Najdi forum

spyhunter odkril

za stos sem si nalozila spyhunterja in mi je naskeniral naslednje “parazite”:
ISpy
DyFuCA
Malo morje Hotbar – ov
SearchExplorerBar
glede na to da nisem nic podkovana v racunal. zadevah, bi prosila za nasvet, kaj teli paraziti predstavljajo:)
tenx:)

sem kar malo sumnicava postala, namrec racunalnik uporabljava samo s fantom.

Hehe, Helenca, misliš, da te fant takole malo špijonira? Sploh ne.
Skoraj vsi podobni programi se samodejno naselijo na disk medtem, ko si na internetu. Nekateri tudi zaradi nepremišljenega klika na kakšno odprto okence, ki prileti na zaslon med surfanjem.

Vsekakor je prav, da se jih znebiš, saj preko njih firme, ki pošiljajo reklame po e-pošti dobijo tvoj e-naslov in še kakšne druge podatke. Računalnik pa sčasoma začenja počasneje delovati, saj ga nekateri trojanski konji znajo uporabiti tudi kot strežnik, česar uporabnik navadno niti ne zazna.

aha, a pol si jst samo kaksn programcek zloadam dol in pobrisem, ker tale spyhunter jih zazna, potem pa je treba naprej kupit verzijo. kaj pa pomeni da uporabljajo racunalnik lahko kot streznik?

Helenca, bi lahko še enkrat vprašala, bolj jasno.
Tisti del “in pobrisem, ker tale spyhunter jih zazna” je v redu.
Strežnik pa je recimo glavni računalnik ki streže druge v mrežo. Napol kot stržnik se računalnik obnaša recimo, ko uporabljaš P2P program, kot je recimo kazza,

Računalnik pa sčasoma začenja počasneje delovati, saj ga nekateri trojanski konji znajo uporabiti tudi kot strežnik, česar uporabnik navadno niti ne zazna.” je napisal tajfun.
moje vprasanje se nanasa na tale zgornji stavek:)

No, tvoj PS uporabijo za recimo pošiljanje pošte na več naslovov, kar – si lahko predstavljaš – lahko upočasni delovanje.
še enkrat: nujno namestiti protivirusni program. Če ga res, res res ne moreš dobiti, potem poišči online programe (glej par postov višje)
dobro je imeti firewale – program, ki te kot požarni zid ščiti pred poskusi vdora v tvoj PC kadar si povezana, nujno, če si povezana talno (kabelska, ADSL), dobro, če si ovezana včasih.
ad-aware, spybot searcher in podobni pa ti počistijo še nadležne reklamarje.

Tkole Helenca, tukajle smo malo zmešali spyčke, trojančke in še kakšno navlako.
To kar si ti napisala, da ti je odkril so sami spy programi, za katere so ti že razložili, kaj je njihovo poslanstvo. Sami po sebi niso škodljivi, so pa zoprna nadlega, že zato, ker imaš občutek, da te nekdo opazuje od nekje :)) Skratka nič ne bo škodilo, če jih odstraniš.

Trojanci pa so že hujša nadloga, saj ponavadi če ga fašeš(trojanca namreč), dopustiš nekomu (skoraj) popolen nadzor nat tvojim pcjem. Lahko gleda tvoje datoteke(in jih briše), lahko gleda, kaj tipkaš (tako najde tvoja gesla), spremlja dogajanje na tvojem zaslonu, …, skratka neprijetno in škodljivo, zato se je te nadloge nujno treba znebiti.

Tretja stvar pa so črvi in virusi, ki imajo lahko destruktivno poslanstvo, lahko pa tudi ne. Skratka zopet nadloga, ki ni zaželjena na tvojem pcju.

Zato dandanes nujno potrebuješ nek antivirusni program, ki skrbi za to, da se ti ne razpasejo črvi in virusi, večina pa jih obvlada tudi večino trojanskih konjev. Poleg tega potrebuješ še anti spy, eden boljših je SpyBot S&D.
Če pa slutiš, da ti kdo vseeno želi podtakniti kakšnega konja pa imaš na voljo programe, ki iščejo prav te(poglej en post nižje od tvojega).

Tolko od mene 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close