ŠPINAČA – kako??
http://www.smsdieta.si/dieta/scarsdale-dieta/
To je ta “instant” dieta. Jaz sem že pred leti shujšala iz 75 na 65 kg, pri višini 173 cm- z ločevalno dieto.
No, potem sem se še malo pazila in dala dol še 4 kg. Ko sem imela 61 kg, je bilo po mojem idelano zame. Sedajle od jeseni sem spet počasi prilezla do 64-65, zato sem držala tole dieto. No, zdaj pa sem spet na svojih željenih kilogramih, za vzdrževanje pa: ukinila sem obroke po 18h, pijem še več vode kot prej, malo več migam, tudi sladkarije sem malo zreducirala in za vmesne obroke, ko me napade lakota, jem sadje. Večinoma je to dovolj za vzdrževanje. to je to…
Pa ti? Koliko namreavaš shujšati? že dolgo držiš?
Drago dekle, morda boš sčasoma le pokapirala, da nobena dieta, po kateri začneš spet jesti po starem, ne deluje – vedno se zrediš nazaj. To je ta znani jo-jo učinek. Edina trajna rešitev je nepretrgano zdravo prehranjevanje – ješ vse v zmernih količinah, pet obrokov na dan. In redno miganje, seveda. Danes je na trgu milijavžent knjig o zdravem prehranjevanju, preberi vendar že kakšno in si naredi načrt za vse življenje. Le tako boš ti obvladovala težo, in ne teža tebe.