Spodnji sosed – voda iz moje kuhinje
voda spušča, 24.04.2025 ob 08:42
Ravno mi je pozvonila spodnja soseda. Pravi, da ima v kuhinji, ki je pod mojo kuhinjo, vse mokro po steni, ker ji teče voda iz moje kuhinje.
Pojma nimam kaj storiti. Sem se vselila na novo. Prejšnji lastniki so zagotovili, da je vse ok pa očitno marsikaj ne štima. Zdaj sem se ubadala s starim pomivalnim strojem, kateri očitno ne deluje, če prav so trdili, da ja. Sem že večkrat poskušala ga spraviti v pogon, danes spet. In v tistem pride soseda. Sem jo pa pozabila vprašat ali je to že večkrat bilo ali je prvič.
Gledam te napeljave pa nič ne opazim. V pomivalnem koritu počasi požira vodo. Ko sem skušala pognati pomivalca, je v voda butnila v pomivalnem koritu nazaj gor.
Ampak, če ima soseda mokro steno, pomeni, da neka napeljava spušča ali kaj?
Kako naj to ugotovim?
Pa jutri odpotujem za dalj časa…
A moje zavarovanje krije škodo pri sosedi?
Ko sem se vselila, je bila voda spodaj v bloku zaprta. V stanovanju ni bilo vode. Mogoče so vedeli, da kaj spušča?
Moram pa jo vprašat, če je bilo tole danes prvič ali je že bilo kaj prej. Mogoče je samo defektni pomivalc kriv? Ampak, če je pri njej mokro, potem spušča napeljava?
Pojma nimam kaj storiti.
Tako je ko baba kupuje nepremičnine, poznam eno tako, kupila bajturino , vila z bazenom uradno, za 360 000, vlaga povsod, bazen pušča, garaža črna gradnja… v glavnem tako je ko baba reče ICH SHAFFEN DAS !
voda pušča, 24.04.2025 ob 16:13
Smo rešili zadevo. Je prišel vodovodar že danes. Izkazalo se je, da je kriva povsem moja. Napeljava ok. Puščal je pomivalc :(. Pri meni se ni videlo, je pa voda zatekala v spodnje nadstropje. Sicer je en čas trajalo, ker se je flek naredil včeraj, jaz sem pa sprobavala danes pa predvčerajšnjim (od danes zna biti flek potem še večji). Pomivalc ima luknjo, voda teče ven, k sosedi. Flek ogromen.
Zdaj bodo poslali nekoga, da vse to posuši, neke naprave. Potem pa ne vem kaj bo.
Mimogrede sem vprašala še za bojler, tudi zanič, bolj kot ne. Prodali so mi kup krame. Ki ne samo, da ne deluje, tudi škodo povzroča.
Saj bi se samo posušilo v tednu ali dveh. Ampak ok, tole bo pač nekaj stalo, pa potem ko se posuši, bo treba še steno prebelit.
Dobro, da ni v steni! Še srečo si imela.
400 bedakov, a orgazmiraš ob tem, da ima en težave, stroške, probleme?
Boš lažje spal, ker je imela ena ženska težave, stroške in ti v tem uživaš?
Pa lej, če ti je to tak užitek in če si sedaj ves srečen pač naj ti bo. Uživaj vsak trenutek, ko imam jaz težave.
Eni so mi pomagali, svetovali. Tebi pa jaz pomagam, ker boš sedaj cel dan srečen, ker imam jaz težave. A ni svet lep?
Super, da je ventil. Ja, ob enem pa šola zame. Imaš prav, sem se zdaj marsikaj naučila, bom v prihodnje bolj pozorna.
Vsekakor pa, če bom še kdaj kupovala stanovanje, bom marsikaj bisteno bolj prečekirala. Predvsem pa ne verjela prodajalcem. Sem bila dvakrat na ogledu, ampak ja, se ne spoznam. Predvsem pa še nikoli prej nisem živela v bloku in niti nisem vedela točno kaj vse prečekirat. No, saj zdaj tudi ne vem še. Sem se pa danes marsikaj naučila.
Imam pa zavarovano in sam objekt je tudi zavarovan. Tako, da upam, da ne bo potrebno vsega plačat. Bo pa tudi beljenje ja.
K sreči pa sta soseda spodaj ok človeka. Smo se lepo pogovorili. Se nista prišla kar dreti name. Pa sprejela moje opravičilo. Tako, da se bomo vsaj normalno pogovarjali.