Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Sprememba skrbništva

Sprememba skrbništva

Živjo!
Z bivsim možem,s katerim sem se pred 2leti locila imava skupno skrbnistvo and obema otrokoma.Sodba je bila izdana z zapisom,da sta otroka izmenicno teden teden pri meni oz.ocetu,prezivnina pa dolocena tako,da si en drugemu placujeva 100€.Po dveh mesecih smo ugotovili,da je to stanje neznosno tako za naju Kot tudi za otroke.Preko CsD ja sva se dogovorila,da otroka ostaneta pri meni in da ju ima vsak drugi vikend in po dogovoru med pocitnicami.Prezivnino pa Mi on placuje 150€ na mesec za oba skupaj.Stanje se je z Leti ohladilo, oce Nima interesa do otrok,ju me poklice in se ne zanima za solo.Starejsi otrok je hudo zbolel in zanj ne naredi nicesar.Vzame ju vsak drugi vikend a ju pusti pri starih starsih.Ne Vzame ju med pocitnicami in tudi prezivnina vcasih zamuja cel mesec.Njima pa le obljublja Daril za r.d. Ali bozicka a jih me dobita.
Kako lahko iztozim skrbnistvo in novo dolocanje prezivnina?Lahko to storim sama brez odvetnika?Kaksne so vase izkusnje?
Hvala in Lep pozdrav

Spoštovani!

Sodišče izda na zahtevo bivšega zakonca ali na zahtevo CSD, novo odločbo o varstvu in vzgoji otroka ter o stikih, če to zahtevajo spremenjene razmere in koristi otroka. Enako je tudi za preživnino – vložiti je potrebno tožbo na zvišanje preživnine zaradi spremenjenih razmer.
Predlagamo vam, da si za vložitev tožbe poiščete odvetnika, ki vam bo pomagal pri zavarovanju vaših koristi in koristi vaših otrok. V kolikor sredstev za vložitev tožbe nimate pa lahko preko odvetnika zaprosite tudi za brezplačno pravno pomoč.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close