Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu sprememba zakona, zaseg vozila

sprememba zakona, zaseg vozila

berem spremembo zakona, menda ti (če voziš brez vozniške) ne morejo več zaseči vozila….
storjen more biti hujši prekršek…ne posegajo več v lastnino…
prosim povejte mi, kako je to, če te dobijo brez vozniškega dovoljenja in napihaš nad 0,52, te potem odpeljejo (itak) in zasežejo vozilo, ali ne zasežejo…..

hvala

Pozdravljeni, žal moram priznati, da še nisem uspel dobiti spremembe zakona in kolikor mi je znano zakon še ni bil potrjen v vladi. Slišal pa sem za primer, ki ga navajate. Po sedanjem zakonu, vozilo zasežejeo, če je storjen hujši prekršek ali da je bil kršitelj večkrat obravnavan za enake ali podobne prekrške. Prvič vozilo ne zasežejo. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja , ni več zasega vozila.

http://www.dnevnik.si/slovenija/v-ospredju/1042543759

pozdravljeni!
torej.. zgoraj je povezava za nov zakon.
ce kdo bolj razume mi lahko pove naslednje? ..ce sem v zadnjih 2letih bil 3x kaznovan – hujse kazni, alko, brez izpita, hitra voznja, prometna, ipd.
in me zdaj ostavijo treznega in brez prekrska, razen voznja brez izpita.. odvzamejo avto ali samo napisejo kazen za voznjo brez izpita?
Hvala,
Lp

Pozdravljeni,

če niste nikoli opravljali izpita, vam avtomobila policisti ne morejo več odvzeti. Če pa vam je vozniško dovoljenje prenehalo veljati, ker vam je sodišče izreklo prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja in še ni potekel čas, v katerem lahko spet opravite vozniški izpit, pa se vam avtomobil lahko odvzame, če ste bili pred tem že najmanj 3x pravnomočno kaznovani za prekršek vožnje pod vplivom alkohola ali pod vplivom mamil.

LP

Suzana G.

Pozdravljeni,

Imam vprašanje in sicer po novem zakonu me zanima kaj lahko pričakujem, če sem napihala 0.58 miligramov na liter izpihanega zraka. Prvič v življenju sem pihala in odkar imam izpit (5let) nisem bila nikoli kaznovana za prekršek vožnje v prometu. Policija mi je dala pihat 3min po popitem kozarčku in seveda, ker nisem vedela, da mora miniti najmanj 15min mi tudi sami niso tega povedali in mislim, da sem napihala več, kot sem dejansko popila. Takoj sem jim tudi povedala da sem nazdravila z žgano pijačo in to je tudi vse. Kaj lahko pričakujem od sodnika/ce? ali je neizbežna pridobitev 18Kt in odvzem izpita ter prepoved opravljanja? ali se lahko udeležim tistih delavnic ter opravim kontrolni zdravstveni pregled in zaprosim za neodvzem izpita?

Lep pozdrav.

Pozdravljeni, pri sodniku lahko pričakujete izrek sodbe 18kt in posledično prenehanje veljavnosti v.d. Lahko pa vložite predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. skupaj z kontrolnim zdravniškim pregledom. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Pozdravljeni,

če se ne strinjate s samim potekom opravljanja preizkusa to povejte na naslišanju pred sodnikov, vendar je vprašanje, če bo kaj zaleglo, sploh, če ste podpisali zapisnik o preizkusu alkoholiziranosti. V vsakem primeru vam bo, glede na ugotovljeno koncentracijo alkohola, izrečenih poleg globe še 18 KT. Vendar lahko kasneje v postopku prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja predlagate odložitev izvršitve tega sklepa. Predlogu morate obvezno priložiti zdravniško potrdilo o opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu. Če vam bo sodišče ugodilo, vam bo določilo preizkusno dobo v kateri ne smete storiti hujšega prekrška ter vam naložilo še obisk delavnice. Določilo vam bo tudi rok, v katerem morate delavnice opraviti. Če boste izpolnili vse obveznosti v rokih, vam VD ostane.

Lep pozdrav,

Suzana G.

Lep pozdrav.
Zanima me naslednje. Kolegu sem posodil avto. Ugotovilo seje da nima vozniskega dovoljenja, oziroma
mu je poteklo vozniško dovoljenje. Meni so avto odvzeli.
Povejte mi kaj lahko v tem primeru pričakujem in kaj lahko naredim, da dobim čimprej avto nazaj..
Hvala za odgovor…

Alelsander Č

Pozdravljeni, na podlagi sklepa o zasegu vozila naslovite na pristojno sodišče predlog za čimprejšnjo obravnavo za vrnitev vozila. Lahko jih tudi pokličete in ustno zaprosite za hitro obravnavo. Na obravnavi razložite kako in kaj se je zgodilo. Nato bo sodišče odločalo o vrnitvi vozila. Lp

ZDRAVO.MENE SO DANES ZAUSTAVILI KRIMINALISTI IN MI ZASEGLI AVTO..NEVEM KAJ SO ISKALI SAJ KO SEM SE PELJAL SEM VIDEL DA NEGDO VOZI ZA MENOJ ZATO SEM SAM USTAVIL AVTO ZA MANO PA SO SE POTEM POJAVILI KRIMINALISTI V CIVILU IN MI ZAČASNO ZASEGLI AVTO..zanima me če bom dobil avto nazaj..nekaj dejstev:dobili so me prvič v življenju da vozim brez izpita,zaustavil sem sam brez da bi mi kaj signalizirali da moram ustavit,ustavil sem zato da bi se z dekletom presedla saj ima ona izpit vendar je avto na cesti 3xugasnil (okvara filtra za bencin)in ga punca ni mogla peljat naprej saj so se ji tresle roke in me je prosila če lahko zapeljem do odstavne niše saj je bil avto na glavni cesti…kriminalisti so pregledali ceu avto vendar niso nič našli karkol so že iskali,dali so mi neki test za za pod uplivom vendar sem ga prestal z odliko in napihal sem 0,0…zanima me ali bom dobil nazaj avto saj je le ta od dekleta ki ga je registrirala le 2dni nazaj..hvala za odg….

Pozdravljeni, v nadaljnih dneh boste dobili (lastnik) sklep o zasegu vozila. Na podlagi sklepa lahko lastnik sodišču predlaga vračilo vozila-navedeno v parvnem pouku. Kako bo sodišče reagiralo je v njihovi domeni. Lp

Pozdravljeni.

Mene so dva tedna nazaj ustavil policaji in mi zasegli avto ker sem vozil brez vozniškega dovoljenja( 4 leta nazaj so mi ga vzeli zaradi prehitre vožnje). danes sem dobil vabilo na sodišče.
Problem je v tem da avto je moj, prometno dovoljene je izdano za mojo punco(ker se je ona včasih z njim vozila). Policaji so pa napisali da je lastnik ona, ker so mislili da je sopotnica v tem primeru ona vendar je bila ena druga oseba.
Punca je tudi dobila vabilo na sodišče a sploh ni bila zraven, prinest pa mora tudi papirje glede zavarovanja in drugih stvari. samo ne vem kako naj to ona prinese če sploh ni lasnih avta in vse te papirje imam jaz.

Mislim da so policaji naredili napako ker niso moje sopotnice vprašali osebno če je res ona moja punca oziroma če je njen avto.
A je kakšna možnost da zaradi te policijske napake sploh ne pride do odvzem vozila oziroma da mi ga lahko vrnejo ?

Pozdravljeni, glede na navedeno sporočam, policisti niso storili napake v postopku. V prometnem dovoljenju je navedena, kot uporabnica vozila in “nosi” delno odogvornost. Na podlagi tega je sodišče povabilo tudi njo, da poda izjavo glede uporabe vozila itd. Ne glede na to kdo je sedel poleg vas, ko so vas ustavili. Če imate vi navedene listine okrog registracije jih prinesite na zaslišanje. Sodišče bo na podlagi izjav in dejstev odločalo ali se vozilo vrne lastniku oz. uporabniku ali ne. Lp

Pozdravljeni,
zanima me, ali se tak predlog lahko vloži na podlagi sklepa o zasegu vozila, ki ga napiše policist, ali na podlagi sklepa, ki ga izda pristojno sodišče?
Hvala za odgovor.

Pozdravljeni, predlog podate na podlagi sklepa, ki ga izda sodišče. Lp

Morda veste okvirno koliko časa traja, da pristojno sodišče izda tak sklep (en teden, mesec)? Kakšen je nadaljnji postopek? Predvidevam, da vabilo na obravnavo pride kasneje, zato je možno na podlagi takšnega sklepa sploh vložiti predlog za hitro obravnavo? Ali sodišče tak predlog, ki je podan na podlagi konkretnih argumentov, praviloma upošteva? Koliko časa povprečno traja, da sodišče odloči o tem, ali se vozilo vrne, proda itd.?

Še enkrat hvala za vsa pojasnila.

Pozdravljeni, okvirno traja cca mesec dni za izdajo sklepa. Nadaljni postopek je, da imate zaslišanje pred sodnikom. Predlog za hitrejšo obravnavo lahko vložite kadarkoli. Praviloma je upoštevan. Odločitev je ponavadi sporočena v parih dneh od zaslišanja. Lp

Pozdravljeni,

sodišče je odločilo, da se vozilo proda oz. če prodaja ne bo uspešna, uniči. Zanima me, če vam je kaj znano, kakšen je postopek pri prodaji? Ali vozilo lahko proda(ja) lastnik, ali to stori sodni izvršitelj? Gre izkupiček od prodaje lastniku vozila ali izvršitelju za poplačilo nastalih stroškov?

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni, žal ne vem natančnega poteka glede postopkov pri prodaji zaseženih vozil. Povprašajte pristojnih službah. Lp

Pozdravljeni 4 dni nazaj so me dobili brez vozniške dovoljenja. Seveda so mi odvzeli avto katerni ni moj. Zanima me ali je možno, da se dobi vozilo nazaj. Vozilo je od prijatelja. Hvala Drago

Pozdravljeni, vozilo se lahko dobi nazaj. Ko boste vabljeni na sodišče povejte, da vozilo ni vaše in lastnik naj ga zahteva nazaj. Če ni drugih omejitev mu ga bodo vrnili. Lp

Živjo.

Kolegu so zasegli vozilo od matere, ker je vozil brez veljavne vozniške (ni bil več mlad voznik), zanima me kakšni so stroški zasega in ali se da na sodišču kaj dogovoriti glede tega?

Pozdravljeni, stroški zasega so odvisni od hrambe vozilo, ki stoji kot zaplenjeno. Točnih cen ne vem, za primerjavo navajam citat ene izmed zaplemb glede storškov: “obdolženec je dolžan plačati stroške hrambe odvzetega vozila znamke R., tip C., reg. št. XX, ki mu je bilo zaseženo dne 17. 4. 2010, za mesece april, maj, junij, julij in za čas od 1.8.2015 do 24.8.2015 v skupni višini 299,52 (dvestodevetindevetdeset 52/100) EUR.
Vir: sodisce.si…
Postopek vračila vozila poteka tako, da na zaslišanju podate izjavo kao in kaj in nato sodišče odloči glede vračila. Pospešite ga lahko, da pošljete zaprosilo sodišču za hirejšo obravnavo primera, kaj drugega ne morete. lp

Pozdravljeni!
Mene so en teden nazaj ustavili brez vozniskega dovoljenja in z neregistriranim avtomobilom. Vozilo je bilo moje in so mi ga na licu odvzeli. Dobila sem globo 500€ (polovicka) in pa cakam poziv za sodnika za prekrske. Vozniskega dovoljenja mi niso vzeli nic in nic niso rekli da imam kaksno prepoved voznje drugih vozil.
Zanima me ce jaz lahko sedaj vozim drug avto dokler ne grem pred sodnika (recimo od starsev) ali ce kupim zase nov avto. sem ga tako ali tako imela namen kupiti,tisti je bil res ze star in zdelan. Drugace prej nisem imela nobenih prekrskov nikoli.
Hvala za odgovor!

New Report

Close