Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spet sesalci

Spet sesalci

Ker nam je ravnokar crknil sesalec, se bomo odpravili na lov za novim in nekako imamo ugledanega vodnega. Igeo vem da kritizirate, pa so tudi drugi tako slabi? Za vsak komentar bom hvaležna.

Lp, Ali Baba

Jaz mam Batagel Idrozip, pa sem kar zadovoljna. Mislim pa da sem nekje zasledila eno akcijo za vodne sesalce (mogoče Merkur, ne spomnim se?) Mal poglej po netu…

Imeli smo Igeo, crknila je po treh letih. Plastika je dobesedno razpadla. Poleg tega, da je nerodna in velika (predvsem za shranjevanje), je tudi zelo slabo posesala prah. Vsak teden sem morala še pomit, ker imamo doma alergika.

Zdaj imamo en Philipsov sesalec. Pazili smo, da ima hepa filter. Po enem tednu je po hiši mnogo manj prahu kot prej, ko smo še sesali z Igeo, in to brez pomivanja. Pa še mož zdaj mnogo raje sesa (to je njegovo delo).

Igea je čisto po domače rečeno štorasta. Samo zamisli si, da imaš za posesat eno malenkost. Najprej jo moraš sestavit, pa vodo noter vlit, posesat – je nerodna in težka za vlačit sem ter tja, ko posesaš, jo je treba spet razstavit in pomit.

Sama jo imam, pa jo uporabljam samo za mokro čiščenje itisona, s čimer sem zadovoljna. Se mi je pa tudi nekaj zamašilo, tako, da ne brizga čistilne tekočine ven in moram namakat tla ročno, izsesa pa v redu.

Odločitev je pa tvoja. Ko pride naredit prezentacijo, zgleda vse tako enostavno, meni pa vedno teče pot, ko jo uporabljam.

Če hošeš na vsak način vodni sesalec, se malo razglej naokoli, ker jih je malo morje, pa še pol cenejši so.

Mi smo ga imeli, pa smo ravno zaradi že zgoraj naštetih težav presedlali kar na Electroluxovega na vrečke 🙂 Priklopiš, posesaš in pospraviš.

Vodnega bi imela zato, da bi se umazanija vezala na vodo, ne zaradi pranja. Sestavljanje vem da je zamudno. A obstajajo sesalci, ki so vodni, pa ne pralni? To mi je totalno drugotnega pomena, ker nimam v hiši ene same preproge.

Lp, Ali Baba

Ali Baba, ali kupujete vodni sesalec morda zaradi alergije?

Ne, sploh ne. S tem na srečo nimamo težav. Enostavno sem sita prahu. Posesam in je naslednji dan isto. Je pa res, da smo imeli zelo star sesalec, pa še kamin naredi svoje. Ko posije sonce, delci prahu kar plavajo v zraku.

Lp, Ali Baba

Ali Baba, ne more biti sesalec vodni, pa da ga ne bi pomival. Pred sesanjem vanj naliješ vodo, po sesanju ga moraš pa obvezno sprazniti in pomiti. Si ne predstavljam kako bi smrdelo, če ga ne bi pomil.

Pa še to. Umazano vodo zlijem v WC školjko, potem pa ga pomijem v banji.
V tuš kabino ga ne spravim, tako, da če ne bi imeli banje, ne vem, kako bi ga pomila.

Saj ne rabiš vodnega sesalca, če te opcija pranja sploh ne zanima. Tudi ostali sesalci imajo že prav dobre filtre. doma imamo 10 let starega speedija. po tem, ko smo ga nabavili, se je opazno zmanjšal prah v vseh protorih. imamo pa igeo tudi, in tu se čisto strinjam z jano. preden ga usposobiš za uporabo in po uporabi pospraviš proč, lahko že trikrat posesaš z navadnim.

Od vodnih bi ti priporočila Hylo.
Od tistih, ta navadnih pa Forwerk. Sam je pa res, da je pa dražji od ostalih.

Zame je Forwerk ( ni vodni) – zakon. Imela sem ga 16 let – brezhibno delovanje brez enega samega popravila. Hcerka je medtem zamenjala tri sesalce.
Sedaj imam novega ( se bolj izpopolnjen) in sem starega podarila sestri, ki mi je zelo hvalezna. Je res drag:(( Posesa pa tako, da se vse blesci. Najveckrat niti talno pomivanje ni potrebno, oziroma parket veliko manj pomivam.

Jaz sem pa mislila, da bom prebrala zabavno zgodbico o Ali babi in treh razbojnikih v spopadanju s pravim sesalcem ( recimo slonom ali kitom):)))

Lep pozdravcek v novo Alibabino votlino Babi

Hvala, Babi. Jana, ti si me pa narobe nazumela. Ne iščem sesalca, ki ga ne bi bilo treba prati, ampak takega, ki ne bi pral. Jasno, da če je v njem umazana voda, da ga je treba oprati. Sem v čedalji večji dilemi, ali kupiti vodnega ali suhega.

Lp, Ali Baba

Ali Baba – potem potrebuješ Hylo.

Slovenski proizvod, uveljavljen v svetu (samo doma ne). Rezervni deli so vedno na voljo (v skoraj desetih letih, odkar imam ta sesalec, sem potrebovala servis 2x – enkrat za čiščenje motorja, ker smo sesali cement in siporeks :))) in rped kakšnim mesecem sem si zaželela novo cev).

To je sesalec z vodnim filtrom. Zato nimaš stroškov z raznimi vrečkami, filtri….
Lahko ga uporabljaš za suho sesanje, mokro sesanje in z dodatnim nastavkom (ki ga dokupiš) tudi za pomivanje.

Cena osnovnega modela je okoli 100.000,00 SIT – z dodatkom za pomivanje cca. 130.000,00 SIT.

Če želiš več informacij pokliči 041/33 55 77 – Rino Brajer (zastopnik za Hylo).

Nataša

Se oproščam, sem površno prebrala. Po mojem vsi vodni sesalci tudi mokro čistijo, kar pa ti ne rabiš. Je pa res, da nimajo izpusta v zrak. Igea ima opcijo čiščenja zraka, lahko daš v vodo tudi kakšno dišavno olje, pa osveži prostor. Samo, kdo bo poslušal tisto ropotanje.

Sama sem pred kratkim tudi kupovala nov sesalec pa sem bila v dilemi, kaj kupiti. Ker imamo veliko itisonov, sem izbrala pokončnega, pa ne Vorwerk, ampak pol cenejšo varianto. Je kar nekaj takih sesalcev na trgu, samo v tgovinah z aparati je izbira slaba. Ti pokončni imajo globinske krtače, kar pa zate spet ne pride v poštev.

V 10. številki revije VIP je bil test sesalcev, ki se dobijo pri nas. Sicer sem bila malo razočarana, ker je bilo ocenjeno samo sedem sesalcev, ampak med njimi ni bistvene razlike. Gladka tla sesajo vsi enako dobro. Je pa res, da so same dražje variante, od 50 K navzgor.

Od testiranih ima edino Daysonov ciklonski način sesanja in nima vrečke, ker smeti zbira v posodi, katero je treba praznit. Cena je kar zasoljena, okoli 120 K. Podobni sesalci so se pojavili v zadnjem Neckermanu, cena manj kot 20K.

Težka bo. Če iščeš tak klasičen sesalec v trgovini malo sprobaj, koliko so težki in priročni, pa kašen pribor imajo, potem bo odločitev lažja. Pomembna naj bi bila tudi sesalna moč, samo pri gladkih tleh to ne bi smel bit problem.

New Report

Close