Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine spremeba namembnosti objekta

spremeba namembnosti objekta

Iz garaze in poslovnega objekta, sva naredila hiso. Temelji so isti, dvignila sva streho, napeljala vse napeljave, naredila zidove. Objekt ima gradbeno in vsa dovoljenja za gospodarski objekt in garaze, pridobljena vsa dovoljenje in placane vse takse. Midva imava narejen arh.nacrt, novo lokacijsko informacijo, nov geodeski posnetek.
Moje vprasanje pa je, ali se da narediti samo spremembo namembnosti objekta in doplacati vse takse (objekt je bil narejen l 96) ali je potrebno iti vse od zacetka.

Hvala za odgovor

Mateja

Če bi delali vsi tako, kot sta naredila vidva , bi bila še večja zmešnjava. Stanovanjska ali poslovna raba je čisto nekaj drugega. Vajin objekt je črnogradnja. In dokler noben še nič ne ve je vredu oz. dokler vaju kdo ne prijavi. Stvar se tudi zakomplicira pri prodaji, dedovanju, oddaji,… Sploh pa se bo zakompliciralo sedaj pri popisu nepremičnin. Meni je arhitekt dejal, da ko se to prijavi, moraš plačati prvo kazen za črnogradnjo, ki je lahko do nekaj milijonov in nato moraš takoj zaprositi za grabeno dovoljenje za legalizacijo črne gradnje. ČE pa ti ne dovolijo narediti tam stanovanjske gradnje, moraš objekt porušiti do prvotne oblike. Za vsak dan, ki se to ne izvede , se pa plača dodatna kazen,….
Tko, da pamet v roke in rešujta zadevo čimprej!

Kaj si pa ti tako siten. Samo vprasala sem. Pri nas ne bo nihce delal problemov, ker nihce ne ve da nimava papirjev. Imava jih za poslovni objekt, ki je v obliki hise. In tako bomo tudi pri popisu navedli, da je poslovni objekt. Ne bo nama potrebno porusiti, ker je gradbeno dovoljenje. Pa tudi nasa obcina ne komplicira, saj smo z zupanom na Ti. Sem samo vprasala, upala sem da bom dobila strokovno mnenje, pa sem dobila samo privoscljivo nalaganje. Kot da tega ne bi sama vedela da je crnogradnja kazniva. Zato urejam legalizacijo. Tnx for nothing.

Zakaj pa potem župana ne vprašaš?

lp

Škoda, da ni veliko ljudi na Ti z župani. Saj ti nič ne privoščim slabega. Vprašal si nas in dobila si pošten odgovor (direkten). Sam sem se zanimal do česa lahko pride in kakšni so ti koraki, če se komplicira pri preverjanju gradbenih inšpektorjev. Tudi mi smo hoteli zidat pred potrjenim gradbenim dovoljenjem na Oddelku za okolje in prostor (samo 1 teden pred tem), pa so nama vsi odsvetovali. Kaj šele , če sploh nimaš vloženega gradbenega dovoljenja. V tdanašnjem sistemu ni več vse tako enostavno kot je mogoče kdaj bilo za nekatere. Ja pravno formalno gledano je vajina stvar črnogradnja neglede na to, da imata vidva gradbeno dovoljenje. Saj če sta dvignila streho samo za 10cm, sta potrebovala novo gradbeno dovoljenje, ker sta povečala bivalno površino. V vajinem primeru je to površina namenjena poslovni uporabi. Tudi ostali smrtniki smo morali tako narest.(nažalost mojo). Kar me je stalo 2 Milijončka. Ampak mi ni žal, saj sem in bom mirno spal. Verjetno bi me danes to prišlo še dosti dražje. So mi pa vsi tako tudi svetovali, saj je stvar vredna toliko le , če imaš črno na belem m2. Ostalo ne šteje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close