Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sponzorstvo

sponzorstvo

štirje študentje se nameravamo poleti odpraviti na potep s kolesi po turčiji. ker pa študentje glih nimamo ne vem kaj denarja, bi si radi poiskali sponzorje. pa me zanima kako se takšna prošnja sestavi, kaj vse mora vsebovati,..? kam se naj pošlje?

zivjo!

Ravno sedaj se naša skupina 7 študentov odpravlja v gano na humanitarno, strokovno odpravo in ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da je s sponzorji težko!
Dobiš le če imaš veze in poznanstva…drugače ni nič!
Mi gremo v gano delat( v zdravstvu), vem pa da podprejo tudi kakšen športni podvig…..kar tako da bi podprli ene uboge študente pa ravno ne vem 🙂
Pa čedalje več je tega fehtanja za denat…ferme pa grejo v stečaje:)

Želim ti veliko sreče, svetujem ti pa da greš delat!

lep dan vam zelim

urska

ps: naša internetna stran:

http://www.kizej.net/africatmin/

Odvisno kaj lahko kot protiuslugo ponudite sponzorjem.

Takih, ki bi radi gotov denar za uživancijo, je samo na tem forumu 1858

lp

bv

Če jim ponudiš prave stvari v zameno bi se lahko kaj uredilo… seveda je pa skoraj nujno da imaš VIP.
LP
A

…in katere so te prave stvari

Kakšne reklamne stvari na primer. Kakšna fotografije z domačini, ki imajo od podjetja majico, pijejo oziroma jejo njihov proizvod…. nekaj kar tudi podjetju koristi…
A

Realno gledano: zavihaj rokave, pa veselo na delo! 😉

No, jaz vem da sem dobil “določena” sredstva na ta račun! Veliko pa tako in tako ne moreš pričakovati, da boš dobil – kdo bo pa nekomu kar tako plačal “dopust”?????

to z majico pa niti ni slaba ideja
kje pa potem to objavis da javnost vidi.
in kaksne so tvoje obveznosti
hvala

Ne, jaz tega nisem naredil ker sem na to pomislil šele ko sem tam bil. Sam lahko pa recimo ker imaš eno reklamno majico in jo nekomu podariš, ga potem slikaš in mogoče bo pa kdo zainteresiran. Še posebej če je kakšna dobra tematika… Ali pa kakšen drug slovenski izdelek, podariš, slikaš in mogoče bo potem podjetje uporabilo to sliko za kakšno reklamo v časopisu ali pa kje drugje. Vem da je možno, sam je pa res da je dobro da poznaš nekoga v podjetju da prideš zraven. Sam sem imel kar ene par dobrih idej…
A

Charly, problem vseh teh dobrih idej, ki si jih naštel, je samo v času. Prepričati moraš donatorja, da BOŠ naredil dobro sliko, ko jo on BO potreboval, ko se vrneš s poti, da mu jo BOŠ izročil in da on BO imel korist od tega. Denar ti pa JE dal vnaprej.

Mislim, da tisti, ki služi denar v podjetju, to dilemo dobro pozna in se v naslednjem koraku sprevrže edino v vprašanje:

Zakaj nekomu plačati dopust z denarjem, ki sem ga zaslužil jaz in moji sodelavci in s tem povečati naše stroške?

lp

bv

Moja ideja je bila bolj v tem da iščeš sponzorje za nazaj. Konec koncev se strinjam, tudi jaz bi težko dal denar nekomu v naprej. Jaz sem dobil to idejo ko sem prišel nazaj. Naredil sem dve fotki, ki bi lahko bile odlične reklame za slovensko podjetje, odnesel bi jih k njim, jim pokazal, vprašal če so zainteresirani, če DA potem super, če pa NE, pa tko in tko nisem nič izgubil. Seveda je pa potem vprašanje če je to še sploh sponzoriranje? Poleg tega pa jaz ne bi sedaj rekel da zahtevam nek visok znesek…. bolj kot en majhen prispevek… ki če je fotka dobra in pritegne pozornost lahko zelo koristi podjetju!
A

tudi jaz mislim da ti ne bodo dali nekege bogastva
kaksnih par desettisocakov… in nekaterim podjetjem se sponzorstvo bolj splača kot pa da plačujejo davek
itak pa probati ni greh

Sami smo samo enkrat zaprosili za denar podjetja v naši občini ter občino samo. Šlo je za študentsko konferenco in smo prejeli kar nekaj denarja (od občine in malo boljše stoječega podjetja), od enega drugega pa smo prejeli njihove izdelke (konkretno je to bila pekarna, ki nam je dala potico, sadni kruh ipd). Nabralo se je dovolj, da smo si pokrili potne stroške.
Na občino/podjetja smo se obrnili s prošnjo, v kateri smo napisali, da smo študentje, da potrebujemo denar, da pridemo do kraja konference… Glede na to, da vi greste samo na potep, boste jih z lenarjenjem bolj težko prepričali, lahko pa najdete v tem veliko koristnega zase.
Mi nismo ponujali nobenih protiuslug, samo zaprosili smo.
Mogoče se v tistem času v Turčiji kaj dogaja, mogoče je med vami študent geografije, antropologije… poiskusite tudi v tej smeri:)

srečno!

Živjo Urša…

poglej kje sem te našla…

Ker vem da si v Gani…upam da se imaš lepo in da ste že preboleli prvo žalovanje….

Tukaj je tako sonce…tako da ti smo povem, da ne zmrzujemo več tako kot prejšnji teden…

LP….
aja

New Report

Close