Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spoznala novega, zaščita premoženja

Spoznala novega, zaščita premoženja

Odgovor na objavo uporabnika
Čebela_adela, 14.11.2023 ob 13:21

Anonimno 6241, 14.11.2023 ob 12:48

Naj odvetnik naredi pogodbo, da ae vnaprej odpove dedovanju teh nepremičnin. To velja in se tega ne da izpodbijat. Sedaj če ga želiš testirati pa mu reci, da si izgubila vse, šla v težave, avto za nekaj časa zamenjaj za avto za 500eur in se vozi v tem. Potem boš prepričana zakaj je s teboj. Mogoče je to le v tvoji glavi, fant te pa iskreno ljubi.

Odpoved neuvedenemu dedovanju
137. člen

(neuradno prečiščeno besedilo)

(1)Odpoved dedovanju, ki še ni uvedeno, nima pravnega učinka.

(2)Izjemoma se lahko potomec, ki sme samostojno razpolagati s svojimi pravicami, v sporazumu s prednikom odpove dediščini, ki bi mu šla po prednikovi smrti.

(3)(prenehal veljati)

(4)(prenehal veljati)

(5)Taka odpoved velja tudi za potomce tistega, ki se je odpovedal, če ni s sporazumom o odpovedi ali s poznejšim sporazumom določeno kaj drugega.

samo dediči se lahko odpovejo dediščini. dokler nisi dedič (je oseba še živa), se nemoreš ničemur odpovedovat

Ni res, le odpoved dediščini in pogodbe o preužitku se ne da izpodbijati vse ostalo se da.

Sedaj namesto, da si našla le en odsek v zakonu, morda preberi celega in nato vprašaj o tem odvetnika ali notarja, ki dejansko imajo kaj pojma o tem. Ker neuki radi peljete neuke v svo smer, pa brez zamire.

Se mi zdi, da bo tole veljalo za vse v drugo poročene, toliko, da verjetno še otroci ne bodo pustili novemu partnerju blizu, če mama zboli.

Jaz nisem mahnjena na denar, v dobro otrok iz bivšega zakona bi se svojemu delu odpovedala, a mislim, da bi ob nečem takem počilo srce, da mi ne bi pustili skrbeti za partnerja, da bi dobili svoj preužitek.

Poslušaj sebe in pazljivo, včasih smo ženske čudne in delamo probleme tam, kjer jih ni. V kolikor pa ima ta novi pristna čustva, pa le pomisli tudi najn, saj izgubiti ljubljeno/ljubljenega je nekaj najtežjega v življenju.

Ah to so te moške pijavke, ki bodo naredili vse, da se prislinijo. Izbiraj v svojem rangu (po ekonomski moči). Seveda je prijazen in vse ampak, prišel bo čas, ko bo zahteval nujni delež (tudi če nista uradno poročena – skupno gospodinjstvo).

Ime ali vzdevek, 14.11.2023 ob 14:45

Ah to so te moške pijavke, ki bodo naredili vse, da se prislinijo. Izbiraj v svojem rangu (po ekonomski moči). Seveda je prijazen in vse ampak, prišel bo čas, ko bo zahteval nujni delež (tudi če nista uradno poročena – skupno gospodinjstvo).

Moj bivši prasec je bil tak z njegovim novim tastom.

Sklenila sta, da me oskubita, ker je 6 let občasno hodil v mojo hišo (samo na fuk) se razume. Gospodič si je že mel dlani. Pa sta se gladko zaletela.

Kljub bogastvu je ostal brez vsega. Več sreče prihodnjič.

Ko sem ze naletela na to temo. Sama placujem kredit, se imam polovico vrednosti za odplacat za nepremicnino, kako zascititi, trenutno sem samska, ampak ce spoznam koga novega, kako zascititi, da ne bi po koncu zveze, kaj zahteval. More imet potem on dokaze, da mi je placeval polovico kredita ali racune, da je kaj vlagal?

To je pa tako. Če kredit še vedno odplačuješ v času veze, potem se šteje vsaj ta neodplačani del kot promeženje pridobljeno v času veze. To se potem jasno deli, če pride do razveze. Verjetno bi ga morala izplačati, saj dvomim, da bi ti dišalo, da se vpiše gor kot, kaj pa vem, 1/5 lastnik.

Bodi previdna, posvetuj se z odvetnikom. V tujini imajo bogataši res predporočne pogodbe. To je pri njih praksa. Danes so moški večji lovci na denar kot ženske. Res bodi previdna , ker se ti bo vsedel na stanovanje . Kolegica je zelo premožna, luksuzna  hiša z bazenom v Kvarnerju, hiša v Ljubljani, par stanovanj v Ljubljani, isti jih oddaja , okoli nje brencijo kot nori , jo osvajajo. Ko vidijo kaj ima, je konec, takrat si zadajo cilj, da bo njihova. Bogatim ženskam je težje kot revnim.

Sbcz, 14.11.2023 ob 19:09

Bodi previdna, posvetuj se z odvetnikom. V tujini imajo bogataši res predporočne pogodbe. To je pri njih praksa. Danes so moški večji lovci na denar kot ženske. Res bodi previdna , ker se ti bo vsedel na stanovanje . Kolegica je zelo premožna, luksuzna  hiša z bazenom v Kvarnerju, hiša v Ljubljani, par stanovanj v Ljubljani, isti jih oddaja , okoli nje brencijo kot nori , jo osvajajo. Ko vidijo kaj ima, je konec, takrat si zadajo cilj, da bo njihova. Bogatim ženskam je težje kot revnim.

Dogaja mi se podobno. Ločena.

Hiša na morju (prvi red do morja).

Hiša na Pohorju (savna, jakuzi).

Hiša 360kvadratov v kateri živim.

Tri stanovanja oddajam.

Dve gradbeni parceli.

Pa velika posest v tujini!

Brnijo okrog mene. Ni nam lahko. če je star ne vem kaj naj si mislim, pa če je mlajši tudi ne.

pa kupite še eno 18m2 garsonjero in en star avto če vam je tako težko😂 a zakamuflerat denarja ne znate? Al se vam na faci preveč vidijo popravki? 😂😂😂 al teh 70.000+ 200eur stroškov je pa že preveč ekstra al kaj?

Hahaha, 14.11.2023 ob 21:13

pa kupite še eno 18m2 garsonjero in en star avto če vam je tako težko😂 a zakamuflerat denarja ne znate? Al se vam na faci preveč vidijo popravki? 😂😂😂 al teh 70.000+ 200eur stroškov je pa že preveč ekstra al kaj?

Še dobr, da ima kdo pamet na MONU, nisem še pomislila, da bi še na seb kej spremenila. Hvala za nasvet.

Mokre sanje, 14.11.2023 ob 11:38

Omeni mu tako pogodbo, pa se ga boš rešila. Kdaj vam bo starim baba jasno, da morate mladega žrebca plačat? In vam ne bo škoda denarja za to. Vsak starec, ki kupuje mlado to ve ( recimo Al Pacino). Ve pa mislite, da ga boste na suho češpljo mlade lovilec.

You wish… 20 let mlajših kolikor hoče lahko dobi ženska, če je ohranjena, prijetma za pogovor in dobra v postelji. Pač mora biti toliko pametna, da se ne naveže in se zaveda da je to prehodnega značaja.
Tudi bogata ne rabi bit… za razliko od starejših moških, kjer je vedno pogoj denar. Preiskušeno😁!

Kakšne neumnosti. Če imaš toliko premoženja, si lahko privoščiš enega odvetnika ali notarja, da ti naredi pravni nasvet in vse. Očitno ti je sex z mlajšim zmešal že tako zmešano glavo.

brezveze189, 14.11.2023 ob 11:43

V primeru ločitve mu itak nič kar že imaš pred njim ne pripada. Tako da predporočna je brezveze. Kar se dedovanja tiče….če bosta skupaj živela mu pripada nujni delež. Napišeš oporoko ali pa pogodbo o preužitku ali kako že gre. Pa menjaj odvetnika. Tale te hoče samo obrat – predporočna. Vsak odvetnik ve da se itak samo skupaj pridobljeno deli po ločitvi.

Vidiš ko nimaš pojma, lahko se določi tudi delitveno razmerje, lahko se določi da ne dobi nič !

neki brezvezni zakoni tu ne veljajo nič, predporočna je nad zakoni !

kljub vsemu ti svoj čas zapravljaš na temu forumu

družinske grobnice potemtakem ne potrebujete 😊😊😊

Ghjx, 14.11.2023 ob 12:00

Oporoka postane veljavna za čas smrti. Kaj pa če se razideta , ona je živa? On bi si pa zamislil da mu pripada eno stanovanje, ker ga je brcnila iz hiše . Zato se naredi predporočno pogodba, da se ve da je to njeno že od prej. In na to ne more nič, ker pravno drži. Verjemite ker poznam tak primer od zelo blizu.

Pa ti pojma nimaš. Že po samem zakonu se v primeru ločitve deli samo premoženje, ki sta ga zakonca ustvarila skupaj. Kar si imel prej, ti ostane, razen če sta skupaj vlagala v tisto, povecevala vrednost, potem se vrednost presežka deli. Da si imel nekaj že prej, je razvidno že iz zemljiške knjige, zakaj bi moral to potrjevati pred notarjem? Edini resen problem je samo smrt in dedovanje. Za to pa ti ne pomaga nobena pogodba, z oporoko pa lahko dosežeš le to, da dobi samo nujni delež. Da ne bi dobil ničesar, ne moreš doseči, razen če vse nepremičnine prepišeš na otroke še pred smrtjo.

Nekdo848, 16.11.2023 ob 06:35
    Kakšne neumnosti. Če imaš toliko premoženja, si lahko privoščiš enega odvetnika ali notarja, da ti naredi pravni nasvet in vse. Očitno ti je sex z mlajšim zmešal že tako zmešano glavo.

Zmešana to jutro si samo ti in tvoja faušija. Če pač nimaš nič tudi dobit ne moreš nič. Z starejšimi bogatimi je pa tako, pri njih imaš mir, daš jim kaj potrebujejo, ostalo je pa eno samo uživanje, potovanja, brezstresno življenje, otrok ni, skrbi, ki pridejo z otroci tudi ne pa še delaš lahko manj, ker se ne rabiš pehat za vsak cent pa računat kako boš prišel skozi mesec, kako plačati kredit, kakšen avto itn. Preizkušeno. Veze starejši mlajši  so veliko boljše, umirjene proti tistim, ki pri 30 iščete osemejevalca, baba vas nažira, otroci kot pobesneli biki itn.

Sestra Vendelina, 15.11.2023 ob 16:45

You wish… 20 let mlajših kolikor hoče lahko dobi ženska, če je ohranjena, prijetma za pogovor in dobra v postelji. Pač mora biti toliko pametna, da se ne naveže in se zaveda da je to prehodnega značaja.
Tudi bogata ne rabi bit… za razliko od starejših moških, kjer je vedno pogoj denar. Preiskušeno😁!

Tako je bambina.

Nisem brala vsega, ampak sem bila predkratkih v podobno situaciji.

Preporocna velja samo v primeru razveze.

Pri oporoki lahko zahteva nujni delez.

Obstaja pa se nek dokument, s katerim se odpoveduje vsej dediscini in dokumenta ni mozno razveljaviti. Stane cca 250 eur. To je notar povedal. Vec info zal nimam.

samo tisto , kar bi midva skupaj ustvarila ( če sploh bova kaj). Hvala.

S takimi negativnimi mislimi se ne spuscaj v zvezo.

Dilema721, 14.11.2023 ob 11:28

Kako bi vi postopali? Kolega ki je odvetnik, mi je omenil predporočno pogodbo. Sem ločena, z bivšim možem sva si razdelila premoženje, precej nepremičnin, ki jih oddajam. Spoznala sem par let mlajšega in že od začetka me gloda občutek, da mu je na meni najbolj všeč premoženje, ne toliko jaz. Rada bi zaščitila da premoženje po meni dobijo otroci, z novim  pa delim samo tisto , kar bi midva skupaj ustvarila ( če sploh bova kaj). Hvala.

družinski zakon te ščiti – ob razhodu delita samo!! kar sta skupaj ustvarila.

Kolikor vem, stvari ki jih poseduješ pred prihodom v zvezo, niso predmet skupne lastnine, in niso predmet delitve.

A veš kaj. Uredi tako, da no vidno, da nista zakonska partnerja. Npr. da ti plačuje najemnino, stroške,  vse lepo prijaviš davčni.  In pa skupni dopusti se dogovarjaj preko maila in to shranjuj. Kot da sta prijatelja, znanca mu piši.

Jah no, če mu nisi ti všeč in je pol kot tissto star 99 in je mlada žaluubljena v sigurno starost 😅🙃☺️☺️☺️ Kaj boš s takim, če te mora še po pogodbi nategnit, da zadosti pogodbi? 😅😅😅😅😅😅

V pogodbo daj sugar mom, vsaj 1x na teden. Bo že zamižal za pet minutni  mateeial.

New Report

Close