Sporazumna prekinitev pogodbe (dolg delodajalca)
Pozdravljeni,
Imam malce kompleksno situacijo glede sporazumne prekinitve delovnega razmerja na predlog delodajalca. Zaradi slabega poslovanja podjetja sem podjetju postal preveliko breme, zato me je manager prosil za sporazumno prekinitev pogodbe, ki bi začela veljati s 1.4 (uradno imam pogodbo do 15.5). Problem je v tem, da mi delodajalec deluje še celotno februarsko plačo z vsemi dodatki, ki nanesejo precej, saj sem se 5x na teden vozil s Štajerske v Lj, prav tako pa potem tudi celotno marčevsko plačo. Sam sem mnenja, da na sporazumno prekinitev, ki bi začela velajti s 1.4 pristanem v primeru, da mi do 1.4 nakaže celotno februarsko plačo, kar po ustnem dogovoru tudi namerava storiti. Zanima pa me, kako se lahko kljub podpisu sporazumne prekinitve zavarujem, da bom dobil tudi celotno marčevsko plačo? Lepo prosim za pomoč saj sem v veliki finančni stiski!
Sana ne bi pristala na sporazumno prekinitev del. razmerja, ker potem nisi upravičen do denarnega nadomestila, niti do odpravnine. Če gre podjetju slabo, naj ti poda odpoved iz poslovnih razlogov.
Ustna garancija nič ne drži, dokler res ne boš imel kaj nakazanega in če se vseeno boš odločil za sporazumno prekinitev, naj ti potem nakaže še marčevsko plačo. Ampak, kaj pa boš potem, če praviš, da si v finančni stiski in še od zavoda nič ne boš dobil v tem primeru?
Forum je zaprt za komentiranje.