SPOMINSKA PENA
Pozdravljeni
Kupujem novo ležišče. Za enkrat sem nekako odločena da bom kupila takega s spominsko peno in žepkastim vzmetenjem. Me pa vseeno še malček skrbi ta spominska pena. Torej vem, da se takrat, ko ni več pritiska na posteljo, povrne v prvotno stanje. Vendar se mi poraja vprašanje, koliko časa je življenska doba te pene oz. koliko časa se pena vrača v prvotno stanje. Bojim se namreč, da bo po enem letu uporabe ostala luknja in se pena ne bo več povrnila v prvotno stanje. Pa sva z možem bolj lahka kar se kg tiče. Prosila bi vas za izkušnje.
Še to – ima kdo izkušnje z ležišči Marsen? Kaj pa Meblo? Za enkrat se odločam med tema dvema.
Hvala in lep pozdrav
Mama ima od Mebla posteljo s spominsko peno in je super zadovoljna. Jo ima pa precelj dalj kot eno leto in ni niti najmanj uničena ali da bi imela luknjo.
Ko bomo menjali jogi bo to sigurno naša izbira.
Sin ima pa čez navaden jogi spominsko peno (v tovarni jo prodajajo na meter) in je po letu in pol takšna kot prvi dan.
Imava jogi iz spominske pene že vsaj 5 let in sva izjemno zadovoljna. Še vedno je OK. Takrat sva se odločala med lateksom in peno, pa sva se odločila za peno, saj baje lateks tudi ni to, kar obljubljajo, sploh s kokosom, ki se z leti zmelje.Prevagalo je to, da sva v vseh trgovinah, kjer so prodajali oboje in sva vprašala za mnenje, priporočali peno. Cena pa je bila takrat približno enaka, torej visoka. Od takrat dalje nimam več težav z mrtvenjem rok:).
Jaz imam tudi jogi iz pene, pa sem razočarana. Po petih letih se mi je naredila takšna luknja na najbolj obremenjenem delu, da ga bom morala sedaj zamenjat. Prodajalka se je hvalila, da ga moraš po 10 letih zamenjat, pa ne zaradi deformacije. Na koliko časa menjate jogije. Kje se kupi spominska pena na meter?
Samo lateksa ne kupi, ker je daleč od naravnega materiala, pa še potila se boš kot nora.
Naravnega je v latexu bore malo, sploh pa kombinacija s kokosom, ki pride tako trda kot bi ležal na hlodu, nobenega podajanja v predelu ramen in bokov ni.
Za spominsko ti pa težko rečem, ker je nisem nikoli imela. Svetovala bi ti edino to, da vzameš jogi, pri katerem na posamezno- enojno ležišče pride vsaj 700 vzmeti.
Če je prodajalka rekla, da ga je potrebno menjati po 10-ih letih potem je optimistka. A veste, kakšna svinjarija se nabere v ležišču po treh letih, kaj šele po desetih. Da ne govorim o tem, da ležišča iz pene po štirih ali pa petih letih sploh ne upravljajo več svoje funkcije, zato je to ležišče v vsakem primeru bolje zamenjati po tem času. Sama spim na lateksu in sem zadovoljna. Žal, ni všeč vsem na tem forumu