Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Spet o tem, kaj bi kupili vi!

Spet o tem, kaj bi kupili vi!

Je čas, da kupim nov avto. Obvezno dizel, ker ful “štepam” kilometre. Pa ne vem, kaj bi.
ali:

Renault Megane II coupe (gledala sem 1.9 dCi authentique pack s 115 KM za 3.278.000,00 SIT – in zdaj me bega, ker ko sem klicala v en salon so mi rekli, da ta avto sploh ne obstaja! – vsaj ne s 115 konji ampak z 80. V drugem pa so čist dobro vedeli za kateri avto gre. Sicer je brez klime in to me moti. S klimo pa so malo predragi zame. Zaenkrat nočem dajat pretirano dosti denarja za avto.

Fiat Stilo 1.9 JTD (80 ali 115 KM)

Peugeot 206 2.0 HDi

Kaj bi torej vi kupili? Imate kakšno opozorilo zame? Mogoče kdo vozi katerega od avtov in mi lahko o njem kaj več pove?

Hvala vam, za vaš trud!

Izmed naštetih bi verjetno izbral stilota. Ni pa povsem zihr.

mogoče so oni mislili cliota ko so ti rekli 80km

clioti so dizli zejo zajebavali tako da ne vem kako je pri meganih zaenkrat še ni slišati nič slabega.

več pa ti lahko povemo na eni drugi avtomobilistični strani!

Za Megane vem iz prve roke (prijateljica dela tam), da se blazno kvarijo, na servisih se ukvarjajo samo z njimi. Peugeot 206 je malce zastarel model, pa tudi neprimerljivo manjsi. Moj dedel vozi Stilota, sicer ne diesla, vendar je avto fantasticen. Udoben, okreten, blazno opreme… italijanski dizli pa so v zadnjem casu res v spici kakovosti.

Sam vozim Stilo MW JTD 115. Zaenkrat lahko rečem le SUPER avto. Mašina je resnično dobra in moj 1,5 tone težek avto kar skoči (od 2000 obratov naprej). Če vzameš 3 vratno različico, pa je še toliko boljše. Opreme je veliko in dvopodročna avtomatska klima je zakon. Kar se tiče zanesljivosti, pa lahko pri vsaki firmi naletiš na dober in slab avto.

LP in SREČNO VOŽNJO

zakaj se odlocas za tako mocnega p206…3 vrata ali kako…zato, ker tist, da stane cca 2.600.000 naj te ne zavede. zraven bos potrebovala se kaj dodatne opreme, recimo vsem tako nujna klima, servo, abs….
po drugi strani sta pa ostala 2 avtomobila veliko drazja od 206ke….in ce moras pristeti se dodatno opremo-klima, potem bos zmetala ogromno denarja za avtomobile
jaz osebno mislim, da imas se veliko raziskovanja pred sabo.
ce bi povedala koliko si lahko prvoscis, bi ti lahko malo vec povedali. ne pa da zacnes z avtom za 2,6 milijona, koncas pa z avtom za 3,5…..

pa vem da je klima se kako pomembna v danasnjih casih…vendar ce si kupujes avto za vec kot 3 milijone, moras meti v zepu tudi za klimo…ne vem no….sej tako drage pa tudi niso..edino ce mislis dat do zadnje pare za avto….

Pri 206 bi vzela kot sem že napisala 2.0 HDi, zato, ker hočem avto, ki je dovolj močen, da lahko koga tudi prehitim. Možnosti sta dve – Quicksilver ali XT. Z veseljem bi dala 2.600.000 za avto, ampak kaj, ko pa sta oba tik pod tremi milijoni. Quicksilver je 2.935.000, XT pa 2.979.000. Imela bi 206 zaradi čustvene navezanosti, to je vse. Pogrešala ga bom, kaj naj rečem, sicer pa se zavedam, da je cena malo previsoka za tako majhen avto.

Sploh pa bo leta 2005 tukaj že 207 (ki mi ni tako všeč kot 206) in je to en problem. Po drugi strani pa spet pravijo, da Stilota že drugo leto čaka “preobrazba”.

Za avto bi zapravila največ tam okrog 3,5 milijona. Nisem ena tistih, ki dela samo za avto. Rada potujem in nisem pri najbolj varčnih, tako, da si tudi kakšno ekstravaganco kdaj pa kdaj privoščim. Temu se pač nočem odpovedati zaradi avta.

Varja, seveda obstaja 1,9 dci Megane II, ampak ne 115 KM, ampak 120 KM, mogoče so zato zamešali.
No, jaz bi med tem vsekakor izbrala Megana, pravzaprav ga jaz tudi imam, samo ne dizla, ampak 1,6 16v in ga ne zamenjam za nič drugega. Edino mogoče v drugih okoliščinah za tanovega Megana Cabrio.

Mirjam točno to. 120 konjev ima, ne pa 115 – sem ga po nesreči zamenjala s Stilovimi konji.

A bi lahko bila tako prijazna, pa povedala kaj več o tvojem avtu. Ker toliko negativnih stvari kot se sliši o Meganu je že kar tu mač. Povej kaj lepega o njem. No, če je kaj kar te moti lahko tudi omeniš!

lp!

Jaz sem z njim takkkoooo zeeelllloo zadovoljna, da ga ne morem prehvaliti. Edino težavo sem imela z eno kartico, ampak je to sedaj urejeno in sedaj vse štima.
Jaz osebno ga ne bi zamenjala za nič drugega, kot sem rekla.
Imam pa Berlina 1,6 16v z vso opremo.

Zato, ne verjemi vsega kar slišiš, oz. pol odmisli, ker je Renaultov precej in moraš vedeti, da se tudi sliši zato več.
Je pa dejstvo, da imajo vsa, prav vsa vozila napake, ki se bodo dogajale. Poleg tega pa recimo Bosch dela za vse firme določene dele, ravno tako Valeo, pa kaj jaz vem kateri še. Edino oblika, sama zmogljivost motorja, servisna mreža in podobne stvari lahko prevladajo pri nekomu.

Sicer pa se moraš sama odločiti, denar boš morala ti odšteti, ravno tako se boš vozila ti z njim. Jaz imam tisto kar sem želela.

No, jst mislim, da je zelo bolano od tebe, da kupuješ avto za 3,5 milijona in to brez klime, ker ti je škoda. Kako boš pa tak avto čez par let prodala?
Poleg tega mi noben od tvojih naštetih avtomobilov ni tako zelo všeč, da bi zanj toliko odštela. Sem bolj za nemce…

Če pa bi že izbirala, bi izbrala črnega Stila.

Lepo da si zadovoljna z avtom ampak me zanima koliko si jih že probala da ne bi zamenjala za nobebega drugega. In drugo vprašanje kolk je star.

Glede okvar pa sledeče. Statistike zanesljivosti (ali pa pokvarljivosti) se delajo glede na število registriranih vozil torej je popolnoma vseeno koliko je katerih prodanih. In v takih statistikah je reno vedno na repu. Žal a tako je.

Lepo da si zadovoljna z avtom ampak me zanima koliko si jih že probala da ne bi zamenjala za nobebega drugega. In drugo vprašanje kolk je star.

Glede okvar pa sledeče. Statistike zanesljivosti (ali pa pokvarljivosti) se delajo glede na število registriranih vozil torej je popolnoma vseeno koliko je katerih prodanih. In v takih statistikah je reno vedno na repu. Žal a tako je.

V teh pasjih dneh nič drugega ne pogrešaš bolj kot klimo. Dobro razmisli.

Tekač, a misliš, avtomobilov?
Hehehe, tega pa probam res veliko. S tem, da imam na razpolago tudi druge znamke.

ja jst bi tudi definitivno vzela stilota, sploh če se nagibaš k dizlu. Ga ima kolega in glede na to da je avtomaniak in redko karkoli pohvali je potem, stilo dobra varjanta- mane osebno moti le volan ima pa zakon sedeže- vsaj meni ki sem francozov vajena.

Pa ne govort da se novi megani ne kvarjo in sploh je reno dokazal kako je pri njih z garancijo ko ti kej crkne. Na računalnik tam je itak zmeri vse ok, pol ti ponovno sw naložjo in pejdi- od tu dalje je pomembno, da prebereš in upoštevaš navodila za uporabo- pa sej ne moreš verjet da ti lahko kej takega napišejo.
je pač stvar posameznika kaj bo kupu sam nekateri resnično pretiravajo z hvalo dokler stvari delajo, kopa kej crkne so pa tiho.
Na srečo se najdejo tudi taki, ki stvari javno razpredajo:

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=5640

Ja mislil sem avtomobilov lahko pa poveš tudi za … 🙂
Po koliko je tvoj star (avto) nisi povedala oz. koliko prevoženih ima?

čau

Star je 4 mesece, ima pa 5000 km. Saj vem,da boš sedaj rekel, ja da je še nov, pa ne more še nagajat, ampak Varja je spraševala s katerim smo zadovoljni.
Tekač, te pa razumem in vse tebi podobne, ker vas vsak dan srečam še preveč takih, ki ste nastrojeni proti eni znamki oz.drugače povedano, kateri hvalite samo svojega konja vse ostalo je pa za v ….. Ampak nič hudega. Saj po svoje je prav tako. Kaj bi pa bilo če bi vsi hoteli vozit BMW-ja, pa Audi-ja, pa VW-na, ali pa Renoja!

Mirjam ne me sodit po ostalih. Reno in statistike sem omenil zgolj zato ker je tukaj debata o renoju in ker mu v statistikah slabo kaže. Osebno nimam prav nič proti njemu niti proti tistim, ki ga vozijo, vem tudi da je nekaterim tako všeč da so pripravljeni zaradi tega zamižat na eno oko pri okvarah itd. In verjetno si tudi opazila da nisem hvalil svojega konja le opozoril na to kar lahko vsak vidi, če želi videt.

Glede tvojih 4 mes in 5000 km pa lahko relčem le, da s tem da si ti zadovoljna nisi Varji prav nič pomagala, ker pri teh km (oz tudi pri 10x več) pa res ne sme biti nobenih napak in so posledično zadovoljni vsi ki imajo tako mlad avto.

In še enkrat nisem nastrojen proti nobeni znamki, le odprtih oči hodim po svetu in pomnim. Vem da je nekomu pomembna oblika, drugemu udobje spet nekomu zaneslijivost ali pa zmogljivosti. Tudi vem, da je zgolj ena od naštetih lastnosti lahko dovolj da se odločiš za določen avto četudi veš (ali pa ne) da na drugih področjih šepa. Torej če ti je všeč oblika (čeprav je to subjektivno) kupi nap. alfo, če hočeš imiđ kupi MB, BMW, Audi, če pa hočeš avto z čimmanj okvarami pa kupi tistega ki v statistikah okvar ni na dnu.

Ko boš pa z avtom zadovoljna 40x dlje (ja 200.000 km ali več) kakršne izkušnje imam sam bo pa tvoje mnenje precej več vredno.

ps. namenoma svojega konja ne omenjam ni pa noben od omenjenih.

lp in brez zamere

Pošten odgovor, tekač!
Je pa še eno dejstvo, da sem kupila nov avto in ga NE BOM imela niti do 50.000 km, ker prej zamenjam. Kaj je pa s starimi pa v kakšnem drugem kontekstu.

Tisti ki menjate avto pred 50.000 sploh ne bi smeli vedet kaj je to okvara :). Upam da ti ne veš in da tudi ne boš. Kaj ti je na meganu tako všeč? oblika? mehkoba? …

lp

Težko bi izpostavila karkoli. Všeč recimo mi je oblika, nov dizajn, ta drugačnost, potem poskočen motor, udobje v vožnji, luksuz, ki ga ima MOJ avto, ne nasplošno Megane, ker meni osnovni ni zadostoval,… Pa še kaj bi lahko naštela.
Je pa res, da sem privrženka eni znamki, pa čeprav imamo v hiši kar nekaj različnih znamk, tudi bolj “prestižnih”.

Ne , težav pa zaenkrat nimam, čeprav mi nihče ne verjame, ampak je res. Edino enkrat mi je nekaj kartica nagajala, ampak sem bila popolnoma sama kriva.

Koliko si dala za NEosnovni model če ni skrivnost?

Ni nobena skrivnost. Polna, povdarjam polna, cena bi me prišla okoli 4,6 mio. Vendar me ni. Zato tudi imam toliko vsega gor dodatno.

V bistvu je mene zanimalo koliko te je prišlo. Da vidim kaj bi se za to celo še dobilo.

če boš kdaj imela kaj drugega sem kandidat za nakup ko boš prodajala.

lp

New Report

Close