Spletni nakupi vas pa ne izčrpajo?
Ena piše za trgovskega centre, da jo izčrpajo. Madona, pri meni je pa vsak spletni nakup cel projekt. Najprej preštudiram lastnosti izdelka do potankosti. Berem, gledam videe na yt. Zatem začnem izbirat. Na koncu enega izberem. Potem iščem kje je najbolj ugoden. To včasih traja tudi po cel dan. Odvisno kaj kupujem.
tudi pri meni zahtevajo spletni nakupi največ časa in energije. Velikokrat se mi zgodi, da moram zavrniti naročen paket, ker sem naslednji dan našel cenejšega pri drugem trgovcu. In to pri nas je prava štala kar se tiše Online prodaje. V svoji spletni trgovini ima objavljen izdelek na sliki, in ko ga naročiš ti pošlje sporočilo, da bo izdelek poslan na naslov od 3 – 5 delovnih dneh. Jih pokličeš enajsti dan, pa ti odgovorijo, da po tej ceni ni možno več dobiti ta izdelek. Mislim.
meni se mi je pred kratkim zgodilo, da sem v Online trgovini naročil pametni tv. Pogledam naslednji dan kar tako ali je morda bil zadnji tv. Ko opazim, da je trgovec na isti tv dal 5 % popusta. Ko mi je kurirska služba dostavila tv na dom sem ga pa zavrnil. Trgovini sem pa po e-mailu poslal dopis v katerem sem navedel razlog zakaj sem zavrnil paket.
Anonimno 8364, 26.11.2024 ob 01:08
meni se mi je pred kratkim zgodilo, da sem v Online trgovini naročil pametni tv. Pogledam naslednji dan kar tako ali je morda bil zadnji tv. Ko opazim, da je trgovec na isti tv dal 5 % popusta. Ko mi je kurirska služba dostavila tv na dom sem ga pa zavrnil. Trgovini sem pa po e-mailu poslal dopis v katerem sem navedel razlog zakaj sem zavrnil paket.
Bejž bejž. To si izmišljate. Kurac bi vam jaz kaj vzel nazaj. ☝️😁 Nikoli mi ni treba vračat, ker nakup res premislim, vsakega. Pa res večina kupujem po spletu. Razen hrane seveda in tisto kar vsak dan trošim.
Zdaj pa je cas ko ni za kupovat. Navalili vsi, ki samo za konec leta vse izropajo. Imam eno pošiljkl s kitajske, eno sem dobil včeraj iz amazona. Tjsta iz amazona je še kar prišla dva dni prej, medtem ko una s kitajske se čisto po polžje premika. Aja pa cvrtnik sem včeraj naročil pri nas.☝️😁 Tist grem pa jutri na prevzemno mesto iskat.
Obožujem trgovske centre. Dobro, da ga imam sto metrov stran. Tu kupujemo, se srečujemo, gremo na kavico, kosilo..Ko je slabo vreme je tam se posebej prikladno, tudi za otroke ( predstave, igralnice..) če si iz podeželja, ali zelo skrt, potem tega najbrž ne razumeš.. Drsati po strehi nakupovalnega centra zna biti zabavno, pa še stojnice so..
Blažka710, 26.11.2024 ob 07:03
Obožujem trgovske centre. Dobro, da ga imam sto metrov stran. Tu kupujemo, se srečujemo, gremo na kavico, kosilo..Ko je slabo vreme je tam se posebej prikladno, tudi za otroke ( predstave, igralnice..) če si iz podeželja, ali zelo skrt, potem tega najbrž ne razumeš.. Drsati po strehi nakupovalnega centra zna biti zabavno, pa še stojnice so..
Mah, jaz se raje drugje družim kot v trgovini. V trgovino grem kupit hrano ipd. Nujno zlo in se mi dostikrat ne da. Če grem slučajno kaj tehničnega, rabim celo večnost, da si vse pogledam. Sicer pa, vsak po svoje.
No, spletni nakupi iz naslonjača so definitivno bolj komot, poberejo manj fizične energije, večja izbira je, vse podatke si lahko v miru pogledaš, ni prodajalca, ki bi ti težil… Vsakodnevni/pogosti nakupi so pa dopaminski fiks. Pri spletnem nakupu celo 2x za isto stvar: ko naročiš in ko dobiš. Je pač bolj racionalno 😉
Naročim hrano za 14 naenkrat, kadar vem, da nimam 3 ekstra ur, da se odpeljem do trgovine, naložim, znosim do stanovanja. Tehniko si kdaj pogledam v živo v trgovini pa potem naročim nekje preko neta. Čevlje za otroka poskusim v eni trgovini, če ni prave barve jo raje naročim iz druge podružnice preko neta kot da bi šla v avto pa v kolono do druge trgovine.
Ja me malo zmatra, ko na aliexpressu kupujem. Vedno najdem v tistih paketnih ponudbah ene 3 izdelke, ki so ful ugodni pa jih rabim, samo moraš jih 5 kupit, da dobiš po taki ceni. Potem pa iščem tista zadnja 2 za dopolnit, nekaj kar napol pride prav.
Ali pa lovim tisto brezplačno dostavo, ki je nad 10 €, vedno mam ogledan nek izdelek, ki je 8 € ali 6 €, potem pa malo zmanjka, pa iščem še enega podobnega z isto dostavo
Včasih pa najdem izdelek, ki je mimo teh akcij najcenejši, takrat pa ne rabim nič kombinirat in je kar malo olajšanje 😀
Ne delam doktorske disertacije iz spletnih nakupov. Za oblačila, obutev, športno opremo imam nekaj spletnih trgovin, iz katerih naročam.
Enako z gospodinjskimi pripomočki, belo tehniko, dodatki za dom in ostalo. Približno tudi vem, koliko nameravam za določeno stvar plačati, oziroma, koliko to okvirno stane. Če je v eni spletni trgovini to potem par € ceneje, ne delam panike. Sem prihranila na času, ni se mi bilo treba nikamor peljati, stvari dobim na dom…
Se je pa res že zgodilo, da sem eno spletno trgovino popolnoma črtala, ko sem ugotovila, da prodajajo izdelke precej dražje, kot kje drugje.
Ampak v fizičnih trgovinah je še manj izbire in možnosti primerjave.
Občasno, recimo 1krat na leto gremo po nakupih v tujini. Sicer se fizičnih trgovin izogibam kot h.u.d.i.č. križa.