Spregledani fajn samski moški?
radovednnica, 01.04.2025 ob 09:39
Tule gor se moški večkrat oglašate, da ste samski, ok moški stalno spregledani in da niste zanimivi za ženske. Ste pa menda fajn po karakterju in videzu in tako naprej.
Pa sem radovedna kakšni ste v resnici.
Par vprašanj:
Pijete, kadite?
Znate sami zase gospodinjiti, plačujete svoje položnice (če živite pri starših, jim pomagate pri delu, plačujete svoj del stroškov)?
Kakšne hobije imate, kaj počnete v prostem času?
Zakaj mislite, da ste spregledani s strani žensk?
@radovednnica
Kaj pa je to “fajn moški” in kaj je to “fajn samski moški”?
…po moje si vsaka ženska to predstavlja malce, praviloma tudi 100% drugače.
mijav mijav, 01.04.2025 ob 15:18
Heh, 01.04.2025 ob 14:28
Bom samo na zadnje vprašanje odgovoril. Ne mislim, da sem spregledan s strani žensk, ampak ne grem v akcijo, ker se bojim, da se bova prej ali slej drug drugega naveličala, ker pač nimava skupnih interesov nasploh. Kako to, da si imam s poročenimi in starejšimi ženskami vedno veliko povedati, z mlajšimi je pa dolgčas?
takim se reče cagavec. korajžen si tam, kjer veš, da nič ne bo. Pri vseh potencialnih kandidatkah pa zamrzneš in furaš svojo cagavost. zadnja postaja vseh ljudi je smrt, pa večina vseeno živi in ustvarja in izkorišča, kar jim je dano.
Ja samo, takemu se ne da kaj dosti pomagat. Je, kakršen je.
je res, 01.04.2025 ob 13:28
Da odgovorim. 30 let, sluzba, nov avto, lastno stanovanje sicer 1 sobno. Po videzu bi rekel srednje. Problem je pri vzpostavitvi stika. V živo neupam. Socialna omrezja pa ne uporabljam preveč tudi, če kaj probam pade ignore/Seen..
treniraj konverzacijo. Treniraj small tralk. Pa ne z namenom, da katero uloviš. Čisto tako, zaradi samega klepeta, da ti ni težko kaj rečt neznancu, da se znebiš treme. Magari sprašuj za pot….. samo reci kaj.
Zadnjič sem prav lušno na parkirišču klepetala z gospodom, ki je imel včasih avto enake znamke , kot je moj. Pa je vzpostavil kontakt.
Kar tako, noben ni imel nobenih drugih namenov. Samo klepet.
Nismo vsi šuftni.
ženska173, 01.04.2025 ob 16:46
treniraj konverzacijo. Treniraj small tralk. Pa ne z namenom, da katero uloviš. Čisto tako, zaradi samega klepeta, da ti ni težko kaj rečt neznancu, da se znebiš treme. Magari sprašuj za pot….. samo reci kaj.
Zadnjič sem prav lušno na parkirišču klepetala z gospodom, ki je imel včasih avto enake znamke , kot je moj. Pa je vzpostavil kontakt.
Kar tako, noben ni imel nobenih drugih namenov. Samo klepet.
Nismo vsi šuftni.
+
BtDT, ni bilo vprašanje kaj je meni fajn moški, ampak je bilo namenjeno za tiste, ki sami zase pravijo, da so samski pa so ok in pa, da jih ženske ne vidimo.
Sem radovedna kaki so to :)?
Včasih se imajo eni za fajne pa so svetlobna leta daleč od tega. Recimo, ko se ima za fajn moškega pa razlaga k prostitutkam. TU je jasno, da bo velika večina žensk rekla, da vse prej kot fajn.
So pa sigurno tudi fajn pa res spregledani, ker so introverti, nedružabni. Meni so pa taki fajn, ok moški in res verjamem, da precej neopazni za ženske, ker se pač držijo sami zase. Pa so fajni, ok moški.
Kaj vem, kdo drug bo zase rekel, da je super in fajn pa se bo izkazalo, da pa vsak dan po službi visi samo na netu pa pred TV in ob prostih dneh isto. Hm, lahko je res poštenjak pa vse, ampak precej ženskam dolgočasen. Tista, ki je pa sama taka pa ji bo tak čisto ok.
lloyd, 01.04.2025 ob 15:05
Bi rekel da se imaš veliko pogovarjat z poročenimi, ker veš da nimaš šanse pri njih in s neobremenjen.
Ponavadi to pride na koncu, da so poročene, razen, če mi jih kdo predstavi. Se pa kar začuti, da so vezane, ker se znajo pogovarjat in niso zafrustrirane. Večno samske itak ne vedo kaj bi s sabo, ne poznajo ničesar izven svojega udobja tik-toka in službe, se družijo z vedno istimi prijateljicami in se bojijo izven tega kroga, ne poznajo nobenega filma, knjige, glasbe… Ja, zelo veliko ima veze z mojo korajžo. Veste kje moram res pokazat korajžo in sposobnost? Kako se bom poslovil od nje, da ne bom nevljuden in da ne bo užaljena.
radovednnica, 01.04.2025 ob 17:30
BtDT, ni bilo vprašanje kaj je meni fajn moški, ampak je bilo namenjeno za tiste, ki sami zase pravijo, da so samski pa so ok in pa, da jih ženske ne vidimo.
Sem radovedna kaki so to :)?
Včasih se imajo eni za fajne pa so svetlobna leta daleč od tega. Recimo, ko se ima za fajn moškega pa razlaga k prostitutkam. TU je jasno, da bo velika večina žensk rekla, da vse prej kot fajn.
So pa sigurno tudi fajn pa res spregledani, ker so introverti, nedružabni. Meni so pa taki fajn, ok moški in res verjamem, da precej neopazni za ženske, ker se pač držijo sami zase. Pa so fajni, ok moški.
Kaj vem, kdo drug bo zase rekel, da je super in fajn pa se bo izkazalo, da pa vsak dan po službi visi samo na netu pa pred TV in ob prostih dneh isto. Hm, lahko je res poštenjak pa vse, ampak precej ženskam dolgočasen. Tista, ki je pa sama taka pa ji bo tak čisto ok.
Koliko je kdo fajn, lahko povedo le drugi. Tisti, ki zase misli, da je fajn pač ne razume bistva.
Jaz zase lahko zatrdim , da mi še veliko manjka in da se trudim nadoknadit to, kar mi manjka. Skratka, nisem fajn.
Ti v bistvu sprašuješ po nivoju kognitivne disonance rahlo narcisističnih moških. Slaba poteza… takih reči ne smeš vprašat naravnost, ampak po tisočerih ovinkih in zraven izveš več, kot si želiš…
Hmmm958, 01.04.2025 ob 17:51
Ponavadi to pride na koncu, da so poročene, razen, če mi jih kdo predstavi. Se pa kar začuti, da so vezane, ker se znajo pogovarjat in niso zafrustrirane. Večno samske itak ne vedo kaj bi s sabo, ne poznajo ničesar izven svojega udobja tik-toka in službe, se družijo z vedno istimi prijateljicami in se bojijo izven tega kroga, ne poznajo nobenega filma, knjige, glasbe… Ja, zelo veliko ima veze z mojo korajžo. Veste kje moram res pokazat korajžo in sposobnost? Kako se bom poslovil od nje, da ne bom nevljuden in da ne bo užaljena.
Če pa to drži… maš pa res smolo. Oz nimaš kaj narest kot da se še bolj pogovarjaš s čim večimi, pa upaš da boš naletel na ta pravo. In to prej preden te bo vse minilo.
Večina bi bolj rabila ena na ena s psihologom. Samopodoba, samozavest, strah….vse to se da porihtat.
Ne da se. Tole bo zvenelo zelo grobo, samo tudi življenje je tudi tako. Če si neumen, grd in morda tudi bolan, ne moreš pričakovati da te bo kdo maral. Ni ga psihologa, ki bi ti pri tem lahko pomagal. Lahko si edino sam, tako, da se sčasoma sprejmeš (vdaš v usodo), da si tak kot si. To se zgodi samo od sebe z leti, brez psihologov in podobnih plev. Ko se z leti zadeva omili, si že star. Pa tudi navajen si biti sam in nisi pripravljen spreminjati svojih navad za neko po vsej verjetnosti, še gršo in neumnejšo osebo kot si sam.
Nič se ne porihta, 01.04.2025 ob 18:17
Večina bi bolj rabila ena na ena s psihologom. Samopodoba, samozavest, strah….vse to se da porihtat.
Ne da se. Tole bo zvenelo zelo grobo, samo tudi življenje je tudi tako. Če si neumen, grd in morda tudi bolan, ne moreš pričakovati da te bo kdo maral. Ni ga psihologa, ki bi ti pri tem lahko pomagal. Lahko si edino sam, tako, da se sčasoma sprejmeš (vdaš v usodo), da si tak kot si. To se zgodi samo od sebe z leti, brez psihologov in podobnih plev. Ko se z leti zadeva omili, si že star. Pa tudi navajen si biti sam in nisi pripravljen spreminjati svojih navad za neko po vsej verjetnosti, še gršo in neumnejšo osebo kot si sam.
Pametna me ne mara, do neumne mi pa ni ?
hmm, no pri tebi mi je kar jasno v čem je problem :). Samske zafrustirane? Hm, hm, od kje ti to? Ne vemo kaj bi same s sabo? Spet imaš neke predstave o ženskah, ki sploh ne držijo. Mogoče se te zato izogibajo in se nočejo pogovarjat s tabo? Tiktok? Očitno si poznavalec, jaz ga ne poznam, ne uporabljam in moje samske sodelavke ga tudi ne uporabljajo. Tako, da spet brcaš v temo. S prijateljicami se sploh ne družim. So poročene, ne rabim jaz zraven svetiti. Filmi pa glasba pa res niso moja močna plat. Rada pa berem, športam, potujem, se potikam po gozdu. Glede na to kakšno mnenje imaš o nas samskih ženskah, močno verjamem, da se te raje vsaka ogne :).
BTDT, zanimivo razmišljanje. Sicer je letelo vprašanje na konkretne monovce, ki tu gor jamrajo, da so oni ok pa, da jih ženske spregledamo. Jaz sem bolj mislila v to smer, da so pač spodobni moški, hodijo v službo, so samostojni, ne popivajo… sem pa domnevala, da gre za introverte, nedružabne moške. Sploh nisem pomislila na narcise. Čeprav narcisi ponavadi kar imajo ženskih oboževalk. Narcisi so spretni pri manipuliranju in ponavadi na začetku zelo simpatični.
Nič se ne porihta, delno se strinjam s tabo. Takih stvari terapevt ne bo rešil. Je pa nekaj: neumna ženska, če je lepa, bo dobila tipa z lahkoto. Veliko moških dejansko ne mara preveč pametnih žensk, raje vidijo, da je neumna. Samo, če je pa grda pa ne bo šlo. Če je grda in pametna pa itak sploh ne. Pri moških pa ja, je pamet kar iskana.
lloyd, he, he, če moški tako reče, potem je samozavesten. Samozavestni moški pa imajo radi pametne ženske. nesamozavestni pa raje neumne.
je res, 01.04.2025 ob 14:06
Ekstravertnost in introvertnost sta osebnostni lastnosti, ki nastanejo že v zgodnjem otroštvu. Prosim ne govorit nekaj česa neveš. Nima veze kaj si se priučil in kaj nisi.
Kristus kaj enih izgovorov ne najdete. Ko bi vsaj pol toliko pozornosti kot jo namenjate iskanjem izgovoru, namenili iskanju rešitev….
Introventiran ne pomeni nesocializiran. Ne pomeni sramežljiv. Ne pomeni cagav. Pomeni samo da ga velike gneče in veliko socialne interakcije (sploh površinske) izčrpa. Obratno ekstrovertirane to napaja. Jim daje energijo. Kar pa ne pomeni da introventirani čepimo doma sami. Običajno samo bolj globoka znanstva iščemo, ker nam površinski klepeti v nedogled ne odgovarjajo in nam energijo jemljejo. Ampak da do tega prideš moraš pač iti čz začetniško spoznavanje. Nič kar ne prileti v življenje. In to da si introventiran ni izgovor za to da nimaš socialnega življenja. Ja nikoli ne boš “taglavni na vasi” in na vsaki žurki. Ampak to čepenje doma za ekrani in vedno vse sam sam sam….to nima veze z introventiranostjo. V resnici je večina populacije introventirane vsaj do neke mere. Kar pa ne pomeni da nimajo socialnega življenja! Jaz delam v IT. Bolj introventiranih ljudi kot smo mi verjetno ni :D. Pa noben ni hermit. Če si nekaj želiš se moraš pač za to potruditi. Če probaš eno stvar in ne gre pač probaš drugo. In tretjo. In četrto. Edini način da kdaj lahko prideš do tistega kar hočeš. No lahko pa čepiš doma in izgovore iščeš. Zelo produktivno
Ja če si se prepričal da se ne da potem se resno ne da.
Medtem pa tisoče in tisoče grdih, bolnih, invalidov, 300 kilskih, brezzobih, brez vseh okončin, neumnih ipd…..živi polno življenje s svojimi ljudmi. Oni se niso prepričali da se ne da.
Pred kakšnim letom sem slučajno enega fajn človeka spoznala. Rojen brez nog in s samo eno roko, zavržen ob rojstvu, odraščal v rejniški družini….olimpijec, ima punco, živi zelo polno življenje. Bi te postavila pred njega pa mu povej kaj vse se ne da.
Jaz bi z veseljem eno samsko približno moje starosti (3 leta gor ali dol) povabil, da z mano preživi dan in sama oceni, kako živim in kakšen sem kot oseba. Bi tudi kritiko z veseljem sprejel. Sem pa prepričan, da bi bila presenečena. Ker splošno prepričanje je, da smo samski ljudje neki zafrustriranci, nesocialni, čudaki, da se skrivamo nekje v kleti itd.
Kar me ovira, je moja introvertiranost. Ja, do neke mere se to da “natrenirati”, ne moreš pa postati čisto drugi človek. Lahko se potrudiš in prisiliš, ampak stikov nikoli ne boš navezoval z lahkoto. Pri meni vedno pride do pomislekov: Kako naj začnem? Kako bo vse skupaj videti? Kaj če bom izpadel kot čudak? Kakšna slabša izkušnja pa situacijo še poslabša. Zavedam se tudi, da nisem najlepši. Če bi bil kak lepotec, bi se tolažil z “gobezdač res nisem, zgledam pa dobro”. Ko gre za navezovanje stika z ženskami pa svoje naredi še trema, živčnost in pomanjkanje izkušenj. Zgodi se tudi, da zaradi vseh pomislekov kakšno priložnost zamudim (saj kasneje obžalujem, ampak nimam kaj). Takšen sem in težko karkoli spremenim, drugače pa imam življenje kar zanimivo in urejeno.
introvertiran, 01.04.2025 ob 20:45
Jaz bi z veseljem eno samsko približno moje starosti (3 leta gor ali dol) povabil, da z mano preživi dan in sama oceni, kako živim in kakšen sem kot oseba. Bi tudi kritiko z veseljem sprejel. Sem pa prepričan, da bi bila presenečena. Ker splošno prepričanje je, da smo samski ljudje neki zafrustriranci, nesocialni, čudaki, da se skrivamo nekje v kleti itd.
Kar me ovira, je moja introvertiranost. Ja, do neke mere se to da “natrenirati”, ne moreš pa postati čisto drugi človek. Lahko se potrudiš in prisiliš, ampak stikov nikoli ne boš navezoval z lahkoto. Pri meni vedno pride do pomislekov: Kako naj začnem? Kako bo vse skupaj videti? Kaj če bom izpadel kot čudak? Kakšna slabša izkušnja pa situacijo še poslabša. Zavedam se tudi, da nisem najlepši. Če bi bil kak lepotec, bi se tolažil z “gobezdač res nisem, zgledam pa dobro”. Ko gre za navezovanje stika z ženskami pa svoje naredi še trema, živčnost in pomanjkanje izkušenj. Zgodi se tudi, da zaradi vseh pomislekov kakšno priložnost zamudim (saj kasneje obžalujem, ampak nimam kaj). Takšen sem in težko karkoli spremenim, drugače pa imam življenje kar zanimivo in urejeno.
In takšni smo v večini. Zato pa se moraš čim več izpostavljati temu, da izgubiš ta strah. In ja se ga da izgubit. To kar si govoriš, to je zaradi slabe samopodobe. Strah je to. In se da premagat. Edini način da to premagaš je da greš preko sebe in narediš tisto kar te je strah. Ker v resnici kaj pa se lahko zgodi? Te nekdo ignorira? Prav. Njegova izguba. Te zavrne? Ok. Boš pač sam kot si bil minuto preden si ga ogovoril. Nič ne moreš izgubit s tem. Se bojiš da boš bebec izpadel? Vsi se to bojimo. Večkrat dnevno. In večkrat izpademo bebci. Pa? Se zgodi :). V večini to celo simpatično izpade. Če pa ne pa tudi prav. Itak v večini teh ljudi ne boš več videl. Če se bo nekdo grdo obnašal do tebe če pristopiš pa to pove vse o njemu in čisto nič o tebi. Ima on probleme. Večina nas je prisiljena v takšne stvari službeno recimo. Ko sem jaz začela to službo (čisti introvert, sramežljiva, nula samozavesti, vsi so mi izgledali bolj pametni in boljši…), kjer moram imeti stike s partnerji, predstavitve ipd. (moja nočna mora btw)….sem mislila da bom umrla prvo leto. Resnično. Tak stres da sem skoraj zbolela. Sedaj leta za tem se samo nasmehnem. Mi je to tako kot zobe si zjutraj umit. Vstopim v sobo polno neznancev in preživim. Pristopim do ljudi ki jih ne poznam, se predstavim in preživim. S tem da v večini še v tujih jezikih. Ne ne postaneš drug človek. Ampak razviješ pa mišico za katero sploh ne veš da jo imaš. Tako kot lahko natreniraš telo, lahko natreniraš um. In tako kot ne boš imel močne okrogle riti če boš na kavču sedel in čips jedel, tako ne boš postal močna oseba če se ne boš postavljal v situacije katere so ti strašljive. Ker verjemi, čez leta se boš tem spominom kako ti je šlo na bruhanje ob tem nasmehnil. Z leti ugotoviš da se nihče toliko s tabo ne ukvarja kot se ti sam. Živimo v svoji glavi. Naredimo si svoje probleme. Sami si postavljamo omejitve. In ja to se da premagat. Nekateri se rodijo brez tega. Večina se nas ne.
Jahman, 01.04.2025 ob 19:03
neumnost
Ti resno misliš, da te ženske nimajo teh moških za signaliziranje svoje kreposti, češ kako so napredne?
Resno? To je tvoja prva misel? Da je nemogoče da ima takega rada?
Ljudje sklepamo po sebi. Svet pa ni narejen po tebi. Hvalabogu. Ti si očitno sorte biološke mame in očeta tega človeka. Punca in veliko nas je pa sorte rejniških staršev tega človeka. Vidimo človeka. Ti vidiš poškodovano telo. Vidimo moč, vztrajnost, pogum, samodisciplino…..ti vidiš umetne noge. Vidimo smeh, poglede, čutimo prijaznost….ti vidiš prazen rokav.
Človek v nas vzbudi zavedanje česa vse smo zmožni, kako ne zaupamo dovolj vase….v tebi vzbudi nelagodje.
Jahman, 01.04.2025 ob 21:12
neumnost
Na začetku zbudi nelagodje, da. Ampak ščasoma, ko spoznam človeka, me pa zanima, kaj ima not v glavi pa kaj ga v življenju zanima. Ni nemogoče, da ima katera takšnega rada, a to zelo redko vidiš. Ne vem, malo sem zagrenjen.
No in ravno tako sta verjetno onadva skupaj prišla. Ker mu je dala priložnost da ga spozna kot človeka. In ja veliko ljudi tega ni zmožnih. Na splošno. Ampak še vedno obstajajo ljudje ki so. Čeprav je vedno bolj redko. So pa takšne veze postavljene na pravih temeljih in običajno krepko bolj močne, kot veze površnih ljudi, ki iščejo videz, napete riti, denarnico ipd.. Vezo imaš s človekom. S tem kdo je. Ker čas nikomur ne prizanaša.
radovednnica, 01.04.2025 ob 18:41
hmm, no pri tebi mi je kar jasno v čem je problem :). Samske zafrustirane? Hm, hm, od kje ti to? Ne vemo kaj bi same s sabo? Spet imaš neke predstave o ženskah, ki sploh ne držijo. Mogoče se te zato izogibajo in se nočejo pogovarjat s tabo? Tiktok? Očitno si poznavalec, jaz ga ne poznam, ne uporabljam in moje samske sodelavke ga tudi ne uporabljajo. Tako, da spet brcaš v temo. S prijateljicami se sploh ne družim. So poročene, ne rabim jaz zraven svetiti. Filmi pa glasba pa res niso moja močna plat. Rada pa berem, športam, potujem, se potikam po gozdu. Glede na to kakšno mnenje imaš o nas samskih ženskah, močno verjamem, da se te raje vsaka ogne :).
BTDT, zanimivo razmišljanje. Sicer je letelo vprašanje na konkretne monovce, ki tu gor jamrajo, da so oni ok pa, da jih ženske spregledamo. Jaz sem bolj mislila v to smer, da so pač spodobni moški, hodijo v službo, so samostojni, ne popivajo… sem pa domnevala, da gre za introverte, nedružabne moške. Sploh nisem pomislila na narcise. Čeprav narcisi ponavadi kar imajo ženskih oboževalk. Narcisi so spretni pri manipuliranju in ponavadi na začetku zelo simpatični.
Nič se ne porihta, delno se strinjam s tabo. Takih stvari terapevt ne bo rešil. Je pa nekaj: neumna ženska, če je lepa, bo dobila tipa z lahkoto. Veliko moških dejansko ne mara preveč pametnih žensk, raje vidijo, da je neumna. Samo, če je pa grda pa ne bo šlo. Če je grda in pametna pa itak sploh ne. Pri moških pa ja, je pamet kar iskana.
lloyd, he, he, če moški tako reče, potem je samozavesten. Samozavestni moški pa imajo radi pametne ženske. nesamozavestni pa raje neumne.
@radovednnica
Ti jamrači, ki jim postavljaš vprašanje pač ne vidijo, da niso zanimivi, da v resnici niso ok. Namesto tehtne analize lastne vrednosti in lastnega početja, raje ugotovijo, da so krive ženske.
No ja, saj delno so, a so rzlogi za to znani in se jih da zaobiti…
ženska173, 01.04.2025 ob 15:34
S., 01.04.2025 ob 10:18
Jaz sem pa opazil, da ženskam ni tako zelo pomembno, da je moski lepotec. Sam sem povprečnež, bolj tihi, sramežljiv, neopazen, ne silim v njih. Sam se imam za grdega. Pa z ženskami nimam težav. Opažam, da sem marsikateri všeč in bi lahko marsikatero dobil. Po mojem je važen tisti prvi vtis, ki ga dobi o tebi. Pristnost, iskrenost, nasmeh, da se ne mečeš ven… Veliki večini žensk so pomembne malenkosti. Da ji rečeš lepa si. Da ji prineseš kavo, ji odpreš vrata. Taksne malenkosti, ki jih imajo kavalirji. Moraš pač prit v stik z njo, kasneje samo steče
Seveda pa niso vse takšne. Dosti je tudi takih, ki jim je pomemben samo denar in da te izkoristi. Takšnim ee pač izogneš.
jaz recimo začutim energijo, in ta me privlači. Nekateri so ko magnet. Pa sploh ni pomemben fizičen izgled v smislu lepote. Ok, vsaj približno fit že mora biti.
Verjetno so tisti na žalost tudi babjeki.
glej ,ženske na koncu izberete babjeke ,žal…
Do zdaj je bilo veliko, kako si upam pristopiti do ženske. Ter se zgražale, ipd…. Vglavnem fenimistke. Ne pristopam dobeni več. A vlečem oči, še tako postavni ženski.
Je normalno, da bi se vse rade vsedle v zlato kočijo moškega, ki je že nekaj naredil. To dan danes ne gre več. Minili so ti časi.
No…. če dobite copate, loleke, potem ste zadele na lotu.
Mogoče so, ampak to so v glavnem kakšni ing., ki so malo socialno zavrti. Drugače so ženske v poznih 30-ih kr precej obupane, vsakega bi imele.
Sicer je pa tako, da je biti luzer ali neluzer zelo varljivo. kaj je zdaj en čefur, ki nosi samo hugo Boss majce, pa lepo je nagvihtan, je pa doma in nič ne dela in f.uka lepe ženske? je luzer? za ženske ni luzer.
Kaj pa en ing. s 4000 plače, malo starejši, plešast, nobena ga ne pogleda, a on je luzer? Ni luzer, je pa ženskam nezanimiv.
Biti luzer ali neluzer ali pa biti zanimiv za ženske, to sta dva čist različna pojma.