Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev spet vprašanje

spet vprašanje

Najprej Vas lepo pozdravljam in se Vam zahvaljujem za pomoč.
Zanimalo bi me naslednje.
Sem mati samohranilka, zaposlena na MNZ-ju in se januarja, po pretečeni porodniški in koriščenju dopusta vračam v službo.
Prošnjo za delo s krajšim delovnim časom sem delodajalcu že poslala. Kako pa je v mojem primeru z razporedom dela-glede na to, da je pri nas v Policiji zelo pester delovni urnik in si lahko v službi katerokoli uro dneva ali noči. Kako bo z menoj? Vem, da nočne izmene naj nebi delala, kaj pa ostale ure. Do katere ure zvečer sem lahko v službi? Ali mi zaradi samohranilstva morajo omogočiti samo dopoldansko delo?
Najlepša hvala za Vašo pomoč.
Lep pozdrav

Zaščita za starše velja samo glede nočnega (od 22. ure naprej) in nadurnega dela, glede popoldanskega pa ne. Preverite še kolektivno pogodbo, ki velja za vas, lahko da je tam glede tega kaj ugodnejšega določeno, po splošnih predpisih žal ne.

Vsekakor pa se z delodajalcem lahko skušate dogovoriti, da vas razporeja samo na dopoldansko delo.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close