spletni pajki
Pozdravljeni,
urejam internetno stran, ki sem ji morala zamenjati url-je na podstraneh (www…. imena), ker so bili z neustreznimi besedami za iskalnike.
Stran z besedilom, ki je bila npr. na strani http://www.abeceda-ab -cd sem ugasnila, vsebino pa prižgala na npr. http://www.nova-abeceda-aa-bb. Tako mi sedaj iskalnik najde veliko neaktivnih strani. Kaj mi je narediti?
Jih bodo googlovi pajki sami odstranili? in v kolikem času je to za pričakovati ali lahko to sama kako pospešim -morda lahko kako javim googlu spremembo?
Najlepša vam hvala za odgovor!
Glede na to, da ne vem koliko dostopa imate in glede na to kaj sprašujete, bi priporočal, da ne brskate preveč po strežniku. Naj za spletno stran poskrbijo ustrezno usposobljeni ljudje, sicer boste naredili več škode kot koristi.
Tudi, ko zbolimo, kakšno manjšo zadevo (npr.prehlad) lahko odpravimo sami, za kaj bolj kompleksnega pa se je potrebno posvetovati z zdravnikom. Električarji urejajo električne napeljave, vodovodarji skrbijo za svoje področje in tudi spletne strani niso samo “klik klik klik”, saj lahko z ranljivostjo ene strani ogrozite celoten strežnik (odvisno seveda od nastavitev itn.).
Če še kontroliraš staro (ugasnjeno) domeno (www.abeceda-ab -cd), moraš nujno narediti preusmeritve s statusom 301 na ustrezne strani nove domene. To naj ostane nekaj mesecev, da si vsi pajki zapomnejo. Potem lahko staro povsem ugasneš.
Če ne kontroliraš stare domene potem ne moreš natediti nič in si si naredila več škode kot koristi.
V vsakem primeru je verjetno, da si si s tem, ko si stvari prestavila, naredila več škode kot koristi in prav zanima me kateri SEO pametnjakovič te je v to prepričal. Ne trdim, da ključne bedede v url-ju ne pomenijo čisto nič v smislu seo, ne pomenijo pa toliko, da bi se splačalo delati preusmeritve ali celo neindeksirane strani, zaradi katerih pa je učinek ravno nasproten.
Vsebina in pravilna vidnost vsebine za iskalnike je bistveno bolj pomembna, kot ključne besede v url-jih. Nenazadnje pa je pomembno tudi število relevantnih strani, ki linkajo na vaše spletišče.
Tudi jaz priporočam, da te stvari pustite profesionalcem. Lahko vam pomagam tudi jaz, če želite.
LP, G.
Hvala za nasvete.
Za to smo se odločili, ker so bile v imenih strani vključene prav besede, ki jih ljudje ne iščejo pogosto, zato je tudi stran, ki je vsebovala ustrezno ključno besedo, bila vidna med zadetki googla na drugi strani, druge strani pa ne – so bile zelo zadaj.
Iz tega sklepamo, da besede v URL so pomembne.
Tako je bilo ko smo iskali po ključnih besedah – kot iščejo ljudje.
Če pa vpišem ime podjetja in produkt pa mi sedaj vrže ven več zadetkov in med njimi so še tiste strani, ki so sedaj ugasnjene – in to bi radi sedaj uredili. Vztrajati na starem pa po izkušnjah ne bi bilo uspešno. Vemo pa, da tudi sedajšnja situacija ni najbolj ugodna.
Sem malce raziskala in govorila s strokovnjakom, ki pravi da sem se prav lotila in da je vse rešljivo. Tako da bomo sanirali zadevo in bo tekla pod novimi imeni. Stran ni bila visoko pozicionirana, tako da nismo nič izgubili, bomo pa pridobili z novimi imeni. Hvala za namige še 1 x.
Za našo trgovino izvaja optimizacijo podjetje Optiweb in smo med prvimi zadetki v iskalniku, pomojem sodijo kar med boljše ponudnike spletnih rešitev v Sloveniji. Za tvoj primer bi bilo najbolje, da jih konatktiraš…izvedejo ti tudi brezplačno analizo spletne strani, na podlagi katere se lahko odločiš za sodelovanje http://www.optiweb.com/brezplacna-analiza/[/url]. Za njih sem se odločil na podlagi spletne strani in referenc pa so nas spravili res visoko, priporočam.
Forum je zaprt za komentiranje.