Sprejemljiva razlika v letih pri starejših
Jaz 10 let razlike opazim, mi ni treba spraševat.
Da si 38-letnica najde 52-letnika čisto razumem, ker se razlika tu še ne občuti tako. Pa da boš tako zelo zaljubljena pri 48-ih tudi verjamem
Ampak mene pa me zanima ali bi si ena samska 48-letnica upala začeti NOVO vezo z enim starim 62-letnikom? Ljudje po 60 se pričnejo zelo hitro starati in če imajo še 14 let fore!?
Saj ni čudno, da je toliko ljudi nesrečnih in celo življenje samo iščejo.
Najvažnejše vam je barva las, oči, atletska postava, poraščenost, itd.itd.
To da je nekdo spoštljiv, iskren, zanesljiv, pošten, to nima nobene vrednosti.
In kako, da nekateri ne morete razumeti, da sta lahko dva skupaj preprosto zato, ker se imata rada, ne pa zaradi neke prepračunljivosti ali koristi.
Ko sem spoznala svojega moža, ki je 20 let starejši (jaz 50, on 70), sem takoj začutila, da je to to. Predana sva si in uspešno krmarima skozi življenje. Razne floskule, kaj bo, naju ne zanimajo.
Potujema, skrbima za dom, vrtnarima in lenarima skupaj, sva kot eno, o kakšni medgeneracijski razliki niti duha, niti sluha.
Skratka, če je pravo, postane vse drugo nepomembno. Skupaj sva že 15 let.
Naj povem, da sem bila v prvo poročena z 2 leti mlajšim, pa je škoda besed, da bi opisala najin zakon.
Starejši, mlajši – ni pomembno, važno je da se zaštekaš.
Jaz 10 let razlike opazim, mi ni treba spraševat.
Da si 38-letnica najde 52-letnika čisto razumem, ker se razlika tu še ne občuti tako. Pa da boš tako zelo zaljubljena pri 48-ih tudi verjamem
Ampak mene pa me zanima ali bi si ena samska 48-letnica upala začeti NOVO vezo z enim starim 62-letnikom? Ljudje po 60 se pričnejo zelo hitro starati in če imajo še 14 let fore!?[/quote]
Tu gre že za generacijsko razliko, 60 letniki so že pravi dedki, 45 letnice pa prave babe, to ne gre skupaj, ne gre skupaj tudi seks..koliko seksa čaka žensko? leto? dve?…
ko mine prvih šest mesecev…kemija…vidiš pravo sliko…očka, ki skrbi za hčerko
Ma res je, ni pomembno koliko let sta narazen, ko te zadane, te zadane, takrat te boli k. kolk je kdo star, se pa res z leti vidi, ali je to v redu, ali ni, pa naj gre za veliko razliko, ali pa za dva, ki sta istih let, ta dva gesta lahko tudi po parih letih narazen, vem kako to izgleda, smo probali veliko teh kombinacij,
Jaz ne rabim akcije, imam moža. Samo firbcam tukaj ali bi si ženska v mojih letih bila pripravljena nakopati na glavo toliko starejšega tipa.
Pa še neumno se mi zdi, da si me en tak star dedec upa vabiti okoli namesto da bi si našel eno sebi primerno. Penzionist, jaz bom pa do njegovega 80-ega še delala, pa saj že to ne paše skupaj, kje imajo takile, ki si iščejo nove sploh pamet. In ker je oni očitno nimajo, me je zanimalo, če jo imajo ženske kaj več.
Pa se mi zdi, da sem kar prav sklepala, da so za take velike razlike navdušene samo mlajše, ker so njihovi “starejši” še v formi, “tastare” pa že vedo, koliko je ura v tem primeru.
Si dobila odgovore, da leta nimajo veze, da lahko nekoga ljubiš takšnega, kakršen je. Kaj ti torej ni jasno?
Jasno pa je, da nimaš pojma o ljubezni, zato je pa tudi ne omenjaš, ne razumeš odgovorov, ampak te zanima, če in zakaj bi si katera “nakopala” starejšega na glavo, pa zakaj so nekatere “navdušene” nad starejšimi. Zaradi let že ne, ampak zaradi njih samih. Si blond, da ti ne potegne??
Kako se pa izražaš? Ne le kot kura, ampak kot najstniška kura. In grem stavit, da si samska, zagrenjena najstnica, ali malo več kot to, pa te tale starejši še kako mika, a nimaš “jajc”, da bi se spustila v vezo z njim, ker te skrbi, kaj si bodo mislili in govorili drugi.
In niso le ženske tiste, ki imajo starejše partnerje, temveč je tudi obratno. In kaj sploh tebi mar, če ima katera starejšega partnerja? Kdo si ti, da boš določala kaj in kdo paše skupaj? Dokler se oba razumeta, pašeta skupaj, ne glede na njuna leta.
Če se pa tebi zdi to neumno, je pa to tvoj problem. Le vprašaj se zakaj
Nikoli nisem razmišljala o starostni razliki in tudi sedaj ne bom. Nekaterim se je čas ustavil pri 25-letih, nekateri, krepko čez 70 še vedno drvijo skozi življenje…in prav je tako..kakor komu paše,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Če mi moški vzbudi interes, leta sploh niso važna……..ja. ja lahko mi vzbudi interes tudi 15,20 in več let starejši……nikoli nisem izbirala knjig po ovitku…pa veliko berem……….in prav presenečena sem bila velikokrat nad knjigo z neuglednim ovitkom……………
Sem pri 50-ih, precej vitalna in ,hvala bogu, tudi zdrava in mi 10 let starejši partner ne bi bil problem…če bi bil zdrav in vitalen. Vem se sliši grdo, ampak enostavno si ne bi nakopala človeka katerega bi vozila od zdravnika do zdravnika.
To je verjetno to, kar sprašuje avtorica posta.In nehajte se slepiti z “veliko ljubeznijo”, ker pri 45+ gledaš na te stvari dosti bolj realno in trezno.Razen seveda, če nisi avšasta od 25-ega naprej in gledaš španske nadaljevanke:)))))))))
Dejstvo je, da če si z nekom že dolga leta in potem zboli, je drugače kot pa da si v letih, ko uživaš pa si nakoplješ vlogo bolniške sestre.
“winetou52”, tole je pa traparija.
Nikjer ni govora o ocenjevanju ljudi, temveč bolj o tem, da starejši ko si, bolj trezno in racionalno razmišljaš, pretehtaš tudi slabe stvari in ne greš več z glavo skozi zid, nisi slep za vse okoli sebe itd. Tukaj gre bolj za spremembo kriterijev, mišljenja, prioritet, pričakovanj itd..
Poznam 30-letnice ki so si omislile 50-letnike, pa nobene 50-letnice, ki bi se PRIČELA shajati s 70-letnikom. Zakaj?
V končni fazi, poglej tele naše mlade “noro zaljubljene”, ločitev pa iz leta v leto več.
Glede bolezni pa samo tole, zbolimo res lahko vsi, a statistika ti vseeno napove določeno možnost, ki z leti vsekakor narašča v negativnem smislu. Še vedno je večina 50-letnikov bistveno bolj fit in zdrava kot so 70-letniki, saj tako je normalno ali ne?
Da je mož starejši od žene dve leti je že od nekdaj preizkušeno, da je najbolje. Če bi postala vdova se nikoli ne bi pri 55 in več letih spuščala v intimno zvezo. Vzrokov je veliko, najbolj pa odtehta tale, kot je imela navado reči moja stara teta: En Bog, en mož!
Ne predstavljam si, da bi se še kdaj vezala. Zlasti ne na stara leta.
Vedno pravim, lahko bi šla s kom na kavo, da poklepetam, več pa nikakor ne. In to bi lahko počela tudi v društvu upokojencev.
Povej odkrito, da gre za malce fu*arjenja okoli voglov. Menda si poročena, vsaj tako praviš – v čem je torej problem? Kaj potem tebe sploh gane, če se nekdo “slini” okoli tebe? Ne znaš reči “ne – hvala, sem poročena in me NE zanimaš”? Zakaj točno pa ne? Jaz sem to do zdaj vedno uspešno razložila.
Seks, ja. Odvisno, kaj je komu seks. Logična nadgradnja, dopolnitev, izpolnitev nekega odnosa ali pa malo telovadbe, rekreacije, nekaj, ka rmora biti točno tako in točno tolikokrat, sicer ni nič vredno. Dokler bo najin odnos tak, kot je, me tudi za seks in seksualne presežke/dosežke čisto nič ne skrbi.
Bolezen? Letos sva pokopala mojo najboljšo prijateljico in njegovega bratranca, njo pri 34 letih, njega pri 42. Garancije, da nekdo ne bo zbolel, ni. Kdor se boji nege svojega bližnjega, zame besede človek sploh ni vreden. Logično, da ga bom negovala in logično, da me bo on, če do tega pride. Hvala lepa za kvazi-partnerja, ki jo bo zbrisal ob prvem temnem oblaku.
“Saj ni čudno, da je toliko ljudi nesrečnih in celo življenje samo iščejo.”
Se strinjam, ja, Iščejo še vedno, tudi ko že davno imajo in ko njihovo iskanje lahko nekoga zelo boli. Ampak – who cares? Važno, da je MENI vse prav.
Oh, “enavtem” ne bodi tako občutljiva, če si v tem. Vprašanje v tem postu ni namenjeno takšnim kot si ti.
Če sem odkrita, malce preganjam dolgčas in zdravim virozo, da bom jutri v polnem zagonu lahko šla v službo, pa sem se spomnila tele teme, pa še firbec me je matral, ali ima ta tip sploh kakšne šanse pri bilokateri ženski mojih let, ker meni se je zdelo tole čisto mimo udarjeno. Kaj si le misli ata?
Za moje ločene prijateljice itak vem, da je za njih max.do 5 ali 6 let plusa, včasih jim pa ni bil problem imeti tudi 15 let starejšega. Pa da torej vidimo, kaj si mislijo ostale naših let.
Samo o kakšnem fu*arjenju ti govoriš, s tem starcem? Ne skrbi, sem ga takoj odpikala, pa tudi možu sem povedala, da sva se skupaj nasmejala. Sem morala, ker tole je bilo pa moje “najstarejše” povabilo na kavo.
Sicer bo pa dovolj, ene tako, druge drugače, vsak je svoje sreče kovač in če nam uspe je to to.