Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spirulina

Spirulina

Pozdravljeni, toliko vas je na kupu, da bom raje kar tu vprašala, sigurno mi bo znal kdo kaj povedati.

Zanima me ali je kdo od vas že konzumiral alge Spirulina in kako ste se po njih počutili, so namreč prava vitaminska bomba (gledala sem sestavine)?
Prodajalka v Kalčku mi je rekla, da ji ogromno kupcev pravi, da so po določenem času z algami izboljšali počutje in da imajo odkar jemljejo Spirulino več energije.
Vem, da ni vse verjeti prodajalcem, toda slednje mi je potrdila tudi prijateljica.

Prosim, za vaše izkušnje, nenazadnje alge namreč niso prav poceni.:)

POZDRAV VSEM.

Pred leti sem bila precej slabokrvna in samo s spirulinami sem si popravila kri na normalo. Moj 5 letnik jih obožuje.

Tole je pa dobra informacija! Super!

Kako jo sin obožuje, ne morem verjet, jaz sem jo zadnjič poskusila v prahu. OGABEN OKUS IMA! Ampak za zdravje vse, ne:)

Po mojih osebnih izkušnjah spirulina res dobro vpliva na počutje. LP!

Punce, kje pa to prodajajo?

V trgovini Kalček, Trubarjeva.

Ampak punce, mene res zanima kako prah spravite po grlu navzdol, kapsule razumem, ampak prah je pa tako ogaben.
Ga zmešate z vodo, jogurtom, kako..?

Nekateri uporabljajo kot začimbo (npr. v omakah) in potresejo podobno kot sol ali poper. Okus se tako “porazgubi”.

Mi nismo nikoli kupovali spiruline v prahu, ampak stisnjene v “tablete”. Tri na dan mu dam. Se pa zelo prilepije na zobe, tako da poje potem še jabolko čez, da ščisti zobke. Drugače pa, tadrugi sine skoraj dveletnik, jih pa ne mara. Večini otrok so pa menda fuuul všeč, tako piše v knjigi o spirulinah.

Jaz jih drugače tudi ne maram, ampak jih kar pogoltnem. Cele.

A v lekarni jih pa ne dobiš?

lp

tIna

Za lekarne ne vem, mi jih kupujemo v Kalčku na Trubarjevi v LJ.

Koliko pa stanejo tablete spiruline?
LP

Mislim, da pride ena škatla okoli 5.000, popravite me tisti, ki veste točen znesek, če sem falila.

Mislim, da bi se dalo dobiti Spirulino tudi v lekarni. Ali pa kak drug izdelek z algami. Jaz sem nekaj casa jemala Algeo. Lahko pa pogledate tudi na police z zdravo prehrano-tam kjer imajo bio-kakav, propolise in dodatke k prehrani (v DM-ju, Merkatorju), v kaksni boljse zalozeni trgovini imajo vcasih tudi Spirulino. Ne vem pa, kako je s ceno.

Mislim, da se je v lekarni ne dobi.
Algeini stranski učinki so zaprtje in zgaga, Spirulina jih nima!

Spirulina se dobi tudi v lekarni – glede Spiruline je bilo narejenih nekaj študij, v katerih so ugotavljali praktično samo pozitivne učinke – tudi v posebnih obdobjih ženske – med nosečnostjo, saj sem jo jemala tudi sama oz. še jo sedaj občasno. Glede Algee pa kakšnih večjih študij, ki bi bile objavljene v Nacionalni knjižnici medicine (pokriva praktično vse objavljene znanstvene članke vseh svetovnih znanstvenih revij) ni bilo. Za razliko od Spiruline vsebuje Algea (alga Chlorella) tudi svojstven rastni faktor, katerega učinek še ni bil raziskan (seveda ta previdnost bi naj veljala le za obdobje nosečnosti in za otroke), zato se uživanje Algee svetuje le v odrasli dobi.

Sicer pa poznamo Spirulino vzgojeno v morju (takšno kupujem v v lekarni -Spirulina “Ocean”) in na kopnem….učinki pa mislim da so enaki, saj se v strokovnih člankih ta razlika vzgoje ne omenja oz. ne poudarja.

New Report

Close