SPet izbrisani
Pahor se bo opravičil izbrisanim. Potem pa dajo v Dnevnik tipa, ki sam pove, da on ni dal vloge za državljanstvo (njegovi starši, bratje, sestre so dali in je bilo vse ok), češ, da je zamudil (čeprav so to mesece obveščali, opozarjali) in potem jamer kako bog revež je.
Znanec je dal vlogo. Ni imel težav. Ampak za svojo hčero ni hotel dati. Pa za ženo tudi ne. Namerno ne. Pa sta morali obe nazaj v BIh. Babnica bi lahko sama zase uredila. Hčera je bila pa mladoletna, zaradi zblojenega fotra, je ona potegnila kratko.
kak je s tem, 23.02.2022 ob 19:24
Pahor se bo opravičil izbrisanim. Potem pa dajo v Dnevnik tipa, ki sam pove, da on ni dal vloge za državljanstvo (njegovi starši, bratje, sestre so dali in je bilo vse ok), češ, da je zamudil (čeprav so to mesece obveščali, opozarjali) in potem jamer kako bog revež je.
Znanec je dal vlogo. Ni imel težav. Ampak za svojo hčero ni hotel dati. Pa za ženo tudi ne. Namerno ne. Pa sta morali obe nazaj v BIh. Babnica bi lahko sama zase uredila. Hčera je bila pa mladoletna, zaradi zblojenega fotra, je ona potegnila kratko.
To so prebrisani, ne izbrisani.
Nihče jih ni podil, preganjal iz Slovenije. Sami so “zbežali” paraziti strahopetni, izdajalski.
Eno leto je Slovenija pozivala vse, da naj si uredijo status, eno leto. Ti preračunljivi paraziti so izvohali priložnost in se namerno dali izbrisati, ker so vedeli, da lahko pričakujejo denarno odškodnino. Dobro so taki paraziti poučeni o pravicah in zakonih, še predobro, kaj drugega jih nikoli ni zanimalo.
In vam po vsem tem času se vedno ni jasno???
Bili so vpisani kot domači ljudje v register prebivalcev v stalnim prebivališčem. Tako kot ostali tujci pri nas.
A ostale tujce so prenesli v slovenski register tujcev s stalnim prebivališčem v Sloveniji in enako bi morali narediti s temi. Jih prenesti kot tujce v register tujcev s stalnim prebivališčem v Sloveniji. A jih niso. Star register je prenehal obstajati,v novega pa jih niso vpisali.
Drzavljanstvo in potni list nimata nobene veze s tem. Tudi Slovenci, ki živijo on delajo v tujini, imajo še vedno slovensko državljanstvo in stalno prebivališče v tujini. In enako bi moralo biti za te izbrisane.
Volivcev, ki stalno prebivajo v tujini, je nekaj več kot 94 tisoč, za glasovanje na evropskih volitvah pa so imeli dve možnosti….
Toliko je Slovencev po svetu, ki imajo stalno prebivališče v tujini, a imajo slovensko državljanstvo in pravico voliti v Sloveniji.
In enako pravico bi morali pustiti tudi tem, ki so jih izbrisali!
Najbolj smešno pa je, da dajo na TV tipa, ki sam pove, da njegovi starši, bratje, sestre so to vse uredili, on pač ne. Hm, le zakaj ne? Zakaj ostali njegovi so pa vedeli in uredili?
Pa moj znanec, zase je vse vedel kaj mora naredit, ženi pa prepovedal in hčeri tudi.
Hm, čudno to. Pa tudi nikoli govoril slovensko, 50 let v Slo, nikoli besede slovensko.
Še vedno ne razumejo nekateri, da pozivanje ni izgovor. Jaz te td lahko pozivam, da mi prinesi keš, da te ne koknem. Pa kdor mi bo prinesel keš, se mu ne bo nič zgodilo. Pa vseeno gre za nelegalne stvari, čeprav si imel šanso se izognit.
Gre za diskriminacijo – če se ni od ostalih tujcev pozivalo, naj prevzamejo slovensko državljanstvo in potem izbrisalo, če ga niso, se od jugoslovanov tudi ne bi smelo.
TIle ubrisani niso hoteli urediti papirjev. POzivali so jih celo leto. On niso hoteli, ker oni so čakali, kje se bo bolj splačalo.
Zdaj pa jokajo.
Pa imeli bi slovensko državljanstvo, amapk slovensko pa ne bi govorili. Mi gre na kozlanje. 30, 40 in več let tukaj. Pa bi klatili samo srbsko. Pa ja, mnogo njih je vseeno dobilo državljanstvo.
Dajte mi povedat, kje ti šenkajo državljanstvo, če ne znaš jezika države, kjer želiš državljanstvo? Še več, tudi izpit o poznavanju zgodovine, kulture moraš opraviti.
Tile pa bi dobili, kar tako državljanstvo, ampak GA NISO HOTELI. Ko so pa videli, da bo tu več keša kot v njihovi domovini pa v jok pa na drevol Bebavi predsednik se jim pa opravičuje. Najbolje, da se še opraviči JLA oficirjem, ki so streljali po Slovencih. Penzije so že itak dobili.
to pa so Slovenci ja, 23.02.2022 ob 22:25
TIle ubrisani niso hoteli urediti papirjev. POzivali so jih celo leto. On niso hoteli, ker oni so čakali, kje se bo bolj splačalo.
Zdaj pa jokajo.
Pa imeli bi slovensko državljanstvo, amapk slovensko pa ne bi govorili. Mi gre na kozlanje. 30, 40 in več let tukaj. Pa bi klatili samo srbsko. Pa ja, mnogo njih je vseeno dobilo državljanstvo.
Dajte mi povedat, kje ti šenkajo državljanstvo, če ne znaš jezika države, kjer želiš državljanstvo? Še več, tudi izpit o poznavanju zgodovine, kulture moraš opraviti.
Tile pa bi dobili, kar tako državljanstvo, ampak GA NISO HOTELI. Ko so pa videli, da bo tu več keša kot v njihovi domovini pa v jok pa na drevol Bebavi predsednik se jim pa opravičuje. Najbolje, da se še opraviči JLA oficirjem, ki so streljali po Slovencih. Penzije so že itak dobili.
Usedi se in preberi, kaj sem napisala zgoraj!
Ne gre, ne gre, ne gre za državljanstvo!
Gre za stalno prebivališče in s tem pravico do bivanja in dela v Sloveniji.
Izbrisali so samo prebivalce bivše Jugoslavije, ostalim tujcem so papirje avtomatsko sami uredili.
Tudi skoraj 100.000 državljanov Slovenije, ki živijo v tujini, ima prebivališče in vse pravice v tujini, a še vedno slovensko državljanstvo in ne tujega!
Ah, ja, zakaj pa bi imeli slovensko državljanstvo pa potni list pa tako naprej, če ne gre za državljanstvo? Seveda gre za državljanstvo.
Se tudi jaz tistega tipa iz Veleja spomnim, ki je razlagal kako je 25 fehtaril za slovenski pasoš. Pa skoz samo srbsko klatil. Ja, dobil je slovenski potni list. Pa mu ni vredno povedat en stavek po slovensko. Ne, ni mu šlo za bivališče, šlo mu je za državljanstvo, ki ga je dobil, kljub neznanju slovenščine. Pa ravno takega privlečejo potem na tv.
In ista ta fora danes v Dnevniku, ti je sam povedal, kako so vsi njegovo sorodniki zadevo uredili, on pač ne. Potem pa jok in stok. Je pa vedela, da bi moral urediti. Vsaj to je priznal. Torej namerno ni uredil zadev.
Resno??, 23.02.2022 ob 23:07
Usedi se in preberi, kaj sem napisala zgoraj!
Ne gre, ne gre, ne gre za državljanstvo!
Gre za stalno prebivališče in s tem pravico do bivanja in dela v Sloveniji.
Izbrisali so samo prebivalce bivše Jugoslavije, ostalim tujcem so papirje avtomatsko sami uredili.
Tudi skoraj 100.000 državljanov Slovenije, ki živijo v tujini, ima prebivališče in vse pravice v tujini, a še vedno slovensko državljanstvo in ne tujega!
Veš kaj, če greš živet v Avstirjo, Nemčijo, ne boš dobila njihovega potnega lista. Ti pa na TV jokajo kako niso dobili slovenski dokumentov. Hm, tu gre za državljanstvo.
In ja, so bili pozvani, da zadeve uredijo, ampak niso hoteli. Zavrnili so. Zastopiš. Zavrnili so.
Če v ASvstriji ne urediš zadev, te tudi sterajo. Aja pa še prej moraš dokazat, da imaš denar za preživetje, da ne boš slučajno na socialki. Pa čeprav si se v AT priselil iz druge EU države. Tako, da ne sanjat, da so druge države tako prijazne do tujcev kot je Slovenija. Še manj, da bi delali svoje potne liste tistim, ki niti nemško ne znajo.
To je srbijanska banda, ki je prezirala novo slovensko državo in ni dala vloge (bodisi za državljanstvo bodisi za status tujca) iz bakanske trme in špekulacije, da bosta zmagala JNA in Milošević.
Slovenija je bila do teh ljudi kvečjemu predobra. Celo državljanstvo jim je ponujala kar tako. Samo kooperativni bi morali biti in podati vlogo.
Če je Slovenija naredila napako, jo je s tem, da te bande čefurske ni takrat po hitrem postopku deportirala iz države. In potem zdaj ne bi bilo treba odškodnin plačevati (iz žepa slovenskih davkoplačevalcev) za to prebrisano bando.
Pudob, 23.02.2022 ob 23:13
To je srbijanska banda, ki je prezirala novo slovensko državo in ni dala vloge (bodisi za državljanstvo bodisi za status tujca) iz bakanske trme in špekulacije, da bosta zmagala JNA in Milošević.
Slovenija je bila do teh ljudi kvečjemu predobra. Celo državljanstvo jim je ponujala kar tako. Samo kooperativni bi morali biti in podati vlogo.
Če je Slovenija naredila napako, jo je s tem, da te bande čefurske ni takrat po hitrem postopku deportirala iz države. In potem zdaj ne bi bilo treba odškodnin plačevati (iz žepa slovenskih davkoplačevalcev) za to prebrisano bando.
Bingo, točno tako.
Bojda so eni od njih dobili še mastne penzije. Pa ukazovali napade na Slovenijo, pobijali naše ljudi. Za zahvalo pa mastna penzija. Slovenska, ne srbska.
Ena južna neprijavljena, 23.02.2022 ob 23:05
Domov smo dobili tak rumeni listek, potrdilo o državljanstvu. Se spomnim, da smo ga morali en čas okrog vlačiti za vsako figo. Se prav spomnim, da sem prišla na vpis v SŠ, ja od daleč, in nisem imela tega ceglca s sabo. Jih ni zanimalo kako daleč sem doma. Domov, iskat ceglc. Pa niso prej tega napisali, da rabimo za vpis.
Ne razumem kako so potem tile prebrisani urejale razne zadeve? Itak, da so vsi vedeli za to zadevo. Tako, da ja tudi Slovenci smo morali dokazovat svoj status.
kolajnar, 23.02.2022 ob 23:22
Pa ne spet od začetka, no. Pa vi mešate vse, kar se zmešati da. Ostali, recimo jim pravi tujci, niso prav nič urejali, avtomatično so bili prenešeni v register tujcev. Teh, nepravih tujcev, ni pa nihče prav hudo pozival. IN NE, NE GRE ZA DRŽAVLJANSTVO, po 30-ih letih bi si o že lahko zapomnili.
In od Slovencev si prav nihče ni na Mačkovi (po tej tvoji razlagi je vsa Slovenija šla v Ljubljano) in tudi nikjer drugje urejal statusa. Smo bili kar lepo po uradni dolžnosti vneseni v register.
Ja in seveda so že leta 1991 vedeli, da bodo pa zato, ker ne bodo uredili statusa, dobili odškodnino – pa vi ste res ……………