spustni seznam v excelu
Pozdravljeni
V excelu sem naredila spustni seznam. Sedaj me pa zanima ali je možno ustvariti ukaz, ki bi omogočal izbiro večih ponujenih možnosti iz spustnega seznama. Kako?
Hvala
Uporabi VLOOKUP
Kaj je to?
OK, sem pogruntala kaj je VLOOKUP, ne vem pa kako bi mi to pomagalo pri moji težavi. Torej imam spustni seznam in bi želela iz tistega seznama izbrati več možnosti v določeni celici (npr: imam spustni seznam sadja: JABOLKA, HRUŠKE, BANANE, ANANAS in bi želela v določenih celicah izbrati samo jabolka, v drugi jabolka in ananas v tretju pa vse štiri. Ali se to da?
Hoj,
Daj kakšno Excel tabelo z namišljenimi podatki nalimaj na forum in bomo pogledali.
Laično bi rekel, da bi lahko tudi kakšno COUNTIF oz. SUMIF funkcijo uporabila-i, vendar brez konkretnega primera ne morem kaj reči.
Če sem prav razumel problem, potem obstaja tudi rešitev, se pa zdi, da brez programiranja v Visual Basicu ne bo šlo.
Zdravo
Del preglednice s podatki oblikuj kot TABELO. Tam lahko za vsak stolpec v tabeli izbereš in filtriraš podatke. Lahko jih izbereš tudi več – če prav razumem, to želiš.
Če poznaš tabele, boš hitro videla, če je to, kar rabiš.
P.S. Če se le da, poskusi rešit brez Visual basica.
Forum je zaprt za komentiranje.