Spregledani fajn samski moški?
Tule gor se moški večkrat oglašate, da ste samski, ok moški stalno spregledani in da niste zanimivi za ženske. Ste pa menda fajn po karakterju in videzu in tako naprej.
Pa sem radovedna kakšni ste v resnici.
Par vprašanj:
Pijete, kadite?
Znate sami zase gospodinjiti, plačujete svoje položnice (če živite pri starših, jim pomagate pri delu, plačujete svoj del stroškov)?
Kakšne hobije imate, kaj počnete v prostem času?
Zakaj mislite, da ste spregledani s strani žensk?
radovednnica, 01.04.2025 ob 09:39
Tule gor se moški večkrat oglašate, da ste samski, ok moški stalno spregledani in da niste zanimivi za ženske. Ste pa menda fajn po karakterju in videzu in tako naprej.
Pa sem radovedna kakšni ste v resnici.
Par vprašanj:
Pijete, kadite?
Znate sami zase gospodinjiti, plačujete svoje položnice (če živite pri starših, jim pomagate pri delu, plačujete svoj del stroškov)?
Ne pijem, ne kadim, športnik , služba strojnega inženirja, svoje stanovanje starost 36 let . Mere 180cm 73kg povprečnega izgleda po moje . Ja smo spregledani , ker se ne mečemo ven . Je pa tako , da danes tako ženske ne opazite . Vljuden ,kavalir kar pa za današnji čas ne pomeni nič .
radovednnica, 01.04.2025 ob 09:45
Večina žensk ne mara bahačev, nastopačev, vsaj normalne ženske ne padamo na take tipe. Tako, da to ni ravno razlog.
Kaj pa pomeni kavalir?
Kaj pa hobiji, prosti čas? Šport lahko pomeni marsikaj. Če to pomeni, da greš vsak na tenis, nogomet potem pa s kolegi na pir, ni ravno privlačno :).
Kolo, tek, hribi nikoli oziroma redko spijem kako pivo . Kavalir pomeni, da recimo kakšni ženski pridržim vrata na vhodu v banko zadnjič . Ponudil sem se eni , ko je iz trgovine nesla polno vrečo iz nakupovanj
Zanimivo. Vidim temo, vidim vprašanja. Na nekaterih mestih opažam predpostavke, ki jih ne delim, a razumem kontekst, iz katerega izhajajo.
Koncept “spregledan” predpostavlja, da bi moral nekdo moje kvalitete opaziti in nagraditi. Ta perspektiva mi je tuja. Ne delam stvari z namenom, da bi bil opažen. Ne počutim se “spregledanega”. Prej nasprotno. Moj način življenja je mnogim sila privlačen in hkrati preprosto nekompatibilen z večino modernih družbenih pričakovanj glede pristopol k dvorjenju.
In to je v redu. Spoznavanje ljudi je proces selekcije, ne marketinga. Občutka vrednosti ne črpam iz tega, ali me nekdo izbere, temveč iz jasnosti mojega mišljenja, doslednosti mojih dejanj in integritete mojega značaja.
Živim samostojno. Gospodinjenje je zame rutina in ne nek dosežek. Kuhanje je del samooskrbe in ne heroizem ali samožrtvovanje. Nisem kak “masterchef” in kljub temu je feedback s strani žensk presenetljivo ugoden. Likanje je osnovna veščina. Zahteva nekaj čuječnosti in ni vezano na neko fino motoriko. Finance si urejam z avtomatiziranimi procesi, ki mi omogočajo, da razmišljam o stvareh, ki dejansko prinašajo vrednost.
Prosti čas usmerjam v aktivnosti, ki krepijo psihofizične sposobnosti in prinašajo dolgoročno vrednost:
– moto touring
– učenje novih pristopov k programiranju
– vzdrževanje manjšega zeliščno zeenjavnega vrta
– branje – poleg poezije, leposlovja in lahkotnih čtiv primarno psiholsocialne in tehnične literature
Za rekreacijo pogosto pohajam in/ali trimčkam po bližnjih gozdovih, saj mi samota in fizični napor omogočata jasno razmišljanje. Alkoholnih pijač ne uživam. Sem pa kofetar. Kapučino in puhanje modrih oblačkov sta moj ritual za izkušanje mistike in povezovanje z višjimi sferami.
Anonimno 9121, 01.04.2025 ob 09:42
Ne pijem, ne kadim, športnik , služba strojnega inženirja, svoje stanovanje starost 36 let . Mere 180cm 73kg povprečnega izgleda po moje . Ja smo spregledani , ker se ne mečemo ven . Je pa tako , da danes tako ženske ne opazite . Vljuden ,kavalir kar pa za današnji čas ne pomeni nič .
Sem ženska, malo manjša kot ti, podobne starosti in lastnosti. Isto lahko rečem za moške, da nas tihih žensk moški ne opazite. Nismo bleščeče napravljene, nimamo umetnih vsadkov in podobno. Ostajamo neopažene.
Jaz sem pa opazil, da ženskam ni tako zelo pomembno, da je moski lepotec. Sam sem povprečnež, bolj tihi, sramežljiv, neopazen, ne silim v njih. Sam se imam za grdega. Pa z ženskami nimam težav. Opažam, da sem marsikateri všeč in bi lahko marsikatero dobil. Po mojem je važen tisti prvi vtis, ki ga dobi o tebi. Pristnost, iskrenost, nasmeh, da se ne mečeš ven… Veliki večini žensk so pomembne malenkosti. Da ji rečeš lepa si. Da ji prineseš kavo, ji odpreš vrata. Taksne malenkosti, ki jih imajo kavalirji. Moraš pač prit v stik z njo, kasneje samo steče
Seveda pa niso vse takšne. Dosti je tudi takih, ki jim je pomemben samo denar in da te izkoristi. Takšnim ee pač izogneš.
Enako smo ženske, ja, bi tudi jaz rekla, da je tako. Da ti moški niso spregledani od žensk na sploh (oja, ženske še kako dobro čekiramo moške, ki so samski :)), ampak samo od določenega tipa žensk. Takega, ki jih ti opisuješ: bleščečega videza.
Pred kratkim je tule pisal en kako je spregledan. Potem je pa opisal kako je spregledan: on polajka po več sto žensk na Tinderju in ker ne dobi lajkov nazaj, je spregledan.
Zdaj sem pa radovedna, če so vsi moški, ki so menda spregledani in ok, njegove sorte.
Pijete, kadite?
– Ne.
– Živim pri starših a z svojim vhodom. Plačam in sam urejam svojo gospodinjstvo. Z sinom včasih zažgema par stvari a gre.
– Kolesarjanje, košarka tu in tam. Zdaj bom uredil 20x20m2 vrt, da bo nekaj zraslo. Zraven še obrezat z žago drevje in odstraniti večjo drevo, ki sem podrl.
– Prišel sem na zeleno vejo, sam. Nimam financ, nič za pokazat, nimam avta (štartal z 0 pri 38 letih). Sodelavke so mi rekle da sem 8 po izgledu (urejeni zobje, široka reman, dobra postava, normalno oblečen).
Zakaj sem spregledan? Ker pristopin do ženske, ali je ultra feministka ali oženjena. Nimam sreče.
Pristopil sem ženske, ki je ena na miljardo. Doben make up, nič. Tako ženstvena, tako nežna, tako agresivno močna v notranjosti (enaka meni). Ko je pristopila do mene, mi je dajala ključe 5 min. od njenega avta (vreden preko 50k) in jeclala, komaj da izgovorila besede. Vsaki dan v službo je nosila 50′ leta obleke.
A ne, je oženjena in ima otroka. Zelo vljudno me je zavrnila. To sem spoštoval.
Ne obstajam, je tudi to moj problem. Nimam fbja, instagram, tik tok, dating apps, ipd…. Nikjer se me ne najde.
radovednnica, 01.04.2025 ob 10:21
Enako smo ženske, ja, bi tudi jaz rekla, da je tako. Da ti moški niso spregledani od žensk na sploh (oja, ženske še kako dobro čekiramo moške, ki so samski :)), ampak samo od določenega tipa žensk. Takega, ki jih ti opisuješ: bleščečega videza.
Pred kratkim je tule pisal en kako je spregledan. Potem je pa opisal kako je spregledan: on polajka po več sto žensk na Tinderju in ker ne dobi lajkov nazaj, je spregledan.
Zdaj sem pa radovedna, če so vsi moški, ki so menda spregledani in ok, njegove sorte.
Dobro izhodišče. Kaj vidimo? On všečka stotine žensk. Premor. Vdih. Izdih. Se kdo vpraša, koliko všečkov prejme vsakaizmed teh sto, ki jih je všečkal?
Ta pristop k zadevi, da nekdo izkaže vščnost in v zameno pričakuje feedback pove marsikaj. In temu primeren je izid. Občutek neopaženosti, osamljenosti, zavrnjenosti se lahko zgolj stopnjuje.
Sem ter tja kaka drobtinica, ki ga zadržuje v igri. Ne zaveda se, da je zasvojen. In da vse skupaj nima veliko opraviti z drugimi. Če vzamemo sto prodnih kamenčkov z obale in jih enega za drugim vržemo v jezero in nato poskusimo identificirati dvainštiridesetega boo imeli preej težav.
A ravno to se pričakuje od drugega v opisanem primeru. V množici všečkov prepoznati njegovo posebnost, drugačnost. In izkazati mu cenjenje. Ups.
Kje je tu deljenje navdušenja nad odkrivanjem sveta, odkrivanjem drugega? Kje je tu kaka nova filozofska ideja, skrita gorska pot ali recept za popoln cheesecake? Kje je tu kaj, kar pritegne k pomisli na skupno preživljanje trenutka, ki omogoča rast skozi izkušnje, ki bogatijo?
Kje je tu občutek, da je prepoznal žensko, ki ima lastno življenje, strasti in ambicije? ki ne potrebuje zgolj ogledala, temveč tudi sogovornika, ki bo razširil njena obzorja z drugačnimi pogledi in izkušnjami? Kje je tu klic k dopolnjevanju in prepletanju, ker morda njo fascinira umetnost, kjer on vidi konstrukt in tam, kjer on vidim sisteme, ona vidi zgodbe.
Šele v tem preseku različnosti nastane prostor za rast. Obeh. Jaz. Ti. Midva. Dva samostojna stebra, kipodpirava streho, ki naju varuje pred nevihtami in plohami rezkih kapljic, ki puščajo brazgotine in odnašajo mo plast za plastjo.
takle, 01.04.2025 ob 10:58
Jaz bi se na mestu tipa tudi ognila radovednice. Le kaj neki ima sama za ponudit? Več rajš ne bom, ker bom izpadla nesramna.
Točno to sem pa raje še sam kot s tako . Jih imam že na stotine izločenih. Danes jih je takih ogromno. Moški izogibajte se jim in bodite jaz imejte svoj jaz .