Sprememba stalnega prebivališča – sem v prekršku??
Zgodba je dolga, toda naj omenim le bistvo. Če koga zanimajo podrobnosti, pa bom z veseljem sporočil.
Sem polnoletna oseba in imel sem stalno prebivališče na “naslovu 1” do pred nekaj tednov, kjer sem uradno živel z mamo. Dejansko pa sem živel na “naslovu 2” pri babici, toda ne kot v stalnem prebivališču,zgolj kot družinski dogovor. Ker se je mama preselila sem jaz očitno ostal brez stalnega prebivališča, saj na novi lokaciji jaz nisem prijavljen (vse skupaj sem ugotovil šele pred kratkim po naključju, namreč mama ima psihične težave in je komunikacija otežena).
Sedaj bi si rad uredil stalno prebivališče na “naslovu 2”. Glede na to, da je že več tednov od tega, ali to pomeni, da sem v prekršku? Zasledil sem, da so kazni do 1.200€!? Zdaj, ko bom šel na upravno enoto to urejati, kaj naj jim povem?
Hvala za odgovore.
Spoštovani!
Če prav razumem, ste imeli stalno prebivališče uradno prijavljeno na naslovu, kjer je živela vaša mama, ki pa se je odselila.
V tem primeru imate stalno prebivališče še vedno prijavljeno na istem naslovu in zgolj zaradi selitve vaše mame niste ostali “brez stalnega prebivališča”. Stalno prebivališče si zato na novem naslovu lahko uredite brez bojazni, da ste v prekršku. V postopku pred upravno enoto pa vam niti ne bo treba pojasnjevati razlogov za spreminjanje naslova stalnega prebivališča.
Lep pozdrav,
M.
Forum je zaprt za komentiranje.