spletna stran
Rad bi si izdelal svojo spletno stran. Nimam še nikakeršnih izkušenj.Kateri program za izdelavo mi priporočate ? Za začetek bi bil zadovoljen z eno preprosto stranjo.Sem na Volja netu. Kajko bi jo lahko obesil na splet ? Hvala-Lep pozdrav vsem
Roki
Poskusi za začetek s Frontpage ali Frontpage express, lahko pa uporabiš tudi Netscape Composer-ja. Vsi so enostavni za uporabo, so WYSIWYG programi, kjer ne potrebuješ znanja o HTML kodi.
Za kakšno resnejšo stran pa raje najdi nekoga, ki jih že izdeluje.
LP, Zoran
Ce hoces malce bolj dodelano stran jo naredi raje z Dreamweaverjem. Sicer se bos morala najprej sprehoditi po tutorialu, da bos sploh vedla kaj delat, vendar se splaca.
Srecno,
Sectonx
kje pa dobiš te programe…..
Jože
Frontpage Express je sestavni del Windows 98/ME (program, ki ga instaliraš iz CD-ja), Netscape Composer je sestavni del Netscape Communicator-ja, ki ga dobiš že na vsakem CD-ju, priloženemu kakšni računalniški reviji, 1stPage lahko snameš iz interneta (npr. download.com ali tucows.com) in je brezplačen.
Dreamweaver pa je lahko shareware (poizkusni) ali pa ga kupiš v polni verziji v računalniški trgovini.
Najboljši med njimi je za tebe tisti, ki bo tebi “najbolj ležal”, zato se splača preizkusiti nekaj teh programov.
Sicer pa je takih in podobnih programov zelo veliko, zato ni univerzalnega recepta.
Med boljšimi (kjer ni potrebno znanje iz HTML kodiranja) so še Claris Home Page in Webedit, pa še bi jih lahhko našteval.
Veliko užitkov pri delu.
Forum je zaprt za komentiranje.