Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek spisek zdravil za na pot

spisek zdravil za na pot

malo sem brskala po forumih, pa nisem nič našla: zanima me, če obstaja kje kak spisek zdravil in drugih pripomočkov za potovanje z otroki. da si malo pomagam pri pakiranju, da česa ne pozabim… hvala vam!

Mi vzamemo povsem klasične strvari:
– aspirin ali lekadol
– povoji
– obliži
– alkohol
– suhe borovnice
– calpol
– fiziološka
– vatirane palčke
– vata

Mislim, da je to vse. Če greste v bolj eksotične kraje pa je najbolje, da se posvetuješ z zdravnikom. Za taka potovanja sem vedno dobila ustrezna zdravila ali pa napotke pri splošni zdravnici.

Aspirin se pri otrocih ne sme uporabljati. Calpol, Lekadol in Daleron pa vsi vsebujejo paracetamol, tako da je eden dovolj. Nam je najbolj všeč Daleron, ker je dobreg okusa, brez sladkorja in alkohola.
Če je to potovanje v poleti oz. v tople kraje vzamemo še Kamagel – proti opeklinam, komarjem…

Ne pozabi na termometer.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

fenistil, bepanten, ribje mazilo
claritin
sterilne gaze
obliž za rane (steristrip ali nekaj podobnega – zalepiš rano, da se ne odpira)
pinceta
škarje za obveze
termo folija (odvisno kam greš)

Linex

Seveda, odvisno od tega, koliko je otrok star, vendar so mi v lekarni rekli, da ga enoletnemu otroku že lahko damo, sigurno bo pa v pomoč tudi, če ga boste potrebovali odrasli.

odvisno kam in kdaj greste … mi smo še vedno šli do pediatra da nam je napisal recepte za vsa možna zdravila ko smo šli z malim na pot … ponavadi za mesec in več …

poleg vseh naštetih ‘običajnih’ zdravil … smo dobili še splošni antibiotik, pa tablete za drisko za otročka, pa zablete za po driski … ne vem točno kako se jim reče … skratka … pol ruzaka je bla lekarna:)
pa še cepljenja smo dali skos … če je bilo potrebno.

odvisno res kam greste in za koliko časa.

B.

New Report

Close