Splav
Kot je že zgoraj napisano v enem izmed mojih postov. (mina*) Upam, da so že z mojim delom moji otroci preskrbljeni.
Ne misli, pa da bo kdo za nas delal, da bi dobivali pokojnino, še manj, da bi lahko živeli v domovih. Moji starši si že sedaj s svojo pokojnino ne morejo privoščiti doma za ostarele, ampak so odvisni od mene in dobrih sosedov in ne od takšnih organizacij in sploh zajedljivcev kot te nekateri tu omenjajo.
p.s.
A ti mina* visiš samo na tem forumu ali si prebereš še kakšen drug prispevek, kako bo z našo starostjo in našimi pokojninami?
Kot je že zgoraj napisano v enem izmed mojih postov. (mina*) Upam, da so že z mojim delom moji otroci preskrbljeni.
Ne misli, pa da bo kdo za nas delal, da bi dobivali pokojnino, še manj, da bi lahko živeli v domovih. Moji starši si že sedaj s svojo pokojnino ne morejo privoščiti doma za ostarele, ampak so odvisni od mene in dobrih sosedov in ne od takšnih organizacij in sploh zajedljivcev kot te nekateri tu omenjajo.
p.s.
A ti mina* visiš samo na tem forumu ali si prebereš še kakšen drug prispevek, kako bo z našo starostjo in našimi pokojninami?[/quote]
Samo glede “visenja” na forumu. Kar preštej kolikokrat sem v tem mesecu jaz oglašala tukaj, pa kolikokrat si se ti. Vse ostalo sem pa že pojasnila, če vam pa ne kapne pa Bog pomagaj.
p.s.
A ti mina* visiš samo na tem forumu ali si prebereš še kakšen drug prispevek, kako bo z našo starostjo in našimi pokojninami?[/quote]
Samo glede “visenja” na forumu. Kar preštej kolikokrat sem v tem mesecu jaz oglašala tukaj, pa kolikokrat si se ti. Vse ostalo sem pa že pojasnila, če vam pa ne kapne pa Bog pomagaj.[/quote]
Od 23.4.2007 on 10:44 na vseh forumih v okviru MON-a 1135 krat. Zadovoljna?
Sedaj pojasni pa še ti. Prosim.
p.s. še nekaj tisoč jih nameravam naklepati. Prav. ? To je že 1136!
Mina, je torej po tvoje božič dan spočetja ali rojstva Jezusa Kristusa?
Al misliš da je devica Marija zanosila in rodila v enem dnevu?
Točno po 2000 letih ni možno določiti ne rojstva in tudi ne spočetja Jezusa Kristusa. Zakaj se je Cerkev odločila da določi rojstvo in to tudi praznuje, spočetja (kot po tvoje začetek življenja) pa NE ?[/quote]
Mina
Predno mi odgovoriš na vprašanje, zakaj v Cerkvi praznujejo dan ROJSTVA Jezusa, ne pa dan spočetja, bi samo še napisal, da je bil ta dan določen, saj se točno po tolikih letih ne da točno ugotovit. Se pa danes ocenjuje, da so zgrešili za nekaj let.
Toliko, da boš lažje odgovorila na moje vprašanje, saj ne boš pozabila a ne?
Tole je pa en zelo zanimiv odlomek iz Sv. pisma. Zakaj me spominja na…??
http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=4+Mz+5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2C11-31&id0=1&pos=0&set=2&l=sl
Navedeno:
mina*
Povrhu tega menda ne priželiš, da bi morali tudi Slovenski otroci delati tako kot Kitajčki…
No, Kitajci pa nimajo problemov s premalo rojstvi. A ni čudno, da morajo potem toliko delat in na tak način?
Se mi pa zdi, da si nekaj takega potihem želi ravno tvoja partija. “Ora et Labora” ali kako gre že tisto. Reveži so bili vedno njeno največje bogastvo.
Kako ves, da Kitajci nimajo problemov s premalo rojstvi? Malo se pozanimaj in bos videl, da jih se kako tepe “politika enega otroka”. na vse mozne nacine (od pomanjkanja deklet, do osamljenosti moskih, depresije,…) Sploh pa je ogromno Kitajcev zelo zelo nesrecnih, ker ne morejo imeti vec kot enega otroka (nekateri to kljub vsemu storijo, a placajo kazen).
Kitajski edinci so najbolj razvajeni otroci pod soncem. Klicejo jih “mali cesarji” in ti otroci, edinci – prve generacije, ki so danes ze odrasli, imajo en kup tet in stricev itd itd, ki so jih crkljali, ko so bili mali, ko pa odrastejo, pa imajo veliko veliko breme. Prezivljanje vseh teh ljudi, vkljucno s svojimi starsi. Tako da se ze vidijo rezultati, seveda so zelo drasticni, ker je drzava pac ogromna…
Dejstvo je, da je Kitajcev še vedno preveč in nisem prepričan, da prebivalstvo upada. To je med drugim tudi eden od razlogov, da je človek obravnavan kot potrošni material ali še slabše. Največ novic o brutanem izkoriščanju ljudi, dejansko na pragu suženjstva, prihaja prav iz Kitajske. Za to pa ni zaslužna le kitajska oblast in domači turbo kapitalisti, temveč igrajo veliko vlogo iz ozadja tudi velike multinacionalke.
Ženska mora imeti pravico do splava, saj je telo njeno, nejna last.Ne pa moževo ali cerkveno.Da je splavov vedno več, sploh ni res.Zdaj se mi ne ljubi iskat podatkov, ampak splavov je precej manj, kot v času komunizma.To je zato, ker so ljudje osveščeni, ženske jemlejjo zaščito, fantje imajo kondome..in razloga za splav praktično ni več.
Samo nerojeni otrok ni telo matere, pač pa je otrokovo lastno telo z vsemi organi in krvjo. In to ni materino življenje, pač pa je to otrokovo lastno življenje. Ni mogoče da življenje nastane iz neživljenja.
Zraven kontracepcijskih sredstev obstajajo tudi boljše naravne metode kontracepcije, torej da par nima spolnih odnosov med ovulacijo. To je zdržek samo nekaj dni na mesec! Kemične metode kontracepcije so škodljive za žensko telo. Spolni odnos s kondomom pa je kar je.
Cerkev ima tudi praznik Jezusovega spočetja, kar pa bi verjetno ateisti težko prebavili, da bi to bil dela prost dan. Imajo dosti dela s prekrivanjem prave vsebine Božiča in Velike noči. Je pa to zapovedan cerkveni praznik in se gre k Sveti maši. Če hočeš imaš domačo nalogo, ugotoviš kdaj je to in kako se imenuje. Tako, da ne boš kot kak konj s plašnicami.
Saj …
Jaz sem se večkrat trudila, da bi verjela … Spraševala sem bivšo taščo o stvareh. Takšna vprašanja sem ji zastavila. Tega konkretno ji nisem, zato sem ga zdaj sebi. In če se še toliko trudim verjeti, ne morem. Ima sveti duh spermije? Kje? Ima sveti duh telesna obliko? Kako je spermije spravil do Marije? Pazi, zdaj ne provociram, ampak resnično me zanima. Kako se odgovorja na ta vprašanja. V bistvu sem jih že velikokrat hotela zastaviti duhovniku, pa se mi zdi, da bi me vrgel ven in cerkve.
Moraš uporabiti malo domišljijo. Bo veliko lažje najti odgovor na to vprašanje. 🙂
Mene pa res zanima a bi te vrgel ali bi njega nekam vrglo? 😉
Sicer pa si to brezmadežno spočetje razlagam bolj v prenesenem smislu in ne čisto dobesedno. Ker nekaj ni logično pri vsem skupaj. Ampak, veliko stvari na tem svetu ni logičnih, pa se sedaj sploh ne sprašujem več. Če pravijo, da je brezmadežno spočela, pa naj spočne brezmadežno. Mene nič ne moti. Če imajo pa oni zaradi tega mir v duši, pa tudi prav.