spet kredit
Pozdravljeni,
prosim svetujte mi ali so ponujene variante stanovanjskega kredita za 10.000.000 sit na 20 let ugodne (zavarovanje s hipoteko razmerje 1:1)?
1. moja banka
Euribor +1,5 (obrok 63.083) , stroški odobritve 30.000 SIT
pravijo da pod 1,5 baje ne gre
njihov komintent sem več kot 10 let, plača pa 330.000 sit
2. Libor + 2,0 % z možnostjo menjave valute , stroški 50.000 SIT
+vinkalkulacija življenskega zavarovanja
+porok
rekli so mi da baje ob spremembi valute ni potrebno pri notarju nič spreminjati pogodbe, da je že v osnovni pogodbi tako zapisano,
stroški menjave pa so po veljavnem ceniku banke na dan spremembe
hvala za odgovor,
p
Pozdravljeni!
Na podlagi teh podatkov sta oba kredita zelo solidna. Tudi EOM je približno enak. Ne morem vam svetovati, kaj naj vi izberete, ker je prvi kredit v CHF, drugi pa v Eurih in je to svrar osebne odločitve.
Lahko vam povem kako bi se jaz odločil.
Bolj všeč mi je prva varianta, drugače pa raje za drugo v kolikor bi se mi uspelo dogovoriti za obrestno s pribitkom na Libor 1.8. Ker imate solidno plačo bi bio to verjetno izvedljivo in bo obrok precej nižji. Seveda boste morali odpreti račun in prenesti plače.
Tudi vam povem, da se kredit gleda v kompletu in potrebno je biti pozoren tudi na drobni tisk.
Lep dan!
Hvala lepa za odgovor.
Pa še nekaj me muči, ali lahko v banki zahtevaš da vidiš kreditno pogodbo prej in ne šele tik pred podpisom??
To sem namreč prosila v drugi banki , pa mi je niso pokazali, v bistvu mi je referentka samo prebrala en člen, ki me je zanimal. Sama pa bi seveda rada videla vse, da se znam odločit.
hvala. p
Normalno je, da vam da banka par dni prej pogodbo, da si jo v miru preberete. To je tudi običajna praksa.
Ne more vam pa dati npr. pogodbo, ki je na drugo ime zaradi varovanja osebnih podatkov.
Njen motiv, zakaj vam jo ni dala mi ni znan, najbolje, da jo vprašate.
Lp