Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spletni prodajalec DOBRA CENA.SI je GOLJUF

Spletni prodajalec DOBRA CENA.SI je GOLJUF

Pri spletnem prodajalcu DOBRA CENA SI, sem naročila 5 korit za rože z mrežo. Tip, ki vodi prodajo, naj bi te izdelke uvažal iz Italije. Nekaj časa sem čakala, potem pa me je poklical in povedal, da je sedaj od izvajalca dobil zagotovilo, da bodo izdelki do njega prišli ta teden. Tip mi jeposlal predračun, za skupaj 246,00 €, z navodili, da bo izdelek naročil, ko bom denar nakazala. Denar sem nakazala pred enim tednom in čakala, da me pokliče. Ker me ni, sem ga včeraj poklicala jaz in vprašala, kdaj bo dostava, ki sem jo pričakovala v začetku tega tedna. Rekel je, da mu izdelka še niso dostavili in da me bo poklical čez 15 minut, ko bo preveril pri izvajalcu. Seveda me ni poklical, zato sem ga po nekaj urah spet poklicala in je obljubil, da ni še dobil odgovora, da me zato ni poklical. Za danes je spet obljubil, da me bo poklical in zagotovo posredoval informacijo o dostavi. Do sedaj še ni poklical i verjetno tudi ne bo. Kam naj sedaj prijavim tega OČITNEGA GOLJUFA da dobim denar nazaj, saj izdelkov očitno ne bom dobila Imam njegov naslov, telefonsko, TRR…

Na FURS.

Že prej ni bil siguren in potem plačaš “na lepe oči” 246 €???

Dobri ste. In to za ene rože ali korita? Zdele pred zimo?

Se opravičujem, ker najprej tega nisem prebrala. Ker pač ne berem vse povprek, pa če bi morala potem še slediti vrstnemu redu objav.

Zapomni si nekaj, da vedno komuniciraj pisno in ne ustno, telefonsko. Ker ustni dokazi nič ne veljajo in bo potem šlo za besedo za besedo, ena proti drugi. Če najde takšen zadovoljne kupce, boš ti pogorela ob tem, kar boš navedla, ne boš pa imela dokaza.
Če bo pa več takih, imaš pa tudi več uspeha.

Priporočam ti, da pošlješ pisno “povpraševanje”, kdaj dobiš izdelek, če si ga že vprašala in navedeš ta dejstva “ustne” komunikacije. V prijaznem tonu in prišparaj te naslove, kot si jih navedla, le zase. In pusti pri miru navedbe goljufivosti, če se takšni postopki podajo tudi na policijo in tožilstvo in gre za kazensko ovadbo. Da do tega pride, je potrebno kaj več, kot objava na forumu.

Zato pri svojem pisnem “povpraševanju”, za kar si dobila ustne informacije, navedi vse tokove korespodence, točnega datuma naročila in ure, nakazila denarja, preveri rok, ki je naveden, kdaj ti mora biti dostavljeno naročeno in plačano blago, zraven pa še telefonsko komunikacijo, kjer ti je že xy obljubil, da naročeno in plačano blago celo že dobiš, pa ga še nisi.

Pisno vprašaj in to še danes in odmisli v vsej nadaljni komunikaciji telefon oz. ustno komunikacijo! Ker ne moreš dokazovati. In potem počakaj. Ker imajo rok za dostavo in če so ga presegli, v tem primeru prijazno napiši, da v kolikor blaga ne dobiš – pri tem postavi ti rok, ko boš v nasprotnem glede nespoštovanja sodelovanja, zadevo sprožila pri pristojnih organih. Kamor spada TIRS v prvi vrsti.
Zato si preberi tudi pogoje, ker včasih menite, da je splet kaj drugačen kot pa fizični papir in pač ne berete. Včasih se spregleda drobni tisk tudi na fizičnem papirju, ker toliko bolj naj bi veljal. Pa še vedno pride do anomalij.
Zberi čim več podatkov, tudi tisto, kar si z drobnim tiskom obkljukala, mora pa takšen, ki na spletu prodaja, imeti prav tako zagotovljene pogoje poslovanja.

Pozovi ga pisno! Potem pa ukrepaj. Pa shrani si, da boš lahko s čim dokazovala. Pojem goljufije je potem tako v drugi domeni, ne v tvoji. Zato raje pazi, da ne boš sama sedla kam samo zaradi izraza, ker bo kdo rekel morda, da enostavno blatiš in delaš nekomu poslovno škodo.

To je pa bolje, če bi izpustil.

kar zahtevaj vračilo denarja in pojdi kupit drugam. To bi jaz naredila 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}

Kaj naredit? Halo, za policijo še niste slišali? To je spletna goljufija, ki je kaznivo dejanje.

Vnaprej si plačala nekomu, ki bo nekje nekaj naročil in ti dostavil neznano kdaj? Dej drugič denar raje v kanto vrži.

Khem, tako deluje večina spletnih trgovin. Če nočeš plačati stroškov storitve plačila poštarju, plačaš vnaprej. Do tod je vse normalno. Ni pa normalno, da je spletni trgovec naročilo sprejel, izdelka pa ne dobavil. Zdaj je pa stvar pristojnih služb.

ko boš naslednjič nakazovala denar, nakaži meni.

lahko tudi samo 123 ojrov…

Ta portal je v lasti M & N ŽNIDARIČ d.n.o. Družba je imela od 28. 8. od 14. 9. blokiran TRR (gl. pripeto sliko), to pomeni, da so bile na računu izvršbe (niso poravnali dolgov). Zdaj je račun sproščen, kar pomeni, da denarja za nabavo korit skoraj zanesljivo nimajo. Za vrniti ga pa tudi ne. Jaz bi vsekakor zahtevala denar nazaj, če ga ne bi vrnili, ne bi sploh reagirali ali ne bi imeli posluha, bi najprej zagrozila z inšpektorjem, potem pa bi preprosto vložila izvršbo.
Nekateri se bojijo vlagati izvršbo – v bistvu je pa to najboljši način, da dobiš svoj denar. Če ni izvršbe, te preprosto odlagajo, z izvršbo pa se postaviš v vrsto, ko država pobere svoje (njene izvršbe imajo menda prednost pred drugimi), so na vrsti drugi, ampak le ti, ki stojijo v vrsti, torej so vložili izvršbo. Vsi drugi pridejo na vrsto za poplačilo/izpolnitev obveznosti šele takrat, ko se dolžnik tako odloči.

New Report

Close