Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Spet zeleni čaj

Spet zeleni čaj

Slišala sem, da obstaja razlika v pripravi zelenega čaja, če želiš, da te stimulira oz. da te pomiri. Razlika je seveda v minutah, vendar pa ne vem natančno, kakšne so te minute!?

Kolikor je meni znano, je dve minuti namakanja dovolj, ce hoces, da te caj pomiri, ce hoces, da te pozivlja, pa ga pustis dalj, ker se zacnejo potem izlocati tanini…

Lp Mojca

ubistvu je ravno obratno: če hočeš, da te čaj poživi, ga namakaj prb. 3-5 min v vodi, ki nima več kot 80 C (optimalno 60C), če hočeš, da pomiri, pa več kot 5 min. Navodila so običajno na škatlici, vendar pa se razlikujejo glede na proizvajalca.
lp

Draga Nina, hvala za pomoc….

Lp Mojca

Pozdravljena.
Pravilno je takole: do dve minuti namakanja v 70 stopinj C je za poživitev, dve do štiri minute pa za pomiritev.
Mateja

Ha, ha, uboga Taja, zdaj ste jo pa čisto zmedli! Taja, najbolje, da empirično preveriš in poskusiš oboje, pa boš sama videla, kakšen učinek je po kakšnem času namakanja! 🙂 (tudi jaz vedno pozabim, koliko minut je za kaj!)
Lp,
Mojca

zivjo!
osebno se strinjam z odgovorom mateje- ce zelis vedeti kaj vec o cajih, poskusi najti knjigo Cas za caj (tea time) ali pa se oglasi v cajnici v stari ljubljani, kjer bos lahko vec izvedela o razlicnih zelenih cajih in njihovi pripravi… ( poskusi Golden needle)

New Report

Close