Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek splošna anestezija za ekstrakcijo modrostnih zob

splošna anestezija za ekstrakcijo modrostnih zob

Pozdravljene!

Zanima me, ali je katera dobila oz. zahtevala splošno anestezijo, ko je šla na odstranitev modrostnih zob?

Problem pri meni je, da imam spodaj dva neizraščena modrostna zoba, ki pa ležita skoraj vodoravno, namesto navpično. Zobozdravnik kirurg mi je rekel, da je odstranitev takih zob zelo zahtevna, ker bo treba veliko rezati v čeljust.

On je predlagal, da bi prvo razmislila, če bi si ju sploh odstranila, ker sedaj težav nimam, zoba pa ležita blizu živcev in je nevarnost, da bi mi poškodoval živce. Kaj bi vi storili oz. kaj ste storili?

Predlagal je tudi, da bi mi odstranil z lokalno anestezijo prvo en zob in čez nekaj mesecev še drugi. Jaz pa bi raje, da mi odstrani oba kar takoj, saj je treba vsakič biti en teden doma, jaz pa kot študentka si ne morem privoščiti ne delati. Pa še razmišljam, da bi raje en teden ful trpela, kot pa na obroke…

Rekel je še, da če bi želela splošno anestezijo, moram iti v Lj v Klinični. Ali dajo splošno anest. kar tako, ali dajo samo tistim, ki se ful bojijo? Jaz se namreč ne bojim, bi pa raje puljenje prespala 😉

Prosim za vaše izkušnje!

Lep pričetek tedna vsem…

Predvidevam, da splošno anestezijo dajejo pri teh zahtevnejših posegih, saj pišeš, da so zobje neizraščeni.
Meni so jih pulili pod lokalno narkozo, ker so bili zobje normalno izraščeni in je bilo puljenje nekomplicirano.
Se pa jaz za tak poseg najverjetneje ne bi odločila, dokler mi zobje ne bi začeli povzročati težav.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Če ni potrebe se jaz ne bi odločila za tak poseg. Sploh pa ne na obeh straneh naenkrat.

Lepo te prosim…samam sem imela enak problem, neizrascene modrostne, in premalo celjust,zato je blo treba v akcijo…4x…pri vsakem je bil svoj specificen problem,predvsem pa kljukasne korenine…

Ves, splosna anestezija ima precej vec negativnih lastnosti…in samo ruvanje takega zoba ni noben kunst…

Moj modrostni zob ni bil izraščen in je bil kar precej globoko v čeljusti, ležal tudi zelo čudno, menda nekako podolgem. Kar precej so razmišljali, kako ga dat ven, a so mi svetovali, da naj ga dam. Predvsem zato, ker če začne gniti v čeljusti, je menda strašno zoprno. Dali so mi inekcijo in mi rezali, pa ni bilo nobenih težav. Po rezanju sem pojedla le en nalgesin, pa še tega bolj iz strahu, da me bo začelo bolet. Pa rumena sem bila nekaj dni po licu. Dva dni sem bila doma, na srečo je bil vikend, v ponedeljek pa sem že delala.

Res je pa tudi, da bi se kmalu lahko zadušila, saj je v grlo zdrsnila gaza, s katero so mi pivnali kri in ker je nisem mogla zaradi narkoze izpljuniti, je bilo kar malo panike. Potem so se spomnili in mi s pinceto potegnili ven. 😉

Jaz bi na tvojem mestu šla dat ven zoba. Bolje prej, kot potem, ko se ti kaj zagnoji. Modrostni zobje znajo narediti veliko problemov. Pa enega in potem še drugega, ker moraš vmes tudi kaj jest, če imaš pa na obeh straneh, pa to ni luštno.

Splošne anestezije pa ne dajo kar tako, morajo biti res razlogi. Vsaj meni so tako rekli. Na podlagi mojih izkušenj ti povem, da ni bilo nič groznega. Čutiš, da nekaj delajo, boli pa prav nič.

Hvala vsem za odgovore.

Še posebno hvala tebi Zima1, za tako izčrpen odgovor. Tudi meni je predlagal zobozdravnik, da si odstranim zobe, ker je velika možnost, da bom enkrat imela probleme s tem, ker mi rastejo v sedmice.

New Report

Close