Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Špinača

Špinača

Kupila sem pol kile špinače, zdaj pa ne vem koliko je porabiti za kosilo za tri ljudi, ker sem do zdaj vedno kupila že zamrznjeno. Prosim malo pomoči. Vem, da ful pade skupaj, ampak vseeno se mi zdi ta velika vrečka preveč za tri ljudi?!

Ni preveč za 3 ljudi.

Komaj za dva je te špinače

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

sploh ni preveč. Tako skupaj pade, da ti bo še premalo, da če ste popaji, je ravno za enega 🙂 Boš vidla zelo hitro, ko boš dala v vodo

Jaz špinačo delam na dva načina. Na maslu popražim nasekljan česen, dodam oprano in grobo narezano špinačo, malo posolim in zalijem s čisto malo vode, dušim kakšnih 5 minut, premešam, dodam žličko kisle smetane in je odlična omaka (zraven mi najbolj paše kuskus). Pol kile za tri ljudi niti slučajno ni preveč, zelo pade skupaj.

Drug priljubljen način porabe špinače pa je tale recept: http://www.kulinarika.net/recepti/6882/zelenjavne-jedi/rizevo-spinacni-narastek-oblozen-z-zelenjavo/

Odlicna kolicina za rizoto. Spinaco dodas cisto na koncu, samo pade skupaj

kupim za 3 ljudi en kilogram sveže špinače, kljub pečenemi krompirju ali pireju in kakšnemu jajčku na uč, nič ne ostane.¸
Imam pa rada na dalmatinski način, to se pravi -na lešo..
Špinačo kakšne tri, štiri minute v kropu kuham.. Odcejeno špinač rahlo zavrtim s paličnim mešalnikom, da ostanejo listi nekoliko celi…Ne maram zmiksane špinače.. To dam na oljčno olje in malo česna za bogat okus.., pa malo mleka ali kisle smetane…..

rižev recept-če imaš baby špinačo, jo na koncu samo vmešeš v riž. Če imaš odraslo špinačo, pa jo raje naredi v omaki(čebula ali česen ali oboje+kisla smetana)

Špinačna juha – malo potenstaš na olju špinačo in kakšen krompir, pa malo česna, začimb in zaliješ z vodo. Na koncu pa ko je manj vode zaliješ še z mlekom, lahko dodaš smetano.
Razni zavitki s kupljenim lisnatim testom ali vlečenim testom, zmešaš s skuto in jajcem nadev. Zelo poceni, zdravo, hitro in okusno.

Pol kile sveže je premalo še za enega – če ima res rad(a) špinačo.

No naj povem, da sem je naredila ene 3/4 vrečke od pol kg in je še ostala, pa smo se vsi najedli, ne vem potem kaj počnete s kilogramom špinače? Sem jo pa prepražila na čebuli, malo česna, potem spasirala, začinila in dodala kislo smetano. Zraven pire in pečen oslič.

Vidis, tega ti pa ne verjamem. Da ste se najdeli spinace. Najbrz cesa drugega, spinaca je bila pa nekaj za zraven.

Btw, ce imas baby spinaco, je odlicna v solati

Hja verjemi kar hočeš. Za prilogo je je bilo čez glavo dovolj, pa tudi napisala sem s čem smo jo jedli.

Samo res smešno. Torej ste imeli na osebo eno žlico šinače. Potem OK. In špinača se ne dela s čebulo, btw oz. zdaj mi je bolj jasno, zakaj je pojeste tako malo :p

New Report

Close