Najdi forum

Splash Forum Politični čvek SPET PODRAŽITVE

SPET PODRAŽITVE

Samo pazi, če se boš prenajedala raznih potic, še posebej orehovih, je velika verjetnost, da fašeš žolčne kamne in te bomo morali vzdrževati v kaki bolnici. Iz našega proračuna, seveda ki je veliko bolj potreben za zdravljenje drugih, bolj potrebnih kot ti s tvojim prenajedanjem.[/quote]

Pa kaj za vraga se pa spet greš?
Kaj ne razumeš kaj ti želim, hočem dopovedati z zgodovinskim stavkom, ki je takratno Evropo spremenil?????
Si usekan al kaj (al pa prekleto neizobražen), da ne razumeš kaj je to prispodoba ali metafora, nastala na znamenito izjavo…no koga že? Nimaš pojma.
In potem ti tu kvačkaš o nekih žolčnih kamnih??? In o zdravstvu?
In ti, ki ne pozanaš niti osnov, ne bontona, ne kulture, kaj šele zgodovine boš meni plačeval neko kvazi bivanje v nekih bolnišnicah zaradi metafor?
In potem, popolnoma populistično, tretjerazredno pisariš o mojem prenajedanju? Česa? Tega kar je nekoč, nekje nekdaj izgovoril(a), nekdo, ki ni razumel ZAKAJ LJUDJE NIMAJO ZA KRUH!!! Kdo in zakaj je to bil(a) pa le poglej v milo napisano OŠ ZGO učbenike. In, ja ne samo, da si delaš tu sramoto, to si očitno s svojo nerazgledanostjo tudi sam sebi.
Verjamem, da si sam sebi duhovit, verjemi pa, da ostalim, s svojim, preočitnim neznanjem nisi.[/quote]

To, da si usekana, neizobražena, cinična, žaljiva in še bi se dalo naštevati smo ti vsi tukaj gor že povedali.
Celo Primož je očitno obupal nad tvojo zaplankano nemoralnostjo.[/quote]

Hvala. Zdaj, se pa revež, malo zresni in ti podaj kakršenkoli argument na karkoli. Do sedaj ga nisi.

Lej, dejstvo je, da se več kot očitno sramuješ svojega neznanja, sicer ne bi odgovoril kakor si. Razumljivo. Se pravi, neizobražen si ti. In ne sugar honey, meni ni nihče, razen vele megabana ni očital tega, kar pisuniš. In, če je zate Primož (!!!) merodajen in verodostojen, da podaja svoja mnenja tu gor (malo bolj redno beri poste VSEH OSTALIH, ki jih navajaš), potem ti pa res lahko samo še bog pomaga.

In, za razliko od tega, k čemur ti več kot očitno stremiš, nisem jaz ta, ki je “zaplankana”, nemoralna, o neizobraženosti si itak svoje dokazal (hehe), žaljiva sem pa točno toliko, kolikor je temu potrebno.
O cinizmu pa raje ne bi, sam dobro veš, da se ti tudi sanja ne kaj je cinizem.

Da si pa primitiven, itak VSI TU GOR VEMO (tvoja interpretacija), in ti le-tega ni potrebno ponovno dokazovati s svojimi smešnimi, otroškimi (da ne napišem otročjimi, itak, očitno tega ne znaš ločiti) izjavami.

:))) Mega a ne?

Primož je tu gor verodostojen! Razumeš.

p.s.
mega ne uporabljaj, če ga še sploh boš tako kot je napisano. Torej z malo in ne a v mes, drugače pa copy/paste uporabi.

a ne

JA NI A1 !!!! kot sama misli.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Vsaka čast:)
To si pa dobro pogruntal, JA NI A1. hehe…dober si.

Glej, tudi jaz sem ena tistih, ki nikoli nima časa. Tečem v trgovino in nikoli nisem razmišljala, če morda plačujem preveč. Kolegice so me nahecale. V malo večjih krajih sta vsaj dva trgovca. Jaz sem preračunala na tedensko “košarico”, ki jo kupujem. Ugotovila sem, da je znesek prihranka pri takšnem cenejšem nakupu, ki je nekoliko oddaljen od mojega doma, kar precejšen (tudi ko odštejem gorivo in čas). In ko si enkrat ustvariš sliko, kje je bolje kupovati, ti ni potrebno več tekati od enega do drugega. Res si pa moraš vsaj 1x vzeti čas in to storit.

P.s.: Ne vem kje si najdla glih mene, da naj bi vpila, ko (če) se bodo družine vozile v nekupovalne centre?! Saj še nikoli nisem komentirala tega. Kdo gre na izlet v trgovino je čisto njegova stvar, kdaj grem pa jaz, pa popolnoma moja. Tako da, vsak po svoje.

Da te malo presenetim (ali celo šokiram) veš JA NI A1 – za vzdevkom mega ne se nahaja ženska oseba.
Samo toliko, da ne boš preveč medena, ob misli, da si na dialogu s kakšnim fejst dedcem..

Tvojim pisnim umotvorom se pa še krave smejijo.

LOL

Glede cesa se tukaj kregamo?

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Tudi jaz se sprašujem, ker se na političnem čveku samo kregamo.

Bencin so spet pocenili. Pa že tako imamo skoraj najcenejega v Evropi. Vsi gospodarstveniki se borijo za boljše poslovne rezultate, Bajuk se pa odpoveduje višji trošarini, namesto da bi skrbel za polno državno blagajno.

Maš prav mik…dajmo ljudje, gremo na ulice in zahtevajmo dražji bencin:))))))

WW

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Ti bi pa kar za vsako malenkost na ulice. Reševati probleme na ulici…. hm, hm….

Zanimivo povabilo – kakšna asociacija na grožnje s protesti sindikatov?

Miku se zdi, da nebi smeli poceniti bencina …..no ja mogoče se pa lahko ta dva protesta združita…eni bodo nosili transparente: HOČEMO PRISPEVATI V DRŽAVNO MALHO S TROŠARINAMI ZA BENCIN….druga polovica pa lahko nosi transparente: dajte nam večje plače, da bomo lahko plačevali trošarine za bencin:))))))

ma ne vrabček….mene zlepa ne boš videla na protestih …. moj post je bil bolj predlog za mika:)

WW

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

bencin mora bit drag.Kdor hoče imeti luksuz, da se 500 m v službo belje z avtom, naj plača.Mislim, ko da je avto samoumeven.Avto je nadstandard, kdor si ga ne more privoščit, naj gre na becikl ali avtobus.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Tako kot je že marsikdo pred menoj napisal.. potrebno bo spremenit potrošniške navade in ne kar vse povprek kupovat.

Dokler bomo tako kupovali kot zdaj je jasno, da ne bo nižjih cen. LEp primer kako delujejo trgovci je znanec, ki na tržnici prodaja zelenjavo… Njegova izjava:

Zakaj bi papriko prodajal po 1EUR (pa bi že tu imel dobiček) če pa mi ljudje dajo 3EUR-e? In tako je…. dobički pa visoki…

Pa ni problem samo pri hrani. Nekaj let nazaj sem bil udeležen v klepetu kjer je eden izmed govornikov bil predstavnik večjega gradbenega podjetja. Za objekt v katerem smo se nahajali je izjavil, da je gradbena cena za kvadratni meter cca 200EUR… no prodajal (in se je tudi prodal) se je za 1500EUR.. pa tisti zidarčki, ki so na petek in svetek delali seveda niso imeli nič od tega..

Taki pač smo.. vse pokupimo kot v bivši jugi ko ni bilo važno kaj je samo da je..

L.P.

Samo še beseda-dve o cenejšem bencinu, manjšemu številu nezaposlenih in večji gospodarski rasti…

1.cenejši bencin v času, ko gre cena na svetovnem trgu gor nakazuje, da Bajuk in vlada igrajo “nezaskrblenost”. Dejstvo je,da z znižanjem trošarin lahko navidezno (predvsem pa kratkoročno) znižajo inflacijo (podobno, kot se zodi v mesecih ko so razprodaje)

2.število nezaposlenih se je zmanjšalo v glavnem na račun spremenjenih kriterijev zaradi katerih je veliko ljudi izgubilo status iskalca zaposlitve na borzi. To ne pomeni, da je zdaj 10000 ljudi več zaposlenih temveč, da teh 10000 ni več zajetih v analizah. To so dosegli recimo tako, da so materi z tremi otroci (mlajša dva sta dvojča stara cca 2 leti) kot ustrezno zaposlitev ponudili službo v oddaljenem kraju, kjer delo poteka triizmensko in kamor bi jo peljal najeti avtobus (ni potnih stroškov). Ko bi začela ob 6:00 bi avtobus prišel po njo (in še nekatere) ob 5:00. Na vprašanje kam pri hudiču naj da otroke ob tej uri je dobila odgovor, da jih bo že pazila babica… no zdaj nima več težav z borzo.. ni več nezaposlena .. uradno seveda .. v resnici pa še vedno doma piše prošnje za utrezno delo…

3.Kako posamezna država ali uradizračunava gospodarsko rast je seveda stvar razlage. Dejstvo je, da letos prvič v izračunih upoštavajo tudi na primer nakup vojaške opreme s trani države , kar v resnici ne predstavlja družbenega proizvoda. Ker je cifra velika je posledično tudi vpliv v izračunih velik.. kakšen ekonomist bi tole verjetno že znal izračunat…

“Uspehi” zdajšnje vlade so torej precej odvisni od tega iz katerega kota jih gledaš…

Pa še ena kost:
Drug otrok v vrtcu bi če bo predlog sprejet, bil v vrtcu zastonj. Koliko vas je, ki bi jim to prišlo “prav” se pravi, da imate razliko tako malo, da bi nekaj bilo od tega.. Pri nas je razlika 2 leti in drobiž.. Z upoštevanjem, da bi recimo mlajši šel pri 1 letu v jaslice bi torej lahko to boniteto koristili dobri dve leti..

Užitek brez dima vendarle predrag, kavica iz 1 evra na 1,80 evra
http://www.dnevnik.si/kolumne_komentarji/komentarji/274385/

Oderuhi gostinski..kar naj propadejo, mar mi je.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Haha, sam res.

Sploh pa pogledam kolone študentov v avtomobilih, ki se vozijo v Ljubljano.. in to sami!!

Ja pa ja dvanajst let stara kripa je nadstandard. Od kdaj pa? Vsak bicikel, ki ga mularija goni po naši ulici je dražji od avta, ti pa o nadstandardu. Če pa že imam tak avto in 500 m do službe, malo naprej je pa še vrtec, peljem pa sedaj kar z avtom otroka v vrtec, jaz grem pa v službo. (No najprej mi mora moj nadstandardni avto vžgati, če ne moramo pa peš, jaz pa zamudim službo).
p.s. avtobus do moje službe ne vozi, ker je res ne 500 ampak 200 m stran.

Še vedno preveč zaslužijo, kljub jokanju, da nimajo prometa zaradi protikadilskega zakona. Vmes pa goljufajo nesposobno državo, ki jim ne zna odmeriti davka od prodane pijače.

New Report

Close