Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti spet nekaj o dedovanju

spet nekaj o dedovanju

pozdravljeni

moje vprašanje je naslednje. Brat in jaz sva lastnika hiše vsak do ene polovice. Prišel je geodet
in izmeril do cm natančno koliko ima kdo. Brat pa sedaj noče podpisati tega dokumenta.
Kaj lahko storim. Pa še to. Ima partnerko s katero ni poročen , vendar pa je za stalno
prijavljena na našem naslovu. Če moj brat umre ali ona lahko kaj deduje. Nimata otrok.

hvala

Spoštovani!

V kolikor vaš brat ne bo podpisal tega dokumenta lahko zadevo uredite s predlogom za razdelitev solastnine.
Glede partnerke vašega brata pa je tako, da v primeru, da živita v skupnem gospodinjstvu že dve leti ali več, se to šteje enako kakor bi bila poročena, torej je ona zakoniti dedič njegove zapuščine.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close