Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spet nova soseska v Šiški

Spet nova soseska v Šiški

Spet. Začelo se bo graditi Po hribom, na poti v Mostec. Sedem blokov novih stanovanj.  Vse je preraslo meje zdrave pameti. Šiška je postala preveč natrpana, preveč je ljudi, ceste več ne požirajo, vrtci in šole do kar naenkrat prepolni….V zadnjih desetih letih je vse drugače .     Celovški dvori bi bilo bolje, če bi bili na obrobju Ljubljane , bilo bi veliko manj problemov.

Verjetno kakšna prestižna stanovanja, vnaprej prodana? Spodaj pa kakšen Lidl verjetno?

Treba je narediti Slovenijo zanimivo za ljudi.

Populacija se stara, treba je privabiti nove, če že svojih ne delamo.

Gospodarska rast, pa to.

Primanjkuje delavcev v gradbeništvu, gostinstvu, turizmu, trgovini …

V Šiški se ne bo gradilo le tega ampak še dosti več, Celovška dvojčka sta skoraj končana, zadaj se gradi Kvartet, čez obvoznico pri Hoferju nove stanovanjske stavbe, v Dravljah se bo tudi gradilo, tržnica Šiška stanovanjske stolpnice se bo gradilo… v roku 5 let bo imela Šiška novih 10.000 prebivalcev.

Groza. Že zdaj je grda.   Kako šele bo.  Zelenje kar izginja.

Ne samo grda, tudi umazan zrak bo imela.

Kdo bo pa pokupil vsa ta nadstandardna stanovanja?

Kakšna je sploh kvaliteta, konje vse tako na hitro narejeno?

Prej se skoraj ni gradilo, zadnji dve leti je pa pravi buuuum teh novo gradenj …

Glede na to, kako ljudje jamrajo, kako se vse draži, sklepam da komaj shajajo skozi mesec, kaj šele da bi kupovali nova stanovanja?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 5705, 24.03.2023 ob 13:32

Kdo bo pa pokupil vsa ta nadstandardna stanovanja?

Kakšna je sploh kvaliteta, konje vse tako na hitro narejeno?

Prej se skoraj ni gradilo, zadnji dve leti je pa pravi buuuum teh novo gradenj …

Glede na to, kako ljudje jamrajo, kako se vse draži, sklepam da komaj shajajo skozi mesec, kaj šele da bi kupovali nova stanovanja?

Niso vsa nadstandardna! Nekaj se bo gradilo za neprofitna stanovanja.

Končno, da se je sploh začelo gradit. Na Masarykovi, v centru, v Šiški …

Kdo bo kupil? Poslovneži, premožnejši. Magari s krediti in bodo potem notri dali podnajemnike, ki jim bodo plačevali najemnino = obrok za kredit.

Brez nič ni nič.

Zakaj se gradi samo v Šiški in Centru, drugje pa ne? A sta to najbolj TOP lokaciji?

kdo bo kupil? mogoče bogati rusi, ki jih je vedno več v lj.

Nitine, 24.03.2023 ob 13:35

Zakaj se gradi samo v Šiški in Centru, drugje pa ne? A sta to najbolj TOP lokaciji?

Kje bi pa še ti gradil? Saj se gradi povsod. Pozabila sem Rakovo Jelšo, tam so že ena nova stanovanja, ena pa še bojo.

Povsod se gradi, samo izpostavila sem, kar dnevno vidim.

Pa Brdo recimo ima nova stanovanja.

jaz bom kupila. a je kje oglas?

Šiška postaja najbolj zaželjena lokacija za življenje v LJ. Lahko se gradi v višino, na južnem delu Ljubljane tega ne moreš.

Rakova jelša II, 156 neprofitnih stanovanj

https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljubljana/ljubljana-zate/pregled-vseh-projektov/nova-stanovanjska-soseska-rakova-jelsa-ii/#SP_3051

štepanja vas, 95 neprof. stanovanj

https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljubljana/ljubljana-zate/pregled-vseh-projektov/stanovanjska-soseska-litijska-pesarska/#SP_2692

Na Poljanski bo zavetišče za brezdomce:

https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljubljana/ljubljana-zate/pregled-vseh-projektov/zavetisce-za-brezdomce/#SP_3124

Ob Povšetovi 360 novih neprof. stanovanj:

https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljubljana/ljubljana-zate/pregled-vseh-projektov/novi-center-povsetova/#SP_3083

Toliko neprofitnega niso še nikoli gradili. Pa to je samo v LJ.

jajajajajaja, 24.03.2023 ob 13:40

Pa Brdo recimo ima nova stanovanja.

Brdo ima tudi neprofitna.

Zrak bo res slab, če se bo še naprej gradilo toliko novih blokov, stolpnic v Šiški in po Lj. S tem se zapira naravni pretok zraka , vetra iz kotline v kateri je Lj. Več bo   megle , smoga , veliko slabega zraka.

pa ne, 24.03.2023 ob 13:34

Niso vsa nadstandardna! Nekaj se bo gradilo za neprofitna stanovanja.

Tale zgoraj našteta bodo vsa nadstandardna (glede na ceno).

(Mislim na ta stanovanja v Šiški.)

Ja kam naj pa se dajo vsi čapci?

Starci ki omejujejo razvoj Ljubljane s svojimi peticikami in podobnim sranjem, nikoli ne bojo odgovarjali za svoja dejanja, prej bojo umrli. Dobro bi jim bilo po smrti odvzeti premoženja in jih vložiti v privabljanje novih ljudi.

Ker nevem zakaj bi morali v prihodnosti crkovati v državi brez mladih ljudi in skrbeti za starce?

Več južnakov bi se moralo pripeljati v Slovenijo ob balkanski vojni, ne pa da nam jih je Evropa požrla. Zdaj bo pa treba filipince uvažati.

Je pa Šiška še vedno najbolj zelena občina v Ljubljani.  Ima daleč največ zelenih površin, kljub vsem gradnjam, ki se izvajajo. Žal so nam Rožnik precej oskubili, je pa se vedno ; narava v mestu.

Grozno. Tako rada sem imela Ljubljano, tako prijazna je bila. Kvaliteta življenja je v njej zadnjih deset let izredno padla, pa bo očitno še naprej padala. Škoda.

Res vam nikoli ni prav. Prej je bilo premalo stanovanj za mlade družine, zdaj že natepavate o slabem zraku in ne vem kaj.

Če bi bilo obratno, bi pa jokali, da ni stanovanj.

New Report

Close