sprememba statusa zaposlitve med bolniško??
dober dan!
po preizkusnem mesecu so mi na agenciji dali pogodbo za šest mesecev, po dveh mesecih sem doživel živčni zlom in od takrat se pobiram, na žalost zaradi splošnih razmer nimam nikakršnega upanja, da se bodo v SLO razmere popravile in še danes, 4 mesece po zlomu nisem zmožen optimizma, živčen sem do mere, da sem nevaren sebi in okolici.
sporočili so mi, da me ne potrebujejo več in da mi spreminjajo status iz ‘aktivnega delavca’ v ‘na čakanju’… ne razumem kaj bodo z tem dosegli saj nisem delal od pomladi, mi pa v primeru spremembe statusa lahko znižajo plačo, sedaj dobim slabih 500eu bolniške, ‘na čakanju’ pa bi ta znesek prepolovilo. Že tako z družino komaj preživimo, moje stanje se je takrat zelo poslabšalo in si ne predstavljam, da bi sploh še kdaj delal, toliko manj, da bi uspel nadomestiti še ta dodaten primanjkljaj. zadnjih 20 let sem garal ko budala za nekaj kar nekateri imenujejo minimalec, v resnici pa do tega manjka še cca. 100eu ko ti do njega vkalkulirajo vse nočne, praznično delo itd itn… nonstop se mi misli ciklajo o nekakšnem kmečkem uporu, ker vem, da tako ne gre več naprej, že dolgo ne več, večina slovencev životari, gara.. ta banda brez vesti pa nam posega še v zakonsko DOLOČENI MINIMUM!!!!!!
Ali lahko take reči sploh počnejo?
upam da boste razumeli kaj bledem, žal bolje trenutno ne zmorem.
vso srečo vsem na ‘minimalcu’ in minimalcu.
Forum je zaprt za komentiranje.