Spet o tem, kaj bi kupili vi!
Hja, Mazda mi je na pogled kar lepa, moram priznat. Športna oblika. Sicer se v Mazdi še nisem peljala, tako da tega ne morem oceniti. Slabost je , kolikor vem, premajhna razširjenost mreže serviserjev in pravijo, povdarjam, pravijo, da je material drag, dobavljivost pa tako-tako! Vem pa ne. Jaz sem, kot si lahko že dojel, za francoze. Pa spet ne za vse.
Glede dobavljivosti za francoze ti lahko povem eno zgodbico žal resnično če te zanima. To da si za francoze mi je jasno, vendar se mi zdi da je vseeno vredno probati čimveč vozil ko kopuješ še posebej ko je v igri cca 4 mio. Osebno mislim da za tak denar dobiš pri mazdi6 več avta in več tehnike, čeprav ne vem točno kolk si se odkesila in kakšno opremo točno imaš.
Servisna mreza bi mogoče res lahko bila problem če nisi iz LJ. Pa tudi sicer je slo majhna tudi če servis ni ravno pri sosedu. Glede rezervnih delov (ki pa jih boš z veliko verjetnostjo potrebovala manj kot pri renoju) pa tudi ne bi bi smel biti problem. Mislim da v enem tednu dopiš še tako exotičen del. Lahko pa vprašam znanca ki ima mazdo v malem prstu.
Sicer pa garancija na mazde je 100.000 km kar ti niti slučajno ne dosežeš in zato te rezervni deli niti ne prizadanejo. Če je pa kreš je pa nadomestni avto.
ps: nimam mazde
Oprema je na splošno vsa. Kartica za prostoroč.upravljanje, xenon žarometi, tempomat, električni pomiki vseh stekel, avtomat.klimo z ločenim delovanjem, elektr.poklopljiva ogledala, srebrni dodatki,…..
Kar se pa tiče tega, da bi lahko kupila drugo znamko, pa sploh ne razmišljam (to pa iz osebnih razlogov). V družini imamo recimo tudi nemce visokega cenovnega razreda, pa ne smem reči, da niso dobri avti, ampak zame nemško pretrdi, servisi in popravila nesramno draga, kar je lastnikom sicer čisto samoumevno, da je lahko drago, servisna mreža je uffff,znanje mehanikov še en uff, vsaj v mojem okolišu…..
Italijani me pa nikoli niso privlačili, ker ….. ne vem zakaj. Mogoče smo ljudje tem sosedom prevečkrat pripisali, daje italijanska roba zanič.
In kaj potem še ostane?
P.S. Midva sva sedaj izkoristila Varjino temo za osebno debato kar ni najbolj prav, se ti ne zdi?
Vajina debata je bila prav zanimiva! Vidim, da imaš rada svojega Megana. Meni srce vztrpeta, ko ga vidim. Kakšne barve pa je tvoj? Meni so trenutno najbolj všeč črn, temno rdeč in moder.
Mirjam, kako pa to, da tako hitro zamenjaš avto? Ali se bolj malo voziš? Jaz imam v enem letu 50.000 km ali pa še kaj več…
Mirjam verjetno dela pri kaksnem koncesionarju Renault ali pa tam pozna koga, saj v takem primeru lahko dobis popuste tudi do 20% na nov avto. Ce pa poznas koga na rabljenih, ti lahko ful ugodno zrihta kaksnega, ki so ga dobili po sistemu staro za novo ali pa “zaplenjenega” pri leasingu. Tako sem jaz kupila Alfo 147, 1.6, 120 KM, ful oprema, za 2.550.000 sit, staro 17 mesecev (nova s to opremo stane cca. 4.300.000).