Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spila 1,5 litra energijske pijače in umrla

Spila 1,5 litra energijske pijače in umrla

Za najstnico Anais Fournier, ki ji je zastalo srce, naj bi bila usodna prevelika količina kofeina. Spila je namreč kar 1,5 litra pijače Monster Energy, ki vsebuje toliko kofeina kot 5 litrov kokakole.

http://www.zurnal24.si/spila-15-litra-energijske-pijace-in-umrla-clanek-170495

Takoj PREPOVEDAT t.i. “energijske” pijače!

To je zločin!

poznam punco ki je spila 6 plastenk redbulla in umrla..

Iskrene sožalje staršem, prijateljem ….
Moje mnenje je, da se o teh stvareh govori in se prepreči še kakšna tragedija. Pri otrocih sem opazila, da večkrat zaužijejo energijske pijače in smo se o škodljivosti le teh pogovorili.

Ja, če spiješ 1,5 litra energijske pijače si pač budala, sicer sem pa tja kakšen energy drink nikoli ne bo škodoval….seveda pa s pretiravanjem narediš več škode kot koristi in to pri vseh stvareh ne samo pri energijskih pijačah. Ni problem v energijskih pijačah ampak je problem v takih budalah, ki pretiravajo in nimajo meje.

se strinjam. verjetno je smrklja mislila, da bo hujšala češ da se bodo porabljale kalorije, take smrklje tako razmišljajo in potem imamo kar imamo. nikakor ni kriv proizvajalec te pijače ampak ta smrklja sama….kako lahko sploh pomisliš da bi spil liter in pol energijske pijače…

Kolikor mi je znano na teh pijačah piše koliko je dovoljeno na dan zaužiti. Prav tako piše, da se naj ne meša z alkoholom. Pa jih nič ne ustavi…

Včasih je pisalo, da se srčnim bolnikom odsvetuje uživanje. Ne vem, če še piše.

Jaz sem spila 2 piksni tega monstra, ki še bolj prime, kot red bul. Potem sem v glavi čez kakšne pol ure čutila strašen pritisk. Ker je moj krvni tlak na srečo nizek, sem jo še dobro odnesla. Zdelo se mi je, da če jo tokrat dobro odnesem ne smem več na ta način izzivati usode. Želela sem biti skoncentrirana in naspidirana, rezultat je bil pa popolna zmeda.

Sem proti temu, da energetske pijače uživajo otroci. Jaz bi prodajo mladoletnim prepovedala, saj če malo bolje pogledaš vidiš kako se 12 – 14 letniki pred šolo, najbrž na prazen želodec, nacejajo s tem.

Ja, prepovedat vse živo!
Takoj!

Tudi mostove (ker se lahko dol skoči), železnice (ker se lahko kdo vrže pod vlak), cestni promet, orožje, kuhinjske nože, itd.

Tko kot z vsemi stvarmi v življenju tudi s tem pač ni za pretiravat. Če človeku manjka zdrava pamet, to ni problem nikogar drugega kot posameznika, v tem primeru če ta najstnica ni prebrala oz. se ni pozanimala, da ima ena piksna te pijače tolk kofeina kt žnj šalic kave pa še drugih snovi je to njena krivda, da je popila tolk pijače kot jo je, proizvajalec ima pa na produktu napisano koliko česa vsebuje, ker je to po zakonu, tako da vsake prepovedi so odveč razen če ste mnenja, da če je po zakonu treba ustavit, ko se prižge rdeča luč na semaforju, pa to narekuje tudi zdrava pamet, ampak se vseeno peljete skozi rdečo pa nekdo prileti v vas krivda na strani tistega, ki je peljal pravilno pa vas zadel in semaforjev in jih je posledično potrebno ukint?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Zastareli starši preden karkoli napišete se dejte prvo malo pozanimat o čem sploh pišete.. na vsaki pločevinki Monster Energy-ja lepo piše da je dovoljeno zaužit le eno pločevinko na dan, ter, da se ne meša z alkoholom. Vi bi lepo vse prepovedali..katastrofa res kam smo prišli
In pomislite malo čemu je sploh namenjen Monster Energy? 😉

hello
js sm pa lih dons spila gun tavelk monstr k ga ie 553ml not, pa nobene energije nism dubla, sam zaspana sm postala.. sm premislevala dab probala max dva spit d vidm ce bom dubla energijo d lah nrdim stvari k jh rabm narest, sam zei ko sm prebrala ksne fore to dela, rajs nam d nou kei nrobe, k sm ze tko na zdravilih za redcenje krvi zrd enga problema, tk da ja..

Bolj težko poznaš glede na to da ne pridejo v plastenkah.

Mah, energyji nimajo tako zelo veliko kofeina. En 250 ml-ski ima po mojem toliko kofeina kot ena kava. Pa če te od tolikih kav ne bo pobralo, te tudi od energyja ne bo. Slabo pri njih je pač acidnost, ki uničuje zobe, zato ne tega pit brez slamice.

kave ne pijem, sm jo probala kr nekaikrt, sam to ni zame, mi sploh nc ne pomaga, sam slabo mi postane aftr.
ja sam res, thanx za nasvet na acid sm cist pzabla..

Tudi na coca-coli piše, da ni priporočljivo spiti več kot 1,5 litra na dan, ampak to ne pomeni, da umreš, če jih spiješ 10!!! Zadeva, ki nekajkratnem v predoziranju vodi v smrt, pač ne bi smela biti v prosti uporabi in na voljo mladoletnim, tako kot niso tablete, pri katerih umreš, če jih poješ celo pest.
Eno je napis “ni priporočljivo” – drugo pa “če boste spili liter tega, boste umrli”. Prvega nihče ne jemlje resno, ker v nobenem primeru ne opozarja dovolj na nevarnost. Opozorilo bi moralo biti tako, kot na drugih nevarnih snoveh. Simbol smrti!!

In če greste guglat, so otroci zaradi aritmije umrli že po dveh pločevinkah energijskih pijač.

Tudi na coca-coli piše, da ni priporočljivo spiti več kot 1,5 litra na dan, ampak to ne pomeni, da umreš, če jih spiješ 10!!! Zadeva, ki nekajkratnem v predoziranju vodi v smrt, pač ne bi smela biti v prosti uporabi in na voljo mladoletnim, tako kot niso tablete, pri katerih umreš, če jih poješ celo pest.
Eno je napis “ni priporočljivo” – drugo pa “če boste spili liter tega, boste umrli”. Prvega nihče ne jemlje resno, ker v nobenem primeru ne opozarja dovolj na nevarnost. Opozorilo bi moralo biti tako, kot na drugih nevarnih snoveh. Simbol smrti!!
[/quote]

A misliš, da bi se poraba alkohola kaj zmanjšala, če bi bile lobanje gor, ali kakorkoli že si predstavljaš znak smrti? Ker zaradi preveč alkohola se tudi umre, dokazano.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

A misliš, da bi se poraba alkohola kaj zmanjšala, če bi bile lobanje gor, ali kakorkoli že si predstavljaš znak smrti? Ker zaradi preveč alkohola se tudi umre, dokazano.
[/quote]

Od par deci alkohola se umre? V prosti prodaji? In je tako všečnega okusa, tako nabutan s sladkorjem, da bi ga še otroci pili?

…Darwin awards. :/

Trenutno pijem jutranjo kavo. Popoldan si bom pa morda privoščil pol litra energy drinka, ki ima okrog 32mg kofeina na 100ml pijače. To pomeni, da je v pol litra 160mg kofeina. Za zdravega odraslega človeka naj bi bila meja do 400mg kofeina na dan.

Ne pijte te sintetične svinjarije.
Znanko so Energy drinki vsako jutro rano v zoro pripeljali do bolnice. Hude težave s srcem.

4 litre navadne vode je tudi smrtna doza, če jo spiješ v pol ure
pol je treba navadno vodo tud prepovedat?

New Report

Close