Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Spoznavanje preko neta

Spoznavanje preko neta

Marko, ne vleči se ven, ne bo ti uspelo. Mojo repliko na tvoj zapis poveži s tem, kar si pisal o ženskem izbiranju intelektualcev.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ne vem točno, kje je tisti zapis in kaj točno vsebuje. V glavnem, bistvo vsega zame je, da drug drugega privlačita (seveda ne samo vizualno), ne glede na to, koliko je kdo intelektualen. Mogoče si vseeno prehitrlo potegnil svoj skep. No, imaš vso pravico verjeti karkoli.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pikica32 hvala za koristen nasvet. V bistvu edini koristen med goro nepreglednega klobasanja in pametovanja (opazam da je to nasplosno problem tega dela foruma).
Saj uzivam na polno ze celo poletje, zdaj pa se bo potrebno zadev malo bolj resno lotit. Cas si zapolnjujem z izobrazevanjem, ukvarjam se se z eno storitvjo zraven redne sluzbe, sprehodi, kolesarim ogromno, vipisal sem se na neko rekreacijo 2x tedensko, nacrtujem obiske seminarjev, poklicem koga za kako pijaco ki sem ga v zadnjih letih mogoce zanemarjal,…, dolgcas mi ni 🙂 bi pa se vseeno se pocasi bolj nacrtno lotil iskanja kake punce, ampak kot receno je tu malo problem. Sem sicer druzaben, imam pa resen problem pri navezovanju novih stikov. to sele zdaj opazam ko mi je to dejansko potrebno, ker prej mi ni bilo, druzbe dovolj. Enostavno ne znam in mi je tezko pristopit do nekoga. Nima veze ali do zenkse v smislu osvajanja, ali do kake druzbe,…, vedno isti problem.
Tipicni primer: po opravkih, se vmes vsedem na kavo na soncu, za sosednjo mizo se vsedeta 2 punci. Niti sanja se mi ne kako bi pristopil do njih.

Najprej seveda navežeš vizualni kontakt. Jih opazuješ, malo nasmejiš in opazuješ odziv…Če pokažeta zanimanje, jima nakažeš, če lahko prisedeš.

Vi ki imate težave pri navezovanju novih stikov, verjetno tudi ne počvekate kar tako s popolnim neznancem, s katerim recimo čakate v isti vrsti za kruh al da si izmenjata par besed z natakarjem/ico ali poklonite nasmeha tujcu/ki?

Sigurno da ne. Bi rekel, da gre bolj za vase zaprte osebe.

In pa osebe z nizko samozavestjo ter posledično strahom pred zavrnitvijo…Kar povzroči zaprtost, ki je le neke vrste zaščitni mehanizem pred nadaljnim razočaranjem in bolečino.

Motiš se. Jaz osebno imam recimo hude težave pri navezovanju novih stikov. Ampak izmenjat par besed s trgovcevm, natakarjem, sokupcem.. to pa ni problem. Pokloniti nasmeh tujcu, zakaj pa ne? Če hodiš v gore je to stalna praksa.
Ampak tu se konča.

Ta internet nas bo dolgoročno pokopal. Da razložim. V času, ko še ni bilo interneta, so ženske dobili samo dobri moški. Koristni, pogumni. Še tako cagav fant je enkrat moral postati moški, pogumno stopiti do dekleta in jo prositi za ples. Tisti, ki nikoli ni zbral poguma, je pač ostal sam. Danes je drugače. Model se logira na vse možne portale, slej ko prej dobi žensko, po principu, še slepa kura zrno najde. Njegova samopodoba kajpak s tem ni bistveno popravljena, kaj šele samozavest, svoje prestrašene beta gene širi tudi na svoje potomce. In tako naprej in tako nazaj, rojevalo se bo vedno več prestrašenih moških…

Spider, tu se po mojem mnenju motiš. To, da je fant moral zbrati pogum, da je žensko povabil na ples, ga še ne naredi moškega. Bo pa že potrebno nekaj več. Razen, če misliš, da si s povabilom na ples svojo nalogo za vedno opravil in ti ni potrebno potem ničesar več pokazat.
Jaz pa pravim, da je ravno tisto, kar pokažeš potem, ko že navežeš nek stik, najbolj pomembno. Potem se začne življenje in sprejemanje odgovornosti ter kazanje svoje prave osebnosti. Zato še vedno pravim, da sploh ni pomembno kje in kako si koga spoznal.
Če je po tvoje nekdo, ki je spoznal žensko preko neta, cagav, potem mu nikoli ne bo uspelo obdržati ženske ob sebi. Verjetno pa zdaj že poznaš kar nekaj primerov, da bi lahko to tezo ovrgel.
Obstajajo pa tudi primeri, ko tudi preko neta nič trajnega (ali pa sploh nič) ne najdejo, prav tako kot nekateri v živo tega ne zmorejo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

[/quote]

Nisem mislila nasmeh pri planincih, ampak kar tako. Brez nekega razloga ali povoda. Pa tisto, ko izmenjaš par besed z natakarjem, nisem mislila naročilo tvoje kave 🙂 Ampak da se zakonektaš na neki splošni ravni s popolnim tujcem.

Saj za takšne “nujne” primere je bilo dobro, da je bil alkohol vedno pri roki. 🙂

Veliko je bilo takih, ki so morali biti malo pod gasom, da so upali stopiti do punce. Pa še zato niso nič bolj samozavestni.

Saj za takšne “nujne” primere je bilo dobro, da je bil alkohol vedno pri roki. 🙂

Veliko je bilo takih, ki so morali biti malo pod gasom, da so upali stopiti do punce. Pa še zato niso nič bolj samozavestni.[/quote]Seveda so bili! Potem so dekletu razlagali koliko ga je spil in kako je bil nažgan oni dan in da je spil več kot cela njegova klapa…. 😉 :))) :/ 🙁

Se pa strinjam s Spiderjen, da cagav fant ni še nikoli pri (lepi) punci spal 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Na novo samski – kot kaže na prvi pogled si v redu dečko. Tko da če si želiš družbe, piši na [email protected]; smo mešana družba samskih 30+, ki se ne obremenjuje s tem, da smo samski, ampak poskušamo uživati v stvareh, ki jih imamo in ne žalujemo za tistim, česar nimamo.

Podpišem.
Sicer pa Spider, prav vidi se ti da si eden tistih tipov, ki imajo kronične težave pri navezovanju stikov z ženskami. Ker si ljubosumen na tiste, ki preko neta najdejo partnerico, jim očitaš cagavost. Obenem iz čisto vsakega tvojega prispevka veje zagrenjenost.

Jaz sem bil cagav v težki kategoriji, še takrat ko so me skušali sparčkati z eno punco, sem tik preden je ona odšla domov vprašal prijatelje, kaj naj naredim. Komaj en mesec pozneje sem pa že bil v zvezi. Zato ne posplošujte.

Jaz sem bil cagav v težki kategoriji, še takrat ko so me skušali sparčkati z eno punco, sem tik preden je ona odšla domov vprašal prijatelje, kaj naj naredim. Komaj en mesec pozneje sem pa že bil v zvezi. Zato ne posplošujte.[/quote]….in?
Saj si lepo napisal, ko si nehal bit cagav si dobil kar si želel…. al ni bilo tako? :))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ni bilo tako. Ko me je doletelo kar sem želel, sem še vedno bil cagav. Enostavno sem ji zmešal glavo, kljub cagavosti. Prej bi rekel, da sem cagavost znal dobro prikriti.

Sem spoznavala ljudi prek interneta na polno oz. do spoznanja v živo, je moralo preteči kar dosti vode, da sem človeka ocenila. Načeloma se ful dosti nisem zmotila pri ocenah. Je pa res, da s tistimi, ki so bili nepotrpežljivi in smo se takoj srečali, ponavadi ni bilo nič. Na koncu opaziš, da so res že čisto obupani kar me zelo odbija.
Sem se enkrat zelo lepo ujela z enim, a se nisva nikoli srečala. Za to ne-poznanstvo mi je še danes žal, ker vem, da sem ga sama polomila.
Ampak, kaj čmo, takšno je življenje. Sem zdaj nehala zahajati na portale in spoznavat ljudi tako, ker nimam neke potrebe po tem.

Dobro no, zdaj si napisal, kot da je že samo bit v zvezi samo po sebi nek uspeh, sreča in zadovoljstvo. Vendar to se meri na dolgi rok, kjer se boš moral izkazati brez pomoči prijateljev. Ne boš mogel cagavosti ves čas prikrivat in bit s tem zadovoljen. 😉

Ko se je v zvezi zgodil radikalni korak, je tudi moja cagavost izginila 😉

Ko se je v zvezi zgodil radikalni korak, je tudi moja cagavost izginila ;)[/quote]

Kako dolgo pa sta bila s to punco skupaj? Namreč, dolgo nihče ne more igrat, slej ko prej se pokaže človekova prava nrav.

Skupaj sva bila 1 leto. Razšla sva se pa zaradi drugih razlogov, da ne bi kdo slučajno mislil da je bila kriva kakšna cagavost.

Skupaj sva bila 1 leto. Razšla sva se pa zaradi drugih razlogov, da ne bi kdo slučajno mislil da je bila kriva kakšna cagavost.[/quote]
Mogoče pa si ti domišljaš, da ni bila kriva cagavost, ona pa jo je še kako močno začutila. Ampak ok, ne vemo, kaj je bilo, ampak mogoče tudi ti ne veš. Če ženska sprejme igrop moškega, je tudi njena cagavost (iskrenost) vprašljiva.

Na netu sem iskala družbo za tenis in potovanja. V oglasu nisem iskala razmerja. Portal ni ženitveni portal, preprosto portal za iskanje družbe in pač eni iščejo to, drugo to.
Pa mi piše nek tip dolgo pismo. Vse na temo, da nisem prava ženska, da ženska, ki jo zanima le šport (le od kje mu ideja, da me zanima le šport?) ni prava ženska, da pravo žensko ne zanima športanje, če pa jo že pa mora biti to na zadnjem mestu in tako naprej cele litanje, da nisem prava ženska.
Še posebej pa ga je motilo to, da imam napisano, da avanturisti, poročeni in podobni iskalci seksa na netu obvoz.
V glavnem kup žalitev s strani tipa, ki ga ne poznam, ki mu gredo očitno ženske blazno na živce.

Kot bi nekdo v oglasniku objavil oglas, da prodaja stanovanje, on pa bi mu na dolgo in široko napisal, da pa ni pravi moški/ženska, ker ga zanimajo le stanovanja. V njegovem profilu pa bi bilo napisano, da kupujem motor, zato bi žalil in zmerjal vse tiste, ki prodajajo stanovanje, ker pravi moški/ženska se pa že ne zaniam za stanovanje, ampak za motor.

Jaz nikoli nisem iskal avanture, nikoli bil v zvezi ali poročen, ko sem spoznaval ljudi preko neta. Ampak spomnim se, da me je vedno zmotil napis v profilu ženske, kot je tvoj, “poročeni, avanturisti obvoz”. Običajno sem potem tudi sam naredil obvoz. To se mi je preveč ponižujoče do nasprotnega spola, dobil sem občutek, da takšna oseba ne spoštuje nasprotnega spola kot takega, ne glede na to, da niso vsi po naših željah.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close