Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek spreminjanje prebivališča

spreminjanje prebivališča

kaj vse rabim za spremembo stalnega prebivališča v drugo občino….v tej občini in naslovu, ki sem sedaj bi pa imela samo začasno prebivališče….in ali lahko dobivam pošto še vedno na stari naslov se pravi na začasno prebivališče in ali je potrebno zamenjati vse dokumente….

hvala

Če spreminjaš stalno prebivališče, rabiš ali dokaz o lastnišvu nepremičnine kamor se prijavljaš ali soglasje lastnika. V 30 dneh moraš zamenjat osebno, v potni list ti vpišejo nov podatek. To lahko opraviš kar na upravni enoti kjer boš imela stalni naslov. Seveda lahko imaš še začasnega tam kjer si zdaj in pošto dobivaš tja, a mislim, da uradna pošta prihaja na stalni naslov.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Če gre za menjavo zaradi poroke se mi zdi da je cena menjave dok. nižja.

hmm….ni mi to všeč da uradna prihaja na stalni naslov, ker me ne bodo nikoli dobili….

Saj drugih stroškov pri menjavi naslova nimaš kot osebna, ki je cca 16 EUR. Pa slike, če jih nimaš. Kar se pa pošte tiče, mislim, da je tako, a ne upam si trditi. Vsaj kar se DURSA in podobnih zadev tiče. Povprašaj na upravni enoti.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Imaš še stroške menjave vozniškega dovoljenja (če se seliš v drugo upravno enoto). Uradna pošta pa prihaja na stalni naslov (se jemlje iz registra prebivalstva). Zakaj bi pa menjala naslov, če te tam ne bo ?!? Samo firbec…:))

Vse dokumente je potrebno zamenjati, mislim tiste, kjer je vpisan naslov. Osebno, vozniško dovoljenje, prometno dovoljenje. Za potni list pa se lahko pviše nov naslov, kot je že bilo zgoraj napisano.

zaradi ful cenejšega davka in zavarovanja…..precej manj je za plačat zavarovanje celo 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}

Zavarovanja za kaj?

zavarovanja za hišo

Aha, štekam. Hvala za potolaženje mojega firbca :))

ni kej

vozniške ni treba menjat, ker gor itak ni naslova…moraš pa menjat prometno, osebno, potni list (oz. samo dopisat novi naslov)

uradna pošta ti prihaja na stalni naslov…za ostalo pošto pa lahko na pošti izpolniš obrazec, kam naj ti jo pošiljajo

vem, ker sem ravnikar menjala stalno bivališče :)))
zamenjava osebne in pasoša me je stala cca 5o evrov

V moji vozniški piše kraj stalnega bivališča. Če ga zamenjaš, je meni logično, da je treba zamenjati tudi vozniško.

piše samo kraj, ne piše pa naslov…torej če ostaneš v istem kraju, ti vozniške ni treba menjat….jaz sem pred 3 leti menjala tudi kraj pa mi ni bilo treba menjati vozniške

New Report

Close