Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sprememba stalnega bivališča

Sprememba stalnega bivališča

Pozdravljene!

A ima katera izkušnje s spremembo stalnega bivališča? Pozanimala sem se že na UE, vendar bi rada še vaše izkušnje. Zanima me, katere vse dokumente ste morale spremeniti? V katerem roku je potrebno to storiti? Koliko vas je vse to stalo? Koga vse ste potem obvestile o spremembi bivališča (banke,….)?

Za odgovore se vam zahvaljujem, saj mi boste zelo pomagale!

LP

Poleg občine moraš obvestiti še Durs. Tam dobiš ene obrazce, rabiš pa tudi davčne številke. Ne rabiš kolekov.

Spremembo prijaviš na UE in na DURS mislim da v roku 30 dni (po mojem je to le na papirju, tvoja stvar pa, kdaj boš to storila). Najprej spremeniš osebno, potni list (se dopiše) sporočila na vse banke, delodajalca, pa verjetno še kam (ti bo še kdo drug povedal…). Za spremembo na UE potrebuješ ali pogodbo, da si stanovanje oz. hišo kupila (original na vpogled in kopijo), ali pa če se npr. seliš nekam, kjer nepremičnina ne bo v tvoji lasti – potrebuješ soglasje lastnikov da se strinjajo, da tam prijaviš stalno prebivališče.
Preglej malo denarnico, kakšne kartice imaš, npr. Pika pa Baby center,… pa jih potem obveščaš, morda je nekja dovolj samo po telefonu, drjugje po e-pošti, nekje pa moraš pisno….

Pa KDD obvesti.
Pa delodajalec mora naprej obvestiti zavarovalnico ZZZS.

Uff, iz lastnih izkušenj si upam trditi, da boš še kar nekaj časa dobivala pošto na stari naslov, pa čeprav se ti bo zdelo, da si obvestila o spremembi naslova ČISTO VSE, ki bi jih to moralo zanimati. 🙂

Na katerikoli pošti izpolniš nek obrazec, tako da ti bodo vso pošto, ki bo še prišla na star naslov, pošiljali na nov naslov. K nam prihaja pošta, na keteri je z roko popravljen naslov – to naredijo na pošti. Milsim, da moraš to storiti spet čez eno leto. Saj ti bodo na pošti povedali. (Ker vedno se najde neka pošta, ki še ne ve za tvoj novi naslov). To je kar se tiče pošte, ostalo so ti punce že povedale. Nič ni nujno, do kdaj narediš to spremembo.

New Report

Close