Sprememba oznak za diska C in D
Nekaj so mi ponagajali diski, potem sem to nekako uredila, sedaj imam naslednjo težavo. Disk C v win ME je v WIN XP viden kot D in obratno, kako lahko poenotim oznaki diskov, ne dovoli mi ju spremeniti…
Oznake pogonov se določajo takole:
A: in B: sta rezervirani oznaki za DISKETNE POGONE, pri čemer je A prvi in B drugi disketni pogon na mašini; več kot dva disketnika na mašino direktno ne moreta biti priklopljena.
C: in naprej do Z: pa so oznake za trde diske, CD-ROM pogone in druge pogone. Tu se določijo črke pogonov tako, da se PRVA PARTICIJA na PRVEM PRIMARNEM disku imenuje C in potem naprej naslednja particija, če jih je več, nato sledi naslednji DISK itd. Vse čerke za oznake PARTICIJ NA DISKIH pa si vedno sledijo po vrsti!
Generični pogoni, CD-ROMI, zipi, navidezni diski, mapirani pogoni in podobna sranja, pa imajo lahko katerokoli prosto črko in ni nujno, da si sledijo po vrsti.
To, kar si napisala, ni možno. Namreč ni možno z iste mašine. Če pa imaš dve mašini v MREŽI, potem pa je tako in drugače ne more bit. Črk pogonov ne moreš spreminjati, lahko pa spremeniš VOLME LABEL, torej oznako imena diska. To ime ima lahko 11 črk, spremeniš pa ga tako, da na raziskovalcu z DESNIM miškimim ušesom klikneš na diskovni pogon, izbereš LASTNOSTI in v okencu, ki se ti odpre, imaš prvo nastavitev ravno IME DISKA (Volume label).
Poimenuj ga tako, da ti bo logično, pa bo.
Če te pa muči kaj drugega, pa opiši zadevo bolj natančno.
Forum je zaprt za komentiranje.