Spet ta vročina.
Zelo vroče je. Tisti, ki stanujemo v malce starejših, neizoliranih hišah , čeprav imamo klimo, trpimo neznosno vročino. Zunaj beton, asfalt, nobenega drevesa, sonce sije direktno v hišo.
Tako zelo vroče je.
Lahko bi šli do kakšne reke ali bazena, pa sta precej oddaljena.
Tako, samo v hiši, ne moreš nič početi, ven pa tudi ne moreš, ker ni dreves.
Zelo vroče je. Tisti, ki stanujemo v malce starejših, neizoliranih hišah , čeprav imamo klimo, trpimo neznosno vročino. Zunaj beton, asfalt, nobenega drevesa, sonce sije direktno v hišo.
Tako zelo vroče je.
Lahko bi šli do kakšne reke ali bazena, pa sta precej oddaljena.
Tako, samo v hiši, ne moreš nič početi, ven pa tudi ne moreš, ker ni dreves.[/quote
sem v neizoliranem bloku, s starimi okni in na sploh starim stavbnim pohistvom… in letos se je dalo cit ok n normalno prezivet… nic ni tako neznosno kot pises, lani je bilo tako ob najhujsi vrocini… letos je ok.
aja pa nimam klime
To so dnevi za kopanje v vodi, zato išči vodo in se v njej osveži, tako, celo telo na svežem zraku, kjerkoli, v morju, reki, potoku ali bazenu, kajti še prehitro bo narava poskrbela, da to ne bo več možno.
To niso dnevi za delo na vrtu, to niso dnevi za posedanje v pretoplih hišah. Jjezera, morje, bližino vode išči in se osveži.
letos je bilo spet pasje vroče. nimamo klimatske naprave, ker si je ne moremo privoščiti. z možem bi jo vzela na kredit, pa ga ne dobiva. tudi prav. je pa žalostno, da v naši državi zaslužimo tako malo, da banka ne da kredita za pol leta ali eno leto. živimo v podstrešnem stanovanju, kjer tudi kuhamo. verjemite, v teh sončnih dneh se nam stanovanje segreje do 34 stopinj. zračimo ponoči, pa ne pomaga kaj dosti.
po vremenski napovedi bo še vsaj en teden vroče.
res je hiša zelo stara. za izolacijo je komaj 5 centimetrov steklene volne. pozimi še gre, ko kurimo. poleti pa ne moremo shladiti.
imamo tudi to smolo, da smo obrnjeni na jugozahod. tako sonce celi dan segreva streho in naš brlog. klimatska naprava je enostavno predraga za naš dohodek. smo že poklicali eno podjetje in so nam izstavili predračun 780 € z montažo plus letno vzdrževanje.
mogoče vi veste za kakšno cenejše podjetje. smo doma pred celjem.
Tisti, ki živimo v mestih vemo, kaj pomeni vročina. Tisti pregret zrak pomešan z vonjem po asfaltu, izpušnih plinih, dim iz dimnikov, vse to se meša in ustvarja neko ozračje, ki ti ne dovoli niti dihati.
Dobro je iti ven v naravo že zjutraj, h kakšnemu jezeru, reki, vzeti nekaj hrane s sabo in tam ostati do večera.
Telo se samo regenerira. Počutiš se prenovljen in svež.
Nisem iz tvojih koncev, tako, da ne bi vedela. Je pa cena primerna, ker je verjetno tudi klima bolj varčna in učinkovita za ta denar. Ko smo mi kupovali so vsi odsvetovali poceni klime.
Je pa res, da nikjer niso zaračunavali posebej strošek za vzdrževanje?? Tudi mi ga ne plačujemo. In pokličemo servis po potrebi, filtre pa itak sama očistiš. Pokliči še kam drugam.
Res je.
Jaz živim v zadnjem nadstropju starejšega bloka in nimamo klime, ker ni zdrava.
Poleti imamo 28 – 30 stopinj. Letos smo imeli 28 stopinj.
Zvečer in ponoči jaz naredim totalen prepih, zjutraj pa je v stanovanju prijetno sveže. Temperatura pade za 3 ali 4 stopinje.
Letošnje poletje je bilo z vidika temperatura in vremena zame – IDEALNO.