Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spletna stran WIX ali WordPress

Spletna stran WIX ali WordPress

Tisti, ki se spoznata, katero orodje za izdelavo spletnih strani je boljše in katero lažje za uporabo ter katero te na koncu pride cenejše.

Wix nekaj že poznam, mi je dokaj enostaven za uporabo, samo ti pa kar nejak zaračunajo.

Worpressa razen po imenu ne poznam, bi se ga pa naučila, če je boljši in cenejši za uporabo kot Wix

Ali kdo pozna oboje, da mi zna svetovati?

WIX ti ponuja gostovanje, ki je sicer zelo drago, za WordPress pa kot prvo potrebuješ kupiti gostovanje (lahko ga kupiš v paketu z domeno pri različnih ponudnikih, kot so žabec, domovanje, neoserv, prasicek…, lahko tudi tuje), šele nato lahko na njihov strežnik namestiš WordPress. V glavnem WordPress je cenejši ampak moraš imeti več znanja že za samo nastavitev, a verjemi, da ti bodo pomagali tam, kjer boš vzel/a paket.

LP

Hvala za odgovor. A brez gostovanja pa ne moreš sprobat, kako ti gre delo z WordPress? Vsaj tok da vidiš, če ti gre?

Ker predvidevam da bom za postavit strani potrebovala kar nekaj časa, moram potem veš čas plačevati gostovanje čeprav stran še ne bo online?

Ja Wix je pa kar drag.

Wordpress in Wix nista “orodji za izdelavo spletnih strani”, ampak sta orodji za urejanje vsebine.

Če bi povedala kakšne spletne strani želiš in kakšna bo njihova vsebina, bi ti lažje svetovali. Bi rada pisala blog, imela trgovino, predstavitev podjetja ali dejavnosti?

NO, lahko pa z njima oblikuješ čisto spodobno spletno stran, ali ne?

Z wixom zagotovo lahko, zanima me samo, če lahko podobno naredim tudi z WordPressom, če je podobno enostavno in predvsem, če je ceneje.

Rabim pa eno tako kao blog spletno stran, nič posebnega.

Predvidevam, da bi želela pisati osebni blog? Za takšne potrebe je zelo dobra izbira Googlov Blogger, ki ponuja relativno veliko in je popolnoma brezplačen.

Če želiš plačljive zadeve, preveri WordPress.com, Squarespace, Wix, Sitebuilder, Site123 ali kaj podobnega. Nekateri ponujajo tudi brezplačne račune, a se pri tem ni mogoče izogniti nadležnim reklamam (npr. Wix, WordPress.com).

Če želiš kar največjo samostojnost, potem je praktično edina opcija najem primernega gostovanja in namestitev katerega od CMS-jev, ki podpirajo objavo blogov.

Ne, ne želim osebnega bloga.

Želim spletno stran, kjer se bodo objavljali članki, nasveti, recepti, reportaže, …

V Wixu sem jo uspela postaviti, zanima me samo, če lahko podobno naredim tudi s pomočjo WordPressa oz. kakšnega drugega vmesnika, da bi potem prišlo vse skupaj ceneje. Ker gostovanje pri Wixu, sploh če vzameš še kakšen vtičnik, pride precej drago.

Kmalu ti bo postalo jasno, da ne more vsak aberveznik kar nekaj objavljati brez najmanjšega pojma o pojmu. Spravi se na Googla, pa se malo poduči, namesto da bedarije sprašuješ na forumu.

Najlepša hvala za izčrpen in zelo uporaben odgovor.

Za spletno stran, kjer boš objavljala recepte itd. je pomoje WordPress super izbira (brezplačna tema ali pa zakupiš za dost ugodno (cca 50 dolarjev) profesionalno temo), pa več al manj vse zahteve za dobro delovanje lahko zadovoljiš z brezplačnimi vmesniki (plugini). Je daleč najpopularnejši CMS sistem, in u izi za moderirat: http://celz.si/2021/03/12/priljubljenost-wordpressa/.

New Report

Close