo, potem pa bi bilo za razmisliti o dadtku.
N:)
Moja hči je bila zaradi alergij izključno dojena polnih 13 mesecev. Naš pediater je bil tisti, ki me je tolažil, ko sem se sekirala, da otrok nič ne je. Če dete lepo napreduje in je sicer zdravo, je vse OK.
Materino mleko zadošča še pri enem (!) letu starosti najmanj 75{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} otrokovih potreb, zato nekajdnevno samo dojenje zaradi kakršnegakoli vzroka (bolezen, izraščanje zobkov), ni razlog za skrb.
Ojla,
jaz sem pa mislila da smo mi edini, kjer je joška še vedno zakon, ostalo pa bljak… Naš bo v nedeljo 7 mesecev star. Malo pred 6. mesecem smo začeli z jabolkom, pa korenčkom, res počasi, po eno ali dve žlički. Potem je 14 dni nazaj zbolel (po cepljenju, tri dni je izbruhal vse kar je pojedel, tudi mleko) zato smo gosto hrano opustili in se samo dojili… Strašno sem se bala dehidracije… Ko je bruhanje prenehalo pa zamašen nosek in kašelj… Ta teden končno prihaja k sebi in malo manj kašlja, pa smo spet začeli jovo na novo… Umika glavo, sploh ne odpre ust, če pa jih, pa premetava hrano po ustih in jo nazadnje izpljune ven. Včasih celo (velikokrat ko zakašlja) izbruha ven.
Vse tiste lino in bebi kašice sploh ne pridejo v poštev, samo da jih čuti na jeziku, se davi…
Ne vem no, nimam idej, razen da res počasi greva skozi vsako fazo… Pa dve žlički, pa dve žlički… Upam, da jih bo enkrat tri, pa štiri, pa cel krožnik…
Saj nam bo ratalo… upam!
Javi se še kaj, kako uspevata in kaj sta pogruntala!