Spletna trgovina VidaXl
VidaXL je ena največjih online trgovin v Evropi. Sedež ima na Nizozemskem in seveda veljajo za njih ista pravila kot za vse druge. In za razliko od nekateri slovenskih prodajalcev, se teh pravil držijo. Pri njih sem že parkrat naročil, vse kot mora niti, dostava hitra, cene zelo ugodne. V glavnem priporočam.
Tudi jaz se pregovarjam z njimi za manjkajoci del že vsaj 2 meseca. Z nekaj groženj so mi danes odposlali zadevo, pa da vidim, če bo sploh prava.
Drugače je nekaj upanja za urejanje zadev na Evropskem nivoju “Evropski potrošniški center” in “Zveza potrošnikov Slovenija”. Če bo treba jim bom naredila zbrko vsepovsod, ker nategunov ne toleriram…
Jaz pri njih ne naročim več, pravzaprav v nobeni tuji trgovini, ki nima sedeža tudi v Sloveniji. Se pa sprašujem ali imajo mogoče kakega slovenskega zastopnika tle? Dobro skritega :/
Uglavnem, moja ocena trgovine je taka, da če imaš srečo, da dobiš vse, potem dobiš dokaj kvalitetno in ugodno, v kolikor gre kaj narobe (česar predhodno ne moreš vedeti), pa ga skoraj ni človeka, ki z njimi ne bi imel težav. In to je ta riziko tveganja, ki ga sama ne bom ponovila.
Upam, da dobim kar rabim.
Vso srečo ostalim.
Stran od njih…. naročila… dobila polomljeno, umazano, počen les, po nesreči izvrtana luknja…. malo pomazana z barvo, pokvarjen mehanizem in diletantska izdelava. Kaj takšnega še nisem videla. Ker se prej nisem pozanimala…. moja napaka, da denarja praviloma ne dobiš nazaj, sem želela zamenjavo oz. vračilo ob pošiljanju, kar je misija nemogoče. Ali je to kar mi odgovarja google translater ali pa en tepec ki ne zna slovensko. Telefonske mi ne želijo dati, ker to ‘ni njihov način poslovanja’. Nauk, da se je treba po netu pozanimati o izkušnjah z določeno firmo in pohištvo kupovati od trgovin ki imajo s3dež ali zastopnika v slo me je stal 100 e. Še dobro da nisem kupila kaj večjega in dražjega.
Mene pa moti to da imajo za vsako državo drugčno ceno. npr tale kopalniški sestav je pri nas kako znižanje na 303€ iz 447€ ??
https://www.vidaxl.si/e/8718475966531/vidaxl-9-delni-komplet-kopalniskega-pohistva-z-umivalnikom-crne-barve
ampak na nemški spletni trgovini je pa cena že v osnovi brez znižanja 243€
https://www.vidaxl.de/e/8718475966531/vidaxl-9-tlg-badmobel-und-waschbecken-set-schwarz
kako potem naj imam dober občutek da sme nekaj dobro kupila??
Poglej na zadevo tako. Če kupiš pri nas, prišparaš (zaradi popusta) 144€, če pa kupiš v Nemčiji, pa nič. :))
Mogoče jih opozoriš, da poznaš cene drugod in zaprosiš za še dodaten popust.
Pozdravljeni,
zanima me, koliko dni ste čakali na dostavo? In če ste dobili kakšno sporočilo o naročilu? Plačilo je bilo izvedeno v ponedeljek preko Paypala. Nisem pa dobila nobenega potrdila o naročilu in pošiljki na mail, kot ponavadi drugi pošiljajo ob spletnem naročilu. Na spletni strani sicer piše, da je dobavni rok 6dni.
Dobavljeni izdelek s toliko napakami, da sem bil presenečen.
Dobil sem vtis, da se podjetje ukvarja s prodajo odpadnih delov tovarn (najprej napačna stranica omare, drugi del – skoraj zlomljen kot, natolčen neki tretji del), ki so sicer namenjeni uničenju, deli potem sestavljeni in prodani kot celota tržišču, ki ne pričakuje najboljše kvalitete. Groza. Sedaj sem iz vsega tega z mojstrom z obračanjem stranice in vrtanjem novih lukenj sestavil izdelek, ki pa zato ne deluje kot je treba. Groza. Prvič, zadnjič in nikoli več.
Edino hvale vredna je dostava v roku.
Žal negativna izkušnja, ki je pri tem podjetju ne bom več ponovil. Naročil ograjo (ki je mimogrede bila cenovno res dokaj ugodna), 2x plačal preko položnice oz plač. naloga, pa ni nikakor šlo, seveda denar hvala bogu ni ostal nekje zunaj ampak sem ga dobil nazaj na TRR. Potem sem vplačal preko sina, ki ima kreditno kartico preko Pay Pala in je zadeva šla skozi. Dobil potrdilo o plačilu in sporočilo o dostavi čez 10 dni. Zadeva se je še malo zavlekla (5 dni) in nato končno izdelek. Tu pa se je začelo, manjkali razni vijaki in določeni deli ograje, da o kakovosti samega izdelka ne govorim, kot bi nekdo delal škart. Po posredovanju in natančnem pojasnilu z risbami in fotografijami, kaj manjka sem čez teden dni dobil nekaj manjkajočih delov, ne pa vseh. Ker sem bil “raz…” se mi ni ljubilo komunicirati z njimi sem sam dopolnil manjkajoče dele in ograja je bila končno pripravljena za vgradnjo.
Tu pa pride v poštev tudi pregovor “nisem tako bogat, da bi kupoval poceni stvari”, tako, da je včasih dobro premisliti in dati kašen € več ter biti zadovoljen.
Vidim, da je tema lanska ampak mogoce komu pride prav. Januarja sem marocila izdelek. Po placanem racunu so mi poslali link, da sem lahko sledila paketu. Iz nemcije je bil odpravljen takoj naslednji dan. Ko pa je paket prispel v ljubljano, je tam cakal 5 dni, da je prisel na moj naslov v celje, kljub temu, da sem klicala in sprasevala zakaj je temu tako. Tako, da preko te spletne trgovine ne kupim nic vec
Saj veš da trgovine nimajo možnosti spremenit naših slovenskih nesposobnih dostavnih služb a ne?
Preko koga naj pa pošljejo kot preko uradnih služb? So pa vse en drek. Z pošto na prvem mestu. Imamo za moje pojme najpočasnejšo pa še najdražjo pošto v eu. Slovenija pa majhna kot pišče. Veliko naročujem iz tujine, pa pride v slo v dnevu dveh, potem se pa tukaj ustavi…..in čakaš….
Saj veš da trgovine nimajo možnosti spremenit naših slovenskih nesposobnih dostavnih služb a ne?
Preko koga naj pa pošljejo kot preko uradnih služb? So pa vse en drek. Z pošto na prvem mestu. Imamo za moje pojme najpočasnejšo pa še najdražjo pošto v eu. Slovenija pa majhna kot pišče. Veliko naročujem iz tujine, pa pride v slo v dnevu dveh, potem se pa tukaj ustavi…..in čakaš….
[/quote]
Pri kateri dostavni službi? Ker tega še nisem doživela. Če je zvečer v Sloveniji, je naslednji dan pri meni. DHL, GLS … Katera družba je tako nesposobna, da se ji izognemo? Ker tuje spletne strani slovenskih ne uporabljajo. Edino DHL ima za dostavo na mikrolokacijo pogodbo s pošto Slovenije.
In slovenska pošta je marsikaj, počasna pa res ni. Poskusi kdaj kaj poslat prek italijanske, da boš videla, kaj je slaba pošta. 🙂
Pozdravljeni, v veliki dilemi sem… naletela sem na prečudovito posteljo z lučkami na vidaxl spletni trgovini vendar se “bojim” naročiti dokler ne preberem vaše iskušnje z to trgovino . Tako da bo res prosila če mi lahko svoje iskušnje napišete s to trgovino. V naprej se vam zahvaljujem za vašo prijaznost🙂