Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spoznala novega, zaščita premoženja

Spoznala novega, zaščita premoženja

Odgovor na objavo uporabnika
Dilema721, 14.11.2023 ob 11:28

Kako bi vi postopali? Kolega ki je odvetnik, mi je omenil predporočno pogodbo. Sem ločena, z bivšim možem sva si razdelila premoženje, precej nepremičnin, ki jih oddajam. Spoznala sem par let mlajšega in že od začetka me gloda občutek, da mu je na meni najbolj všeč premoženje, ne toliko jaz. Rada bi zaščitila da premoženje po meni dobijo otroci, z novim  pa delim samo tisto , kar bi midva skupaj ustvarila ( če sploh bova kaj). Hvala.

Končno ena, ki razmišlja pametno! Vse pohvale. Marsikdo ne pomisli na to na začetku zveze.

Edini resen problem je samo smrt in dedovanje. Za to pa ti ne pomaga nobena pogodba, z oporoko pa lahko dosežeš le to, da dobi samo nujni delež. Da ne bi dobil ničesar, ne moreš doseči, razen če vse nepremičnine prepišeš na otroke še pred smrtjo.

Ne, tudi če z otrokom ali vsemi otroki skleneš pogodbo o dosmrtnem preživljanju, dosežeš, da ne dobi ničesar, ker tiste nepremičnine potem niso predmet dedovanja oz. so izvzete iz dediščine. Potem mora on dokazovati, da otroci niso skrbeli za avtorico, kar je zelo težko dokazati. Tudi če avtorica umre v prometni nesreči, stara 75 let in je bila še vedno čila, ne moreš pogodbe razdreti, če se lahko dokaže, da so otroci hodili materi na obisk, skrbeli zanjo itd.

New Report

Close