Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sram ga je zaradi moje službe

Sram ga je zaradi moje službe

Mojemu partnerju ni všeč moje delo. Dolgo tega nisem opazila ali pa tega nisem tako jemala, kaj pa vem, zdaj me pa vedno bolj moti in se sprašujem, kaj še bo. Ne sramuje se mene cele, ampak tega, kje delam. Sem namreč strežnica v domu starejših. To res ni pomembno delo, ni pa lahko ne fizično ne psihično. Tu sem pristala, ker mi v šoli ni šlo, drugje nisem nič dobila in najprej nisem bila vesela, potem so se mi pa ti starejši priljubili, eni so zelo luštni, drugi manj ali pa so celo zoprni, imam pa vsaj službo in reden dohodek. Moj partner ima narejen faks in dela na občini. Na njegovi službeni zabavi recimo nisem smela povedati, kje delam, on sodelavcem pravi, da sem psihologinja. Tudi njegovi sorodniki ne vejo za mojo službo. Pravi, da noče, da bi kdorkoli vedel, da drugim ljudem riti brišem. Da naj si poiščem drugo službo, šele potem se bova vselila skupaj. Zdaj živiva 80 kilometrov narazen, zato je tako skrivanje še mogoče. S svojo izobrazbo težko iščem službo, v tej mi pa na koncu koncev ni hudo. Partnerja bi pa tudi rada obdržala.

 

Želim ti, da se vama izide.

Res si uboga revica

klik tema

To je pa zelo grdo od njega. S takim, ki se sramuje tvojega dela jaz ne bi mogla biti. Naj ti pa on zrihta boljso sluzbo, ce je tolk sposoben, saj ce po vezah sluzbo dobis, ni vazna izobrazba. Bolj mislim, da je to le izgovor in skupne selitve ne bo.

Draga moja, opravljaš izredno plemenito delo za kar ti hvala. Za partnerja pa nimam besed. Verjetno si bodo njegovi domači in vsi sodelavci na občini na stara leta sami brisali riti, upam, da bo tako. Naj se zglasi pri terapevtu, ker je več kot očitno, da je nedorasel tebi in življenju.

Naj ga je sram, pa ne zaradi tvoje službe, ampak ker je egoistični snob.

Ni ga razloga, da bi ostala s takim, on te nima rad, žal …

 

Skoraj bi ti verjeli…

Evo fejk odgovor: 80 km sta stran, torej je še vse na novo. Vidita se verjetno za vikende. Mislim, da ni pravi zate. Da se zlaže, kje delaš, to prinaša še večje težave. Mislim, da si moraš dobiti drugega, bolj primernega sebi. On na občini preklada papirje in je kaj – FDVjevec? Če ne bi imel vez in poznanstev, bi verjetno delal v skladišču. Pojdita narazen. Zaslužiš si boljšega.

Ne glede na to, kakšno delo opravljamo, vsi imamo pravico do spoštovanja. Tudi ti si zelo pomembno oseba v svojem poklicu, čedalje bolj, ker se punce ne odločajo za opravljanje tega poklica. Zato se svojega dela ne sramuj! Ko mu boš odločno, a spoštljivo rekla, da imaš svoje delo rada in da ne boš skrivala kaj delaš, bo tudi on drugače gledal na to.

Ljubi bog, punca, kje imaš samospoštovanje?  Kako lahko to dovoliš? En sluzav tip ti bo diktiral, kaj lahko o sebi poveš in lagal o tvojem poklicu! Ma v rit ga brcni in se ga znebi. Kot so ti že napisali: bodi ponosna na delo, ki ga opravljaš in to z veseljem! Če bi bilo več takih, bi ljudje, ki imajo svojca v domu, odhajali z obiska pomirjeni. Še enkrat: znebi se te bedne kreature, preden te psihično uniči. Bolje noben kot tak idiot.

Preveč plehko izgleda, da bi bilo kaj drugega kot zgodbica. Se pa morda kje najde kakšen tak osebek in kakšna punca res prenaša takega oholeža, v tem primeru velja kot so že ostali napisali: brca v rit. Morda ko bo star, si jo bo moral brisati sam.

Ne sprejema te tako,kot si. Pač ti v šoli ni šlo in posledično imaš tako službo. Si pa verjetno na kakšnem drugem področju top. Ampak njemu je pod častjo. Nikdar ne boš dovolj dobra zanj,žal. In ti to že veš sama. Zakaj bi ga rada obdržala mi je pa neznanka..

Si resno zelis biti s clovekom, ki te ne spostuje tako kot si?

To ni najboljša popotnica. Ker tebe ne sprejema v celoti , te ne spoštuje Ko pogledam sebe, kadar sem se sramovala fanta, da je premalo zame, sva tudi hitro končala. Zdrav odnos je, ko imata drug o drugem mnenje, da sta enakovredna , tudi če mogoče nista. Moj ima dosti zahtevnejšo  izobrazbo , jaz imam nek brezvezni družboslovni faks, on ima enega najtežjih tehničnih faksov. Pa mi nikoli ni dal občutka, da sem mu kaj manj. Rad me ima in me v celoti sprejema .

Opusti laž, ker pravijo, da laž ima kratke noge in ko se razkrije sledi gorje. Opusti pogovore o službi kot ‘poslovno’ zadevo in o tretjih osebah je grdo govoriti. Ko se on zlaže, naj tudi on zagovarja svojo izjavo. Rešitev bi bila, da se skupaj odselita nekam in srečno uživata življenje.

Zakaj bi “partnerja” rada obdržala? Si res želiš s takšnim “človekom” življenje ustvarit? Z prepotentnim luzerjem zaposlenim na občini (patetično), zelo verjetno kot nek uradnik, prišel po vezah not a ne? Z človekom ki laže? S človekom ki ima tako fajn vrednote? Ki te ponižuje? Kar očitno sploh opaziš ne. Ker se tudi sama ponižuješ. Imeti faks in šiht za mizo sedet ni nek dosežek s katerim postaneš boljši človek. Tvoje delo doprinaša svetu. Je miljonkrat bolj pomembno od njegovega. Ugani kdo bo riti njegovim staršem in njemu pucal ko bodo stari. Takrat ga pa ne bo sram.

On razlaga okoli, da si psihologinja. Na psihologijo je blazno težko prit. Torej moraš bit z ocenami in maturo med top of the top of top. Kjerkoli boš delala bo takoj vidno, da ti šola ni šla…

zdravo!lahko bi bil ponosen da opravljas tako zahtevno sluzbo,in to z veseljem.lahko je njega sram,SRAMOTA.

itak.. moški so visokozveneči ko naštevajo kakšno žensko bi imeli.. a ven ponosno peljejo prasico 🤷‍♀️.. tud tvoj bi tako imel, moški so na splošno prasci.

Tole s “psihologinjo” je kar dobra fora. Naj ostane tako.

Pred spanjem beri knjige drdrdr. Christiana Gostečnika, Helen Fisher, Antona Trstenjaka, Marka Juhanta, Sveto Pismo, Živlene svetnikov, ….pa kakšno “Psihologijo na laki naćin” in boš kmalu coach in guru.

Večkrat si preberi članek od “zakaj881”. Bolj se z zapisanim ne morem strinjat, da ti ne bom še jaz pametovala.

Verjamem, da članek ni lažen, danes je svet tako narejen in me dopis avtorice niti malo ne preseneča. Plehkost, egoizem, prepotentnost, nepoštenost-kje se to ujema s poklicem, ki ga opravlja avtorica? In teh “vrednot” je danes svet poln, na žalost. Potem imamo tu še večne sanjače, ki delajo v neki pisarniški čajbi. Če bi vedeli, na kakšen način pride marsikdo do tega dela, bi vas prijelo srat. Kakšno znanje, inteligenca, dobro spričevalo…lari fari vse skupaj.

Avtorica, še danes tvojega bizgeca steraj v tri krasne, boš naredila še eno veliko in dobro delo. Ker te ni vreden! Ne seže ti niti do kolen, zapomni si samo to. Pametno se odloči in srečno!

razloži mu, da strežnice ne brišejo riti. Je treba poznati delovna mesta. Torej ponovimo: kaj dela strežnica?

On fax, ti streznica ? Le o čem se sploh lahko pogovarja s tabo. Par jih poznam, pa so milo rečeno zelo tumpaste. Sploh ne vem, na kaj si ga ujela.

Malo prevec dobro ti gre slovnica, da bi verjela, da je zgodba resnicna!

Tudi jaz poznam par ljudi s faxa, ki ne znajo opravit kvalitetno svojega dela, češ, to pa ne piše v knjigi. Zelo tumpasto, kajne.

Zdravka, ostani zdrava! V nasprotnem primeru boš  prišla v roke tumpastih ljudi. Da bi ti polili razkužilo na živo rano, bi vsaj par minut tulila in ne govorila neumnosti.

New Report

Close